![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1291 |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bananów się nie da prostować, choć małpy mądre są mogę nie mieć racji...
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#1292 | ||
Pa rampamer
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 24.10.2006
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Cytat:
Co do monitorów FullHD w ogóle, to naprawdę są warte polecenia ![]() ![]() Z pikselami Patrix Ci już odpowiedział, co do przekątnej standardowo FullHD to monitory 24-27", ale są też nieliczne modele 23 i 22" pracujące w tej rozdzielczości.
![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez Jarson : 21.01.2010 o godz. 23:35 |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#1293 | |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Sam zresztą mam i używam cały czas.
![]() |
![]() |
#1294 |
Ten mniejszy to był 21,5" i dla mnie za mały. Ten 24" w oficjalnej dystrybucji kosztował prawie 1,8 tys. zł, a za tysiąc można było kupić egzemplarze po przejściach z kilkoma uszkodzonymi pikselami na ogół. Tak jak mówiłem, specyfikacja tych Gateway'ów była interesująca, więc się zastanawiałem. Ludzie którzy trafili na dobrą sztukę mocno je chwalili. Niestety większość opinii była mocno niepochlebna - a to piszczał zasilacz, a to problemy z matrycą...
Nie będę testował swojego szczęścia za 1,8k zł. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1295 |
the one
CDRinfo VIP
No ja widziałem taniej. Poza tym kupowało się (oczywiście z odpowiedniego sklepu) z gwarancją, więc ryzyka nie było.
Ale co do wad to prawda, sam w swoim mam piszczący zasilacz, nad czym cały czas się zastanawiam, czy reklamować (szkoda mi, bo oprócz tego wszystko działa idealnie, a i tak w większości ustawień, z których korzystam, hałasu nie ma) czy ewentualnie spróbować naprawić we własnym zakresie. Poza tym jest to naprawdę dobry monitor.
![]() |
#1296 |
.::MaNNErS:SuCk::.
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() ![]() ![]() ![]() |
kupilem dzis acera H233H ... tak ogolnie to slabizna ... ;/
im plus 23" i 1080p z hdmi cena 630,- na minus glosniki - graja jak dwie przykrywki kiepskie katy i jasnosc ale czego tu wiecej szukac - to tak jak z dobrym tanim winem ... dobre bo tanie
![]() |
#1297 |
A ja dzisiaj zapiąłem się na testy tego F2380 w sklepie dla idiotów.
Powiem tak: kontrast jest fantastyczny, jeszcze nie widziałem monitora z takim czarnym czarnym, kolory są rewelacyjne. Stał pośród TNek, choć niebiednych, ale z daleka wyróżniał się jakością obrazu. Rewelacyjnie funkcjonalna jest też podstawa monitora. Ale... To cPVA to jednak nie takie kąty jak na PVA - obraz spoko widać przy zmianie kąta, nie to co w TNach, ale nie jest też idealnie - kolory może nie tracą barwy, ale zmienia się jej nasycenie. Druga i poważniejsza rzecz w tym modelu to coś nie tak jest z jasnością, albo odwzorowaniem barw w okolicach czarnego. Może na przykładzie: zażyczyłem sobie podłączenie monitorka do ścianki monitorów na której leciał film Gladiator i akurat leciały dość ciemne scenki w lesie. I na stojących obok TNkach owszem, było ciemno, ale na cieniu twarzy było widać jej szczegóły. A na tym F2380 mimo, że ostro walczyłem z jego jasnością i kontrastem w menu, widać było tylko czarną plamę. Nie wiem, co o tym sądzić. Owszem, ścianka w MM to niezbyt dobre miejsce do testowania monitora, ale trochę mnie to wstrzymało w zapędzie natychmiastowego zakupu tego monitora. Kurczę, dość dużo pracuję z wideo... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1298 |
Pa rampamer
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 24.10.2006
Aby nie były to jakieś funkcje sprzętowo poprawiające kolory/kontrast? Być może to nie kwestia samej matrycy, a jakiejś funkcji, która z brzydkiego szarego robi śliczny czarny.
![]() |
#1299 | |
Guru
Data rejestracji: 10.10.2004
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1300 |
Team Member
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 18.10.2002
O tym mowa? http://www.samsung.com/pl/consumer/p...l&tab=features
Wygląda ciekawie. Podoba mi się cienka ramka i podstawa, która ma jakiekolwiek opcje regulacji, a nie te ichnie grzybki ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1301 |
O tym. Do pracy rewelacja, więc mimo tych problemów z jasnością cały czas rozważam...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1302 |
the one
CDRinfo VIP
A może to ten kontrast dynamiczny był włączony..?
![]() |
#1303 |
.::MaNNErS:SuCk::.
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() ![]() ![]() ![]() |
acery mialy byc tanie - dla malo wymagajacych znajomych
![]() gateway'e przy tych acerach swieca 10/10 ostatnio jeden z moich FDP2185w zaliczyl serwis - rzucil wyswietlanie nominalnej rozdzielczosci po dvi mily pan z serwisu od reki przeprogramowal pamieci DDC ![]()
![]() |
#1304 |
Guru
Data rejestracji: 10.10.2004
![]() ![]() ![]() |
Szkoda, że już nigdzie nie można dostać tego gateway'a...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1305 |
the one
CDRinfo VIP
Byłem ostatnio w serwisie monitorów zapytać o te Gateway'e pod względem piszczenia i ewentualnej możliwości naprawy tego. Dowiedziałem się, że po pierwsze - piszczą wszystkie i nie ma tu znaczenia, na jaki egzemplarz się trafi (swego czasu mieli testowali je chyba do dystrybutora czy coś takiego, w każdym razie mieli do czynienia z setkami). Po drugie natomiast naprawić się tego nie da. Można zalać kondensator, ale w praktyce podobno niewiele wpłynie to na siłę dźwięku, natomiast mniej więcej w ciągu miesiąca spowoduje jego spalenie.
Wygląda więc na to, że z tym 'parametrem' tego monitora trzeba się po prostu pogodzić.
![]() |
|
|