![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#31 |
Forumator
Data rejestracji: 27.08.2004
![]() |
Jutro będzie można zaopatrzyć się w zdzierających mocno kasę z ludzi iSpotach itd w nowy system Apple - Snow Leopard. Wersja 10.6 to wg mnie poprawienie 10.5. Nie ma żadnych zmian w interfejsie, dodano QuickTime X - nie ma już podziału na Pro i standard, technologia Grand Central - lepsze zarządzanie wieloma rdzeniami, przydzielanie ich aplikacjom oraz wbudowany w system Open CL, obsługujący karty graficzne ATI, Nvidia oraz Intel. System działa w 64 bitach w pełni, nie tak jak poprzednicy - częściowo. Osobiście mam nadzieję, że będzie działało to lepiej niż Tiger. Co ciekawe, Apple oficjalnie porzuca wsparcie dla PowerPC - tego systemu nie zainstaluje żaden właściciel PowerMaca, PowerBooka itp...
Dla mnie, jako użytkownika jabłka, jest to poprawienie nie do końca udanego systemu 10.5, tak samo jak dla użytkowników PC Windows Seven jest wielką poprawką Visty. Swoją drogą, ciekawe podobieństwo i M$ i Apple w mniej więcej tym samym czasie wypuszczają niedopracowane systemy.. Później, w tym samym momencie wypuszczają wersje poprawione - Snow Leo premiera 28 sierpnia, a W 7 - jeżeli się nie mylę - 22 październik?
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#32 | |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Cytat:
![]() Zagrozenie dla W7 - to je dobre ![]() ![]() Jestem roczarowany, zaprzestaniem wspierania Motorolek. Na poczatku oiecywano ze 1GHz+1 GB RAM i Snow bedzie chodzil. A tu tylko Intel. Fu!
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Caliente
Data rejestracji: 30.09.2002
![]() ![]() ![]() |
ja juz dostaje padaczki
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#34 |
Forumator
Data rejestracji: 27.08.2004
![]() |
yahol, razem będziemy pisać po chińsku za pomocą gładzika
![]() PS, zaprzestanie wspierania PPC to chyba jakaś ściema, bo jądro systemu wspiera PPC.. prawdopodobnie znajdą się cudotwórcy, którzy to uruchomią na G5 ;]
![]() Ostatnio zmieniany przez Gadzina18 : 28.08.2009 o godz. 01:40 |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Szkoda tylko że obie firmy nie dodają do swoich systemów czegoś w rodzaju vLite.
Moja Vista SP2 x64 zajmuje po vLite 2.6GB i to mimo że ma 2 języli (English/Polski). Ja wiem że dyski sa duże a pamięć tania, ale po co mam trzymać i uruchamiać pierdółki których nie chce (windows sidebar itd). Wszyscy narzekają że Vista to muł i zajmuje dużo pamieci...a tu proszę MacOS wcale nie jest lepszy ![]() Ostatnio zmieniany przez sobrus : 28.08.2009 o godz. 07:49 |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | ||
Głupi Yasio
Cytat:
I chodzil calkiem niezle. Na PPC 1,43 + 512 RAM dziala mi wszystko, szybkoi spranie i nie widze (moze slepy jestem) miedzy MiniMacu 2x2+2GB RAM ![]() Inna rzecz, ze sporo aplikacji jest robiona juz wylacznie pod Intela. Cytat:
Jezyki, sterowniki, (drukarki) dodatki masz wybor. A co do pamieciozernosci. Juz sie przyzwyczailem, ze pakuje sie 4 GB RAM w latopy i MiniMaci, 16 albo nawet 32 GB w MaciPro.To jest system 64 bitowy, i razem z aplikacjami potrafi zajac caly RAM. Inna rzecz, ze wydajnosciowo i szybkosciowo - w porownywalnych aplikacjach MacOS bije Windowsa na glowe. Tu nawet nie ma co poownywac. To zupelnie inna filozofia systemu. I jeszcze jedno: polityka dystrybucyjna Appla wola o pomste do nieba, polityka polskiego dystrybutora to juz nawet nie jest horror, to juz jest swiat schozofrenii i psychiatryk.
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
( o )( o )
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Głupi Yasio
Cytat:
sprawdze samodzielnie jak dziala ![]() W pierwszych dniach sprzedaz SnowLeo zarezerwowano wylacznie dla wlasnych sklepow SADu ![]() Ci pogibani paranoicy sadza, ze w ten sposob wzrosnie im sprzedaz! Osobiscie znam sporo ludzi, ktorzy maja w wielkim poszanowaniu SAD i jego iSpoty i poczekaja chwilke i kupia w "normalnym" sklepie ![]()
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Głupi Yasio
Snow Leo -oryginalna plytka wazy w Mac OSie 7,15 GB.
Ta sama plytka w Windowsie wazy 7,23 GB! Dysk WD w Windowsie ma 232 GB, w SnowLeo 250 GB - WTF!!!! Ano Apple jak zwykle wyszlo przed orkiestre i zadecydowalo: 1 kb=10^3 b a nie jak Pan przykazal 2^10, -czyli kb=1000b a na calym swiecie ma jeszcze 1024b! Fajnie co ![]() Nareszcze nikt nie bedzie nikogo zmuszal do liczenia w systemie dwojkowym, dyski beda mialy swoja pojemnosc, wszystko wraca do normy i systemu SI, tylko kilometr bedzie mial 1024 metry ![]() Jajo do kwadratu. Tym bardziej, ze jak sadze, bo nie zdazylem jeszcze tego sprawdzic do konca, otrzymana plyta SnowLeoparda jest niebootujaca. Nie chciala odpalic z klawisza "C", jako upgrade Leosia weszla bez problemu. No i kolejna zagwozdka, Apple obiecal odchudzic system - fajno, ale domyslnie nie instaluje sie Rosetta!! po dograniu system wcale nie wazy mniej !!! Od starego Leosia rozni sie niewiele. No i nietety Intel only. Nie lubie SnowLoe
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
marudzisz jak stara baba
![]()
![]() |
#41 |