![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#61 |
Forumator
Data rejestracji: 21.11.2001
![]() |
Ja jeszcze uzywam takich dwoch softow, jesli chodzi o mp3
- Mp3Tag - darmowy z mozliwoscia uzytkowania w jezyku polskim, program, jak sama nazwa wskazuje do zabawy tag'ami mp3jek. Wiele mozliwosci jesli chodzi o zmiany nazw plikow wg zadanego przez nas wzorca, sciaganie nazw calych albumow na podstawie plikow mp3 znajdujacych sie na dysku... - Mp3Gain - rowniez darmowy sofcik do analizy glosnosci mp3. Mozliwosc znormalizowania glosnosci utowrow znajdujacych sie na dysku... dla osob sluchajacych muzy z mp3jek na kompie moze okazac sie przydatne, szczegolnie jesli mamy wiele utworow z roznych albumow i pojedynczych mp3jek, ktotrych glosnosc rozni sie znacznie... Pozdrawiam!
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#62 |
Guru
Data rejestracji: 04.01.2003
![]() |
czesto uzywam programu o nazwie EvilLyrics - wyszukuje text aktualnie odtwarzanego utworu - wspolpracuje z:
Winamp WMP 9 iTunes MusicMatch Foobar MediaMonkey Real Player QCD Y!Music XMPlay AlbumPlayer
![]() |
#63 |
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mam problem 1 strona nie chce wczytac mi sie do konca, konczy wczytywanie na Ant Movie Catalog i stoi w miejscu, zarowno firefox jak i opera
|
![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Czy zna ktoś może program do generowania hashy z tekstu[hash kalkulator]. Oczywiście freeware, malutki, nieinstalacyjny.
![]() |
#65 | |
Guru
Data rejestracji: 13.02.2003
![]() ![]() |
Cytat:
![]() http://bfl.rctek.com/tools/?tool=hasher Natomiast jeśli chodzi o program, to takie coś znalazłem: http://www.slavasoft.com/zip/hashcalc.zip Soft jest oczywiście freeware 8 )
![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Guru
Data rejestracji: 27.01.2005
![]() |
Cytat:
Program bardzo podobny do używanego przeze mnie programu StatBar ***8211; trochę inny wygląd, niektóre funkcje lepsze, niektóre gorsze. I instaluje się bez żadnych problemów ***8211; czego nie mogą stwierdzić o tym StatBar (chociaż działa raczej OK). Jeśli jednak ktoś byłby zainteresowany ***8211; to podaję adres strony: http://www.statbar.nl/ A jeśli już zabieram głos w tym temacie, to miałbym takie pytanie ***8211; nie wiem, czy to dobre na nie miejsce, ale chodzi też o program typu freeware. Chodzi o to, że od niedawna mam cyfrówkę, którą zostałem obdarowany i poszukuję dobrego programu do katalogowania zdjęć. Prawdę mówiąc, przetestowałem już kilka aplikacji i niestety żadna z nich, nie przypadła mi w pełni do gustu. Najbardziej spodobał mi się program Picassa 2 ***8211; ale ma dwie wady ***8211; mniejszą ***8211; jest po angielsku, i większą ***8211; za każdym razem, jak się uruchamiał, to szukał mi na dysku nowych zdjęć ***8211; i co gorsza innych plików graficznych. I nie za bardzo wiedziałem jak to wyłączyć. Kilka dni temu, zmuszony byłem zrobić reinstalację i teraz myślę co tu zainstalować. Moje wymagania to głównie ***8211; w miarę szybkie działanie, dużo opcji (ale nie przesadnie), w miarę łatwość obsługi. W sumie myślę o tym Picassa, ale jeśli ktoś ma inne rady. Więc zwracam się, głównie do użytkowników aparatów cyfrowych, aby mi coś doradzili ***8211; za wszystkie rady z góry dziękuję ! Pozdrawiam ro29 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
West Coast Player
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 07.01.2005
![]() |
Cytat:
Wchodzisz w program następnie menu >Tools > Folder Manager i tutaj na liście z lewej strony oznaczasz katalogi, które mają być wyłączone ze skanowania. które mają być stale obserwowane w poszukiwaniu zmian lub te, które mają być przeskanowane tylko 1 raz na początku instalacji programu - to wszystko ![]() Ja bym z tej aplikacji nie rezygnował IMHO dla mnie jest świetna ![]()
![]() |
![]() |
#68 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Znam statbar (ale nie pamietam z jakiego powodu stwierdzilem ze winbar jest lepszy
![]() ![]() Do obslugi cyfrowki uzywam managera plikow (do kopiowania) i XnView (do ogladania) ![]() tu Moze znajdziesz cos jesli picassa zawiedzie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Guru
Data rejestracji: 27.01.2005
![]() |
Cytat:
Dzięki za rady - chyba z powrotem zainstaluję ten program (robiłem reinstalkę, więc wszystko zniknęło). Ciekaw tylko jestem (bo poprzednio nie sprawdzałem), jak on sobie radzi, jakbym miał zdjęcia na płycie, a nie na dysku. Będę musiał to sprawdzić. I dzięki @sobrus za ciekawy link - jak będę miał dostęp do łącza stałego, to może coś ściągnę i przetestuję. I w kwestii Twojej wypowiedzi - ja aktualnie, też tak samo robię - przegrywam pliki z karty i oglądam w IrfanView - ale jak będzie tych zdjęć coraz więcej, to przydałby się program do katalogowania. Pozdrawiam wszystkich w ten upalny dzień ![]() ro29 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Forumator
![]() |
Pozwole sobie zapytac... poszukuje programu, ktory umozliwia usuwanie plikow, ktorych z jakichs dziwnych przyczyn z poziomu uruchomionego windowsa usunac sie nie da. Kiedys mi sie obil o oczy, ale nie pamietam gdzie... ani jaka byla jego nazwa. Dziala w ten sposob ze po kliku prawym na plik z menu mozna bylo wybrac opcje usuniecia go przy ponownym uruchomieniu kompa... a inny, po prostu z poziomu programu trzeba bylo wybrac plik do usuniecia i robil to samo.
Oczywiscie chodzi mi o free, bo east-tec eraser niestety jest platny - a ma miedzy innymi mase ciekawych opcji...
![]() |
#71 |
West Coast Player
CDRinfo VIP
![]() |
hmm a Eraser
nim probowales ??
![]() |
#72 | |
Forumator
![]() |
Cytat:
Znalazlem cos co po czesci mnie satysfakcjonuje tutaj i wiem ze nie powinienem narzekac, ale troche mi brakuje tej cudnej opcji east-tec eraser'a co to z menu pod prawym wybiera sie "erase beyond recovery" i tak jak mowilem opcja przy uruchamianiu systemu. Moze ktos kojarzy takie fajne darmowe narzedzie?
![]() |
![]() |
#73 |
West Coast Player
CDRinfo VIP
![]() |
Dla osób zainteresowanych tematem
![]() Pojawiła się nowa wersja świetnego darmowego pakera 7zip oznaczona numerem 4.20 Program obsługuje najpopularniejsze formaty archiwów (ZIP, RAR, ARJ), również linuksowe (bz2, gz, tar, rpm...) i oczywiście swój własny rewelacyjny 7z. Program do pobrania z SourceForge.net Dodałem do spisu również 2 fajne freeware'owe "audio inspectorki" Audio Identifier i Mr QuestionMan .
![]() |
#74 |
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 15.07.2002
![]() |
To ja tez cos dodam od siebie. Dzisiaj szukalem programow do tworzenia menu na plycie CD/DVD. Oczywiscie darmowy i do tego caly konfig powinine byc zapisany w pliku txt latwym do edycji (akurat menu mialo byc na PenDrive).
1. Custom CD Menu 1.7 - proste ale skuteczne i zgodne z zalozeniami podanymi powyzej. http://www.smart-projects.net/customcdmenu.htm 2. Multi Install - kombajn do tworzenia zaawansowanych menu. http://multiinstall.sourceforge.net
![]() |
#75 |
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 15.07.2002
![]() |
Moze ktos wie jak w 7-zip wlaczyc domyslny rodzaj kompresji na ZIP oraz podzial na paczki np po 1.44 MB?
![]() |
Tagi |
darmowe programy, najlepsze programy freeware |
|
|