![]() |
Panowie już po prostu nie wiem, nic się nie zmieniło ... Brak jakiejkolwiek reakcji mimo wszystkich Waszych rad ...
Widzę, że jakiś unikat mi się chyba trafił..... |
Panel Sterowania -> Menedżer urządzeń -> Karty sieciowe -> prawym klawiszem na właściwą -> karta Zaawansowane i tam przejrzyj ustawienia
Być może skanujesz 5 GHz. Jeśli tam nic nie znajdziesz, to powyrzucaj te wszystkie programy narzędziowe do WiFi, w ogóle zrób tam porządek np. masz włączone IPv6 (Panel Sterowania -> Centrum sieci i udostępniania -> właściwe połączenie -> Właściwości i tam generalnie wywal wszystko oprócz TCP/IPv4), odinstaluj kartę sieciową, zainstaluj jeszcze raz ze sterownikami Intela (link) i powinno hulać. Tu masz kartę katalogową, ale na communities.intel.com wyczytałem że Intel ma jeszcze inne wersje dla producentów, więc szukaj jakby nie zgadzał się model. Producentom sprzedają te same płytki, a oni sobie ograniczają je programowo - więc problemy gotowe. Jeśli chcesz koniecznie mieć jakiś manager połączeń, to użyj software od Intela. Nie ustawiaj w TP-Linku 13 kanału dla 2,4 GHz - ta karta ma to zablokowane. Standardowe porady, zresztą Berion to samo napisał. |
Cytat:
Byłem też u znajomego sprawdzić czy może u niego wyszuka mi sieć WiFi, ale niestety dalej nic się nie zmieniło ... |
Czy komputer wykrywa inne sieci WiFi?
|
Cytat:
|
Jeśli wykrywa Ci kartę sieciową i masz do niej wgrane sterowniki to ustaw wszystko ręcznie.
http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/k...sieci-domowej/ |
Sprawdź, czy masz w routerze włączone ukrywanie SSID sieci, może dlatego nie jest wykrywana.
Inne urządzenia wykrywają Twoją sieć WiFi? |
Ilość załączników: 4
Diagnostyka pokazala, ze:
1. Hardware test - Passed - Wireless Hardware is enebled 2. Driver test - Passed - sciagnalem najnowsze ze strony intela przed chwila 3. Radio test - Passed - Radio is ON 4. Scan test - Failed - There are no networks available to connect w porzadku, dzieki za podpowiedz, dodalem zalaczniki z testem i z wiersza polecen.. przypadkiem dwa razy ten sam screen poszedl, juz poprawiam |
Nie linkuj, tylko wstaw jako załacznik.
To przecież możesz. |
wstawic na razie wiece nie moge ze wzgledu na regulamin... "Jeśli chcesz umieścić w swojej wiadomości link lub zdjęcie, musisz napisać wcześniej przynajmniej 10 wiadomości."
|
tak, teraz jestem na kablu.
nie ma zandych wykrzyknikow, urzadzenia sa wlaczone.. |
Wpisz w linii komand: ipconfig /all i zamieść tutaj to co otrzymasz.
|
A sterowniki od wifi zainstalowales, ewentualnie wifi jest wlaczone?Rozumiem ze po kablu dziala i wlasnie z niego korzystasz? Zobacz w menadzerze zadan czy sa jakies wykrzykniki.
|
Acer Gateway NV77H23u
|
Wpierw napisz jaki laptop(dell?:). Potem pobierz sterowniki bezposrednio ze strony intela. Nastepnie wylacz opcje zasilania dotyczace karty graficzne - w opcjach zasilania i we wlasciwosciach karty sieciowej.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:50. |