Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Komputery - oprogramowanie i sprzęt

Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 22.03.2008, 09:35   #1
AleX69
.::MaNNErS:SuCk::.

Data rejestracji: 25.02.2004
AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Cytat:
Napisany przez seoman Podgląd Wiadomości
Obraz TV PAL na monitorze LCD jest fatalny troche lepiej jest z DivX czy też DVD.
Natomiast jezeli oglada się flilmy BR lub HDTV to może szczena opaść z wrażenia
to sie nazywa interpolacja

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 21.03.2008, 21:10   #2
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
W***322;a***347;nie si***281; wczytuj***281;. Rzeczywi***347;cie by***322;o troch***281; rozmowy, a nie trafi***322;em wcze***347;niej, bo nazwa monitora praktycznie si***281; nie pojawia***322;a. Ale doczytam, chocia***380; ju***380; widz***281; po komentarzach chocia***380;by na prolinie, ***380;e rzeczywi***347;cie z trafieniem na dobry egzemplarz bywa trudno. Cho***263; z drugiej strony reklamowa***263; zawsze mo***380;na..

Pomy***347;l***281; jeszcze. Na razie chcia***322;bym monitor gdzie***347; zobaczy***263; na ***380;ywo.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.03.2008, 23:00   #3
sobrus
Jukebox Hero

Data rejestracji: 17.09.2004
sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
je***380;eli ju***380; to raczej oba bo matryca jest ta sama
ALE
prawd***281; m***243;wi***261;c nie widze logicznego wyt***322;umaczenia czemu te z tunerami mia***322;yby by***263; gorsze. S***322;ysza***322;em/czyta***322;em ze tak jest (albo by***322;o).
Nie sugeruj si***281; tym tak bardzo - sprawdz konkrentny model jak stoi w por***243;wnaniu ze zwyk***322;ymi monitorami.
To raczej by***322;o takie ostrze***380;enie ***380;eby***347; po prostu uwa***380;a***322;
sobrus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.03.2008, 00:02   #4
mr_spock
Merry F****** Christmas

Data rejestracji: 22.10.2002
mr_spock zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez sobrus Podgląd Wiadomości
jeżeli już to raczej oba bo matryca jest ta sama
ALE
prawdę mówiąc nie widze logicznego wytłumaczenia czemu te z tunerami miałyby być gorsze. Słyszałem/czytałem ze tak jest (albo było).
Nie sugeruj się tym tak bardzo - sprawdz konkrentny model jak stoi w porównaniu ze zwykłymi monitorami.
To raczej było takie ostrzeżenie żebyś po prostu uważał
Widzialem w Saturnie, obraz TV faktycznie nie byl najciekawszy ale to moze kwestia anteny. Widac bylo ewidentnie ziarno (i bynajmniej nie ten katolicki program dla dzieci)
Stary 22.03.2008, 16:45   #5
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
By***322;em dzisiaj w Saturnie i poogl***261;da***322;em sobie monitory. Wra***380;enie pierwsze - ani jednej sztuki z matryc***261; PVA (nie m***243;wi***261;c o S-PVA), wszystko z TN. Por***243;wnania wi***281;c nie mia***322;em ***380;adnego.

Generalnie wszystkie wydawa***322;y mi si***281; podobne, albo identyczne. Jedyny model, kt***243;ry wyr***243;***380;nia***322; si***281; na plus to HP W2007V. Rzeczywi***347;cie musz***281; przyzna***263;, ***380;e obraz w nim by***322; doskona***322;y i bardzo przyjemny dla oka. Z tym, ***380;e na pewno zas***322;uga to ekranu - tego odbijaj***261;cego obraz (nie kojarz***281;, jak to si***281; nazywa).

http://www.allegro.pl/item332408572_...sylka_24h.html

I teraz si***281; zastanawiam. R***243;***380;nica rzeczywi***347;cie jest, ale mie***263; w praktyce takie lustro..
Rozwa***380;***281; jeszcze i ten model, cho***263; dodatkowe w***261;tpliwo***347;ci mam r***243;wnie***380; odno***347;nie gwarancji na wadliwe piksele, a w***322;a***347;ciwie jej brak. Raczej nie wyobra***380;am sobie kupna monitora bez tego (chocia***380; z tego, co m***243;wi***322; kole***347; z obs***322;ugi - nie ***380;ebym mu specjalnie wierzy***322; - to tylko Asus daje miesi***281;czn***261; gwarancj***281; wymiany monitora w przypadku znalezienia wadliwych pikseli).

Stary 22.03.2008, 17:40   #6
AleX69

AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
andrzejj9@ wez ten S-PVA 21"mat SAMSUNG GATEWAY 2185W , FV/GW36m (numer 333745255) i nie kombinuj
Stary 22.03.2008, 20:33   #7
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez AleX69 Podgląd Wiadomości
Czyli ten, co pytałem wczoraj?

No generalnie mi się podoba, ale:

a) sami ostrzegacie, że trudno trafić na dobry model

b) nie miałem jeszcze możliwości nigdzie przetestować jego jakości obrazu, a chciałbym jednak zobaczyć do na żywo

c) brak gwarancji na martwe piksele. Jak pisałem, to jednak dla mnie duża wada.

Ale nie mówię nie. Na razie po prostu się rozglądam. Myślę, że kupować będę za jakiś miesiąc lub dwa. Do tego czasu pojawi się jeszcze ta nowa seria LG.

Stary 22.03.2008, 21:54   #8
AleX69

Cytat:
Napisany przez andrzejj9 Podgląd Wiadomości
Czyli ten, co pyta***322;em wczoraj?

No generalnie mi si***281; podoba, ale:

a) sami ostrzegacie, ***380;e trudno trafi***263; na dobry model
trudno trafic?! zle zrozumiales <- zalezy gdzie kupujesz

ja kupowalem od basmar_pl jak mial tylko 16 pozytywnych komentarzy teraz doszedl do 339 pozytywow na handlu tymi gateway'ami

Cytat:
b) nie mia***322;em jeszcze mo***380;liwo***347;ci nigdzie przetestowa***263; jego jako***347;ci obrazu, a chcia***322;bym jednak zobaczy***263; do na ***380;ywo
mozesz brac w ciemno
jezli widziales matryce TN i MVA w akcji i dostrzegales roznice miedzy nimi to z S-PVA bedziesz zadowolony
za ta cene mozesz najwyzej kupic panel z matryca TN ... a tu masz S-PVA z DVI (18+1) dSUB'em, commponent'em, s-video, pip'em, pivot,em i 4 portowym hub'em usb 2.0

Cytat:
c) brak gwarancji na martwe piksele. Jak pisa***322;em, to jednak dla mnie du***380;a wada.
wiekszosc firm sprzedajacych monitory LCD daje gwarancje ISO 13406-2
tak jak napisal speedfreak@ nieliczni daja 30 dni

mam dwa monitory 2185W dwa od kilku miesiecy i zadnych sub'ow czy dead'ow
Stary 22.10.2008, 15:01   #9
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

GATEWAY DPC-2185W

Cytat:
Napisany przez AleX69 Podgląd Wiadomości

No i właśnie.. Może niekoniecznie kierując się tym postem (już o nim zapomniałem ), ale po wielu miesiącach szukania i kilku innych 'przerobionych' monitorach, zdecydowałem się na tego Gateway'a i prawdopodobnie, mimo że nie jest bez wad, już u mnie zostanie.

Mam kilka pytań odnośnie pewnych jego mankamentów, ale o tym zaraz.

Najpierw plusy

PLUSY

+ jakość obrazu!

Jak dla mnie rewelacja. 'Przerobiłem' kilka monitorów na matrycy TN, jeden z wysokiej półki na S-PVA (Lenovo L220x) i nie ma tutaj w ogóle porównania. Jakość obrazu na Gateway'u jest naprawdę rewelacyjna. Tak, jak przy lenovo co chwila miałem wrażenie "co, to tylko tak wygląda" porównując obrazki, filmy czy gry, które sprawdzałem dla porównania na starym CRT, tak tutaj co chwila było "wow, no to rozumiem". Obraz jest naprawdę świetny i co lepsze - przy monitorze prosto z pudełka. Bez zmiany niczego jest naprawdę świetnie, a możliwości regulacji są jeszcze całkiem spore. Jest naprawdę dobrze.

+ brak martwych pikseli

Dla mnie rzecz ważna i przed wysyłką poprosiłem o sprawdzenie, ale wiadomo, jak to jest. W każdym razie pikseli nie ma, monitor używany jest od około 10 dni i zakładam, że nie będzie (tfu..).

+ menu

Całkiem przyjemne i przejrzyste. W sumie niby nie ma nawet o czym pisać, bo to logiczne, że menu powinno być dobre, ale po doświadczeniach z tymi w monitorach innych producentów można uznać to za dużą zaletę.

+ fizyczna regulacja!

I znowu - rewelacja. Tak, jak wcześniej bardzo nie chciałem kupować monitora bez możliwości przynajmniej regulacji w pionie (wysokości), tak teraz nie wyobrażam sobie używania takiego. Szczerze mówiąc to nie wiem, jak można nie być w stanie podnieść ekranu, żeby mieć go na wysokości oczu, czy trochę obniżyć, jak chcę się np. wygodniej rozsiąść w fotelu. Tzn. może i sobie wyobrażam, ale to bardzo duże ograniczenie.

A tutaj jest po prostu świetnie. Monitor bardzo łatwo się podnosi i opuszcza, bez problemu obraca, chociaż akurat na moim biurku monitor ma tendencje, żeby obracać się w całości, a nie tylko poprzez służący temu mechanizm. W sumie żadna to różnica. Pochylanie jest mi już mniej potrzebne, ale też jest i też dobrze działa. Jest też oczywiście pivot, który akurat dla mnie jest zupełnie niepotrzebny, ale może kiedyś się przyda.

W każdym razie jest naprawdę bardzo dobrze. I cały czas nie mogę zrozumieć, dlaczego takie możliwości regulacji nie są standardem.

+ smużenie, ghostng itp.

Szczerze mówiąc to jak wygląda ghosting to nawet dokładnie nie wiem. Wiem natomiast, że nie zaobserwowałem w tym monitorze żadnych dodatkowych negatywnych efektów, które różniłyby go od starego CRT. I to mi wystarczy. Nie ma żadnych problemów z grami i filmami. Jest po prostu dobrze.

+ hub USB

Też dla mnie mało przydatne, bo mam wygodniejszy w obudowie komputera, ale jest i działa dobrze, więc to również plus.

+ bardzo bogate możliwości podłączeniowe

Na razie korzystałem tylko z DVI i dla sprawdzenia z D-Sub, ale wejść jest więcej, a że w przyszłości planuję zgrywanie materiałów ze starych kaset, jest to na pewno zaleta.

+ PiP

Tylko przetestowałem podłączając jednocześnie notebooka i bardziej dla mnie bajer niż niezbędna funkcja. Ale jest, a jak kiedyś zamontuję sobie tuner, to może się przydać. Tak więc na pewno również plus.

+ wygląd

Niektórzy lubią udziwnione monitory, ja lubię spokojnie i co ważne - matowe. Tu jest i to i to i wygląd naprawdę przypadł mi do gustu. Podoba mi się i dodatkowo pasuje do całości zestawu.

Teraz minusy i związane z nimi pytania.

MINUSY

- krzywy PIVOT

Niestety potwierdziło się to, co można wyczytać na internecie - pivot wyraźnie odstaje od pionu. Czy jest to dużo nie wiem, pewnie ze 2-3 stopnie, co jednak przy dość szerokim monitorze ustawionym pionowo jest wyraźnie widoczne. Czy mi to przeszkadza? I tak i nie. Nie, bo pivota praktycznie nie używam i raczej nie planuję, tak, bo mam tego świadomość, poza tym nie powinno tego być. W praktyce jednak mogę machnąć na to ręką.

Większy problem jest z tym, że poziomu nie ma do końca także przy normalnym ustawieniu. Tu jednak można to wyregulować, bo tak jak przy pionie monitor nie dochodzi do optymalnego ustawieniach tak tu je.. 'przechodzi' - tzn. zamiast zatrzymać się w odpowiednim ustawieniu przechyla się trochę bardziej. Nie jest specjalnym problemem to wyregulować, bo jest taka możliwość i jedynie bywa z tym trochę zachodu. W prakyce da się z tym żyć.

Poza tym czytałem, że generalnie da się to naprawić. Można albo spróbować trochę wyregulować śruby od podstawy, co mam w planie, albo spróbować na siłę dogiąć pivot. Kilka osób pisało, że tak zrobiło i teraz jest dobrze. Może spróbuję, jak będę się odważniej czuł któregoś dnia

- piszczenie

To już niestety większy problem, ale występuje. Na początku go nie zauważyłem ze względu na ustawioną wysoką jasność (90). Potem ją zmniejszyłem, kiedy bawiłem się ustawieniami i jak wieczorem siadłem przy komputerze, usłyszałem, że coś jest nie tak.

Piszczenie jest wyraźnie - nie trzeba przykładać ucha do obudowy, słychać i siedząc w jakiejś odległości od monitora. Jako, że komputer mam cichy, jest to dla mnie problem. Próbowałem go wyeliminować ustawiając na stałe jasność powyżej 90 i ściemniając programowo, ale efekty nie są zadowalające. Poza tym to takie obchodzenie czegoś, co nie powinno występować.

Generalnie tak, jak na pivot mogę machnąć ręką, tak to jest dla mnie problem i cały czas zastanawiam się, czy monitora nie odesłać (mam 14 dni na przetestowanie). Ponieważ jednak jestem zachwycony jakością obrazu, a dodatkowo nie ma martwych pikseli, raczej tego nie zrobię. Już prędzej będę reklamował, bo czytałem, że generalnie nie jest problemem pozbycie się tej wady. Trzeba rozkręcić obudowę i chyba zalać lakierem przetwornicę (czy coś takiego - nie pamiętam szczegółów, więc może piszę bzdury). Nie jest to trudne, ani drogie.

Prawdopodobnie zdecyduję się na coś takiego, jednak mam wcześniej pytanie - na forum jest kilku obecnych bądź byłych użytkowników tego monitora - napiszcie mi proszę, jak o u was jest (było) z tym piszczeniem. Czy jest to słyszalne, z jakiej odległości. Jak sobie z tym poradziliście.

- nierównomierne podświetlenie ekranu

W sumie widoczne głównie przy większej jasności, ale jest. O tym również czytałem w różnych dyskusjach, ale zdecydowanie nie jest tak źle, jak niektórzy opisują. Przy umiarkowanej jasności widzę po prostu przy czarnym ekranie (przy kolorowych już nie), że dolne rogi są trochę jaśniejsze niż reszta (ale z drugiej strony widoczne było to i w CRT (tam góra), a cholernie widoczne jest w moim notebooku, więc tu i tak jest lepiej), przy wysokiej wszystkie cztery są widoczne, tu już trochę bardziej. Sam nie wiem, czy mi to przeszkadza. Chyba znowu jedynie świadomość tego faktu, ale też z tego, co wiem, trudno znaleźć monitor, gdzie by tego nie było. Chociaż w Lenovo rzeczywiście było pod tym względem lepiej.

- skalowanie obrazu

Trochę się rozczarowałem, bo myślałem, że jest pod tym względem lepiej. Nawet przy rozdzielczości panoramicznej (innej niż natywna) czcionki są już zauważalnie niewyraźne, obrazki niestety też. Podejrzewam, że da tak np. grać, czy oglądać filmy, poza tym rozdzielczość natywna jak na razie całkowicie mnie satysfakcjonuje, więc to raczej również rzecz, która nie jest aż tak ważna. Chociaż myślałem, że będzie lepiej.

- problemy z oprogramowaniem

Już to jest dla mnie większy problem. W komplecie z monitorem otrzymałem płytę, na której jest spejalne oprogramowanie do sterowania monitorem z poziomu Windowsa. Pomimo wielu prób, nie udało mi się go zmusić do wpółpracy z monitorem. Pomimo instalacji różnych wersji ten nie jest wykrywany i w najlepszym wypadku mogę jedynie zobaczyć jego numer seryjny, model, datę produkcji itp. Nie ma jednak możliwości regulacji. Dodatkowo program powoduje pewne błędy i zawieszanie komputera przy uruchamianiu systemu (dopiero powrót do starych ustawień pozwala uruchomić windowsa). Może więc problem leży tutaj (sprawdzę to na dniach, bo będę reinstalował system i instalował inną wersję Windowsa - teraz miałem XP Pro 64 bit).

Zainstalowałem jednak jeszcze inny program Display Tuner czy jakoś tak, bo sprawdzić chciałem, ile ten monitor już pracował (żeby się upewnić, że na pewno jest to egzemplarz nowy - chociaż nie miałem powodów twierdzić inaczej, dostałem go w oryginalnym opakowaniu, bez śladów użytkowania). Jednak i tu nie udało mi się zmusić programu do współpracy z monitorem - pojawia się komunikat, że ten model nie jest przystosowany do pracy z tego typu oprogramowaniem (mimo, że jest).

I tu znowu, mam nadzieję, że jest to jedynie kwestia jakiś problemów z oprogramowaniem, a nie samego monitora. W sumie nie jest to dla mnie jakaś szczególnie istotna funkcja, wygodnie obsługuje mi się wszystko za pomocą zwykłego menu (chociaż brakuje predefiniowanych ustawień, które w programie są). Chciałbym jednak mieć pewność, że wszystko jest w porządku.

Ok, to tyle tego przydługiego opisu. Podsumowując mimo wszystko jestem na razie z monitora zadowolony. Niektóre rzeczy trochę mnie rozczarowały, niektóre na razie są problematyczne, ale jakość obrazu plus fizyczna regulacja i wygląd monitora, jak na razie przeważają na plus. Największa wada to piszczenie, z tym definitywnie coś muszę zrobić. Z resztą mogę żyć, choć niektóre rzeczy (jak na przykład problemy z programami) chciałbym wyjaśnić.

Będę wdziędzny za opinie innych posiadaczy tego modelu - jak wyglądało to u nich.

Stary 22.03.2008, 20:48   #10
sobrus
Jukebox Hero

sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
@Andrzejj9
Imo nie warto bra***263; lustra (glare).
Mam lapa glare i monitor matowy (MVA). Do pracy lepszy jest matowy.
Refleksy mog***261; wkurzy***263;.
Stary 24.03.2008, 13:31   #11
Smartek
HDmaniak
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 20.10.2002
Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Cytat:
@Andrzejj9
Imo nie warto brać lustra (glare).
Mam lapa glare i monitor matowy (MVA). Do pracy lepszy jest matowy.
Refleksy mogą wkurzyć.
Kwestia gustu.
Ja wolę glare'y od matowych.
Odkąd mam glare'a już nie wyobrażam sobie mieć w lapku inną :-).
Smartek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.03.2008, 13:42   #12
Zetoxa
liniejący leming
Zlotowicz

Data rejestracji: 20.12.2001
Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
tak jest, panie Smartek
Stary 22.03.2008, 21:42   #13
SpeedFreaK
Guru

Data rejestracji: 06.09.2004
SpeedFreaK wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>SpeedFreaK wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>SpeedFreaK wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>SpeedFreaK wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>SpeedFreaK wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Gwarancje na pixele do 30 dni ma te***380; LG i iiyama.
Stary 22.03.2008, 22:24   #14
sobrus
Jukebox Hero

na matrycach MVA/PVA badpixele s***261; mniej widoczne niz na TN.
co nie oznacza ze ich nie wida***263;.
Osobi***347;cie ba***322;bym sie troche takiego zakupu ale masz to szczescie ze kupujac przez internet masz 10 dni na zwrot towaru bez podania przyczyny. Takie jest prawo i sprzedaj***261;cy nie ma prawa fikn***261;c nawet je***380;eli w aukcji zastrzeg***322; ***380;e jest inaczej.

http://www.notebookcheck.pl/Jak-ustr...li.3750.0.html

Ostatnio zmieniany przez sobrus : 22.03.2008 o godz. 22:26
Stary 23.03.2008, 00:19   #15
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Cytat:
na matrycach MVA/PVA badpixele są mniej widoczne niz na TN.
co nie oznacza ze ich nie widać.
Osobiście bałbym sie troche takiego zakupu ale masz to szczescie ze kupujac przez internet masz 10 dni na zwrot towaru bez podania przyczyny. Takie jest prawo i sprzedający nie ma prawa fiknąc nawet jeżeli w aukcji zastrzegł że jest inaczej.

http://www.notebookcheck.pl/Jak-ustr...li.3750.0.html
Jeżeli w aukcji zastrzegł inaczej to nawet lepiej, bo wtedy masz 90 dni (liczonych do momentu aż sprzedawca poinformuje o prawie odstąpienia od umowy w ciągu 10 dni, wtedy od daty otrzymania informacji rzeczywiście liczy się te 10 dni).

Ok, pomyślę poważnie nad tym modelem. Od razu mi się spodobał jak go na Allegro zobaczyłem i poczytałem trochę recenzji. Zanotuję sobie tego sprzedawcę i jeśli się będę decydował to wezmę od niego.

Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: