![]() |
Gdzies czytalem ze im wiecej cache tot ez nie za dobrze, bo procek sie w tej pamieci gubi. ALe roznica miedzy tymi prockami to glownie to ze jeden ma 2 jajka a drugi ma 4 jajaka
|
Cytat:
|
przy aplikacjach czy tez grach z multi-threaded masz skok i to calkiem niezly :mruga:
Intel Core 2 Quad Q6600 a teraz ja mam pytanie ... bede robil kilka routerow na linux'sie ewentualnie windzie maszynki beda mialy plyte z grafika, procka dwu rdzeniowego i 1GB ddr2 wtepnie padlo na konfiguracje - e2140 - 1GB kingmax - Asrock 4CORE-1333-FULLHD ... no i tu mam zagwozdke czy nie zylowac kasiory i dolozyc kupujac np Gigabyte GA-G33M-DS2R ... a w tym przypadku to tylko 80,- ??? |
i choooj
przyszly mi czesci - jedna z pamieci uszkodzona na starcie, na plycie gl po ok godzinie padly 2 sloty pamieci, z czego jeden nie byl obsadzony :ysz: |
No coz ;] Zasilacz, albo tamta kosc ram uwalila...
|
Cytat:
W kazdym razie potrzebuje teraz innej plyty i zastanawiam sie nad: - MSI P6N SLI V2 - Gigabyte N650SLI-DS4 - inna? (do 500 zl) |
Cytat:
Moze cos z lepsza plyta=stabilniejsza jezeli to router ale procek zwykly ? |
Dzis sobie podkrecilem e2160 do 2,7GHz z 1,8GHz. Bez podnoszenia napiecia :D Podobno spokojnie moge krecic jeszcze do 2,8 bez zabawy pradem :}
|
Ja na E6300 podnios***322;em napiecie o 0,025V i mam 3150MHz wi***281;cej nie pokr***281;ce, bo na mojej p***322;ycie FSB 450MHz to jak na razie max, co mog***281; wycisn***261;***263;, jednak niski mno***380;nik procka czsami boli ;)
@zuk4u pechoza, zamawia***322;e***347; patriot'y czy kingmax'y ? n***243;wka test p***322;yt g***322;ownych http://pclab.pl/art27517.html i jeszcze http://www.frazpc.pl/artykuly/553/AB...ie/podkrecanie mo***380;na wybiera***263; :D |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
jak im sie znudzi lub wykoncypuja cos jeszcze innego to przemianuje sie na office'owa koncowke mylslalem od dwu rdzeniowym i o asroc'ku (szybka grafika on board)... ale strach sie bac jak zacznie sypac error'ami a mozna jeszcze w pore doplacic do np. gigabyte'a ... |
ja bym nie ryzykowal z asrockiem... lepiej doplacic te pare zlotych do gigabyte'a a miec wieksza pewnosc ze bedzie wszystko w porzadalu
|
Mia***322;em ju***380; Asrock'a (socket 939 ), i moge stwierdzi***263;, ***380;e p***322;ytki s***261; bardzo stabilne (w dzisiejszej technologii ci***281;***380;ko zrobi***263; co***347; ma***322;o stabilnego, nawet robi***261;c "po kosztach") wi***281;c to raczej zabobony z przesz***322;o***347;ci :)
|
rork@ wlasnie sie tego obawiam
namowielm kiedys znajomego na K7V88 no i ... mialem zonk :| wszystko bylo z plyta oK - instalowalo sie bez problemu nie sprawaiala zadnych powaznych problemow tylko serwowala jedan wkurzajaca rzecz - dlugo wychodzila/zamykala doom'a 3 klikales exit w grze i pojawial sie czarny ekran na jakies 15/20sec po czym znikal pojawiajac sie juz poprawnie windows ... :| zmiana tylko plyty na a7n8x-e z tymi samymi komponentami (grafika, pamieci i dysk) niwelowala dziwny efekt teraz mam zagwostke bo sprzedawca nie daje mi mozliwosci zwrotu lub wymiany zakupionej plyty biorac pod uwage ze mam kilka takich maszynek do zlozenia to czy warto experymentowac z AsRock 4Core1333-FullHD jesli roznica w cenie przy zakupie Gigabyte GA-G33M-DS2R wynosi juz teraz okolo 100,- |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:11. |