![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 | |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Załącznik 43203 ![]() no to teraz wyb***243;r mi si***281; powi***281;kszy***322; ![]() edit: chocia***380; natywnej rozdzielczo***347;ci dla LCD Wide nie da si***281; teraz ustawi***263;, ale pewnie po pod***322;***261;czeniu i wykryciu monitora sytuacja si***281; zmieni... Ostatnio zmieniany przez ed hunter : 11.03.2020 o godz. 19:31 |
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zdezorientowany
Zlotowicz
Data rejestracji: 08.05.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ed, ja za 1500 kupi***322;bym neca 20wgx2 pro, nie spe***322;nia tylko jednego twojego kryterium, jest wide.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
.::MaNNErS:SuCk::.
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() ![]() ![]() ![]() |
ja gateway'a 2185W
![]() http://www.allegro.pl/item261901318_...w_fv_gw36.html mozesz do kolesia podjechac i obejrzec
|
|
|
#4 |
|
Zdezorientowany
Zlotowicz
fajny ten gateway, tylko, ***380;e strasznie du***380;o negatywnych opinii mo***380;na o nich w sieci przeczyta***263;, g***322;***243;wnie, ***380;e to jakie***347; odpady z usa, nie wiem co o tym my***347;le***263;.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
pops@ gdybym nie mial takich dwoch w domu a podpieral sie informacjami z forow pewnie myslal bym
tak samo jak ty ![]() !edit grasc faktow: - monitory sa wycofane z US ... zbyt drogi koszt utylizacji - na polskim rynku mozna kupic ten monitor z roznych zrodel i w roznym stanie technicznym jedyne zrodlo ktore znam i sprzedaje nowe monitory tego modelu to CK Mediator
![]() Ostatnio zmieniany przez AleX69 : 05.11.2007 o godz. 19:49 |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zdezorientowany
Zlotowicz
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
|
|
|
#8 |
|
Zdezorientowany
Zlotowicz
kurcze, chyba zaszaleję i sobie kupię. smuży przy skrolowaniu ?
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
czy ja wiem ... nie gralem na lcd ktore smuzyly
![]() ale jesli masz na mysli takie smuzenie jak kiedys na laptopach <- to nie smuzy gralem w nowe demka Painkiller Overdose Need for Speed***8482; ProStreet Demo Crysis Unreal Tournament 3 Demo w pelni pozytywne odczucia ![]() ten gateway bazuje na modelu samsunga 215TW http://prad.de/en/monitore/buyers-guide/price21.html ale pozbawiony jest input-lag'a ktory denerwowal uzytkownikow samsunga
|
|
|
#10 | |
|
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
inna okropna kwestia gatewaya jaka przytrafia sie "nowym" modelom, o jakiej moze nie wiedziec kupujacy (np. ten przesiadajacy sie z CRT na pierwszy LCD) to zwalone swietlowki dajace zbyt mala jasnosc lub kiepski kontrast (obraz wyglada jak mydlo - jak w starym CRT), wyglada to bardzo niewinnie, matryca jest ok, obudowa tez ok, wejscia dzialaja jak trzeba, a z obrazem jest cos nie tak, czesto tez nie dziala lub pada wejscie DVI,... coz po prostu trzeba miec swiadomosc tego, ze te monitory sa do konca niepelnosprawne, czyli takie, ktore albo nie przeszly norm jakosci i zostaly usuniete ze sprzedazy, lub takie, ktore mialy jakis defekt produkcji i rowniez poszly do "smietnika", lub calkowicie zespute egzemplarze, nie przecze ze nie udaje sie wyrwac dobrego dobrze dzialajacego egzemplarza, ale trzeba miec naprawde szczescie jak Alex, ja wygrzebalem 3 i ten obecny moj tez nie jest zbyt idealny... moi przyjaciele grzebia do dzis, lub wygrzebali po 4-5 razie, te ichniejsze monitory rowniez dalekie sa od oryginalu, ale sa po prostu do zaakceptowania. Zaden z "Gatk***243;w" a widzialem ich okolo 15 sztuk, nie dorownywal wzorcowemu Samsungowi 215TW i moja uwaga jest taka, kto tanio kupuje ten dwa razy kupuje... na obecna chwile kupilbym po prostu tego samsunga niz gatewaya, mimo ze te pare stowek jest drozszy. Zupelnie inna sprawa, ktora mnie bardzo niepokoi to fakt samej sprzedazy przedmiotow, ktore w jednym kraju mialy trafic do smietnika, a w drugim "biedniejszym" utylizuje sie je w postaci sprzedazy jak pelnowartosciowe modele, za wygorowane pieniadze, ktos po prostu robi interes na ludzkiej naiwnosci oraz szumnych haslach doskonalej elektroniki, ludzie! nie dajcie sie oszukac, te gatewaye powinny kosztowac jak juz cos w granicach max. 200 zl, przeciez to sa amerykanskie smieci, za ktore oni musieliby zaplacic przy utylizacji, tymczasem my za to placimy
---------- pozdrawiam Ostatnio zmieniany przez Ormianin : 06.11.2007 o godz. 09:10 |
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mam laptopa z ekranem 16:10 (15,4"), pod***322;***261;czy***322;em po D-Subie LGka 15" i pojawi***322;a si***281; 1024x768, wi***281;c pewnie tak :-).
Ed - a Ty ci***261;gle z tymi nieczytelnymi czcionkami. Po ilu minutach zaczynaj***261; Ci***281; bole***263; oczy? ;> |
|
|
|
|
|
#12 |
|
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
@Ed, ale ja si***281; o Twoje oczy martwi***281;.
Znaczy jestem lepszy ni***380; c***243;rka? Taki syn to skarb! Nie licz***261;c tego, ***380;e musia***322;by***347; si***281; na mnie drze***263; za wieczny ba***322;agan. I lenistwo ;-). Hm. Jestem na 99,9% pewien, ***380;e nie wiesz o 99,9% wybrykach Twojej c***243;rki. Ahh, ta dzisiejsza m***322;odzie***380;.. ;-) @Jou - Dzisiaj mamy do siebie "szcz***281;***347;cie" ;-D. A ***380;eby nie by***322;o nie na temat - mo***380;e kto***347; chce LG 15" LCD? ;-) |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
Ja wolalbym co***347; mniejszego ale od pewnego producenta niz wi***281;kszego gatewaya. Nie lubi***281; p***322;aci***263; aby grzeba***263; w czyim***347; ***347;mietniku
![]() Tyle co sie nas***322;ucha***322;em o tych monitorach... nie wiem czy jest chocia***380; jedna rzecz na kt***243;r***261; kto***347; by nie narzeka***322;. |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Cytat:
smietnik? zwalone swietlowki? kiepski kontrast? z obrazem jest cos nie tak? czesto tez nie dziala lub pada wejscie DVI ...?! rany cos ty kupil?! ![]() jednak jestes strasznie roz***380;alony na ten zakup - poprostu nastepnym razem nie kupuj od kolesi ktorzy handluja naprawianymi/uzywanymi monitorami nie wiem Ormianin@ od kogo kupowales ale nie strasz tym gateway'em nie pisz tu o szczesciu lecz o wlasnej naiwnosci ... imput-lag prawdopodobnie jest taki sam jak u samsunga ... przeciez to taki sam model wiec poprawienie go przez gateway'a - wiec po glebszym zastanowieniu - nie wydaje mi sie a na forum mva.pl za duzo sie nie pisze o input-lag'u tego modelu wiecej jest o samsungu http://pl.youtube.com/watch?v=02HLk2SKm-4 z drugiej strony to ten input-lag jest widoczny przy porownaniu LCD z CRT ale chyba wynika to z technologi matrycy S-PVA w codziennym uzytkowaniu taki lag jest kompletnie nie odczuwalny to tak jak by sie czepic czarnego - ktory nigdy nie bedzie taki jak w crt co do jakosci z przesiadki z CRT ... bardzo pozytwne - to na swoim starym samsungu 975MB a co do 215TW <- ten panel nie jest wart 1800,- juz pisalem ze te monitory z kwestji drogiej utylizacji - wycofania starego modelu - znalazly sie w polsce ktos dorobil teorie ze to odrzuty ... ja bez zastanowienia kupil bym taki trzeci jak by mi byl potrzebny ... dwa na razie starcza ![]() ! edit moze jak bys zaplacil 1199,- to by ci wszystko dzialalo
![]() Ostatnio zmieniany przez AleX69 : 06.11.2007 o godz. 09:35 |
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
Cytat:
Co Ty wogole piszesz chlopie - drogie koszty utylizacja w USA = dobry tanszy produkt w Polsce, znaczy tam odpad a tutaj super sprzet? Caly czas podkreslam ze mam go w domu, 3 model byl do zaakaceptowania, znam historie tego modelu, i osobiscie widzialem kazdy z 15 egzemplarzy wsrod swoich znajomych probujacych zdobyc ta najlepsza na swiecie matryce S-PVA, niektorzy zdazyli sie juz w tym ostro pogubuc, najstarszy "zawodnik" wsrod nich ubzdural sobie ze trafi na ten porzadny, byl nawet z wizyta w Sulejowku, to jego 10 monitor G. 2185... widzialem jeszcze takie mikrofalowki, lodowki, pralki i telewizory (ze wzgledu na drogie koszty utylizacji trafily do Polski) To ja dalem 950 zl, a cena oficjala byla 1250 zl, bo taka jest marza na ten monitor, powiedzmy ze ja mialem go z pod lady... zreszta dlugo u mnie nie pogosci, bo dwa monitory mi obecnie nie sa potrzebne i wole jeden 24 calowy jak ktos interesuje sie odpadkami z USA, to wlasnie pojawil sie model 24 calowy na S-PVA Gateway 2485W, sa tez laptopy tego producenta w Polsce, rowniez sprawne inaczej, ale wszystko da sie zaakcpetowac, najwazniejsza jest dobra cena.
|
|
![]() |
|
|