Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Komputery - oprogramowanie i sprzęt

Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 04.06.2005, 17:43   #106
DreamCrusher
Guru

Data rejestracji: 04.01.2003
DreamCrusher zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
MeD's Movie Manager
Manager filmow - z pliku pobiera informacje techniczne (czas trwania, kodek audio i video, wielkosc pliku i inne) a z bazy IMDB pobiera info na temat obsady, fabylu, roku wydania filmu itp. utworzona baze danych mozna wyeksportowac do htmla/xhtmla
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
[KOMENTARZE DO TEMATU: Projekt Freeware]-clipboard03.jpg  

DreamCrusher jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 04.06.2005, 17:51   #107
Calme
West Coast Player
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 07.01.2005
Calme zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Dorzucam nowy progz - SigChanger
Jest to malutka aplikacja przydatna dla osób korzystających z usenetu - umożliwia dołączanie do postów sygnaturek z losowo wybieranymi tekstami.
Jest to oczywiście darmowy program - by w pełni cieszyć się z jego usług należy go zarejestrować wysyłając na adres autora emaila zatytułowanego "Register SigChanger", w którego treści wpisujemy jedynie imię i nazwisko, na które rejestrujemy program.
Stary 04.06.2005, 19:14   #108
mgit
Guru

Data rejestracji: 22.08.2004
mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Daemon Tools
Jeden - z najlepszch programów służących do emulowania napędów CD-ROM, DVD-ROM, oraz emulacji zabezpieczenia LaserLock, Safedisc, Safedisc 2.0 i wszystkich wersji Securom. Program umożliwia utworzenie wirtualnego napędu CD-ROM bezpośrednio z obrazów płyt CD w formatach
.bin/.cue (tworzone np. przez CDRWin'a, BlindWrite'a)
.iso (również tworzone przez program Easy CD Creator)
.ccd (CloneCD)
.nrg (format programu Nero Burning ROM) w przypadku gdy w systemie jest zainstalowany program ImageDrive
.mds
Polonizacja

Ostatnio zmieniany przez mgit : 04.06.2005 o godz. 19:23
mgit jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.06.2005, 21:04   #109
Calme
West Coast Player
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 07.01.2005
Calme zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Nowa dokładka

Central Brain Identifier
Małenarzędzie służące do wyświetlania informacji o procesorach z rodziny AMD. Aplikacja podaje dokładne dane techniczne nawet najnowszych procesorów AMD64 (oraz dwurdzeniowych Opteronów). Program pozwala na zmianę tzw. "processor name string", dzięki czemu zamiast np. Athlon XP możemy wpisać dowolny tekst. Narzędzie posiada również funkcję obliczania Rating Athlonów.

Mmm Free
Edytor menu kontekstowego Windows, który zmienia wartości pojawiające się w menu po kliknięciu prawym klawiszem myszy na jakimś elemencie.

Win32Whois
Win32Whois to niewielkie, aczkolwiek niesamowicie skuteczne narzędzie, pozwalające użytkownikowi uzyskać szczegółowe dane na temat określonego adresu IP, strony, czy nazwy hosta.

eXPert PDF Reader
Darmowe narzędzie przeznaczone do otwierania oraz drukowania plików w formacie PDF. Dodatkowo program umożliwia modyfikację dokumentów. Free eXPert PDF Reader jest bardzo szybki, posiada obsługę skórek, jego interfejs jest bardzo przyjazny dla użytkownika.

VSO Inspector
Darmowe narzędzie do informowania użytkownika o wszelkich dostępnych parametrach napędu CD/DVD. Program wykrywa dostępne formaty nagrywania, region DVD, wersję firmware, rozmiar bufora, tryby odczytu i zapisu. Pokazuje dane nośnika, takie jak rodzaj płyty, ID płyty, ilość warstw, obsługiwane prędkości, a także analizuje nośnik pod względem odczytu sektorów, wykrywania słabych sektorów, czy sprawdzania powierzchni dysku.

AutoGK
Darmowy program umożliwiający przekodowanie płyt DVD na format DivX i XviD. Aplikacja wykonuje za nas większość operacji i obliczeń bez potrzeby ingerencji użytkownika.

WinMerge
Open Source'owa aplikacja pozwalająca na porównanie plików tekstowych. Jest przydatna przy porównywaniu zmian między różnymi wersjami projektu. Jej zalety to: graficzne porównywanie zawartości plików, elastyczny edytor z funkcją podświetlania wersów, obsługa formatów Dos'owych, UNIX'owych i MAC'owych, wsparcie dla UNICODE, różnice pokazywane w postaci paneli, podświetlanie tylko różniących się wyrazów, detekcja przesuniętych linii tekstu, integracja z powłoką systemu, wsparcie dla plików archiwów (używając 7-ZIP), pluginy i podręcznik w HTML'u. Program całkowicie darmowy, po polsku.

Ostatnio zmieniany przez Calme : 04.06.2005 o godz. 21:14
Calme jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.06.2005, 22:06   #110
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
expert pdf reader jest do pupy - to jest klon foxit'a - jest wolniejszy i ma kilka dziwnych bugow - odradzam - z pdf readerow liczy sie tylko foxit [i czasem acrobat reader 7]

szczerze ODRADZAM
Stary 04.06.2005, 22:22   #111
Piterniel
Cichy mod

Data rejestracji: 16.03.2003
Piterniel jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Piterniel jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Tak myślałem, że -Sid-The-Rat=> się odezwie po pojawieniu się jakiegoś programu do oczytu PDF. Sid chyba często te dokumenty czyta i kombajn Adobe mu nie leży
Ja również testowałem dużo programów tego typu i często pokazują błędy w obrazkach, nieraz tekstu. O dużych dokumentach nie wspominam. Bez problemu radzi sobie z nimi Adobe Acrobat, ale co z tego jak to strasznie wolne. Może pojawi się alternatywa do tego bez razacych błędów
Kiedyś nawet był topic o foxit
Piterniel jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.06.2005, 23:03   #112
andy
logged out
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 12.07.2003
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Używałem Foxit'a przez dłuższy czas ale przy dużych dokumentach się gubi. Wróciłem do mniej pamięciożernego i szybkiego Adobe Readera 5
Stary 04.06.2005, 23:06   #113
kraluk
Guru

Data rejestracji: 13.02.2003
kraluk jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>kraluk jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez @ndy
Używałem Foxit'a przez dłuższy czas ale przy dużych dokumentach się gubi. Wróciłem do mniej pamięciożernego i szybkiego Adobe Readera 5
A jakiej wersji używałeś Ja używam 1.2 i żadnych takich anormalnych zjawisk nie mam...

Czytam przez niego dokumenty, które mają grubo ponad 1000 stron i wszystko jest super. Może tą nową wersję 1.3 nie zrobili jak trzeba - jeszcze jej nie próbowałem.
Stary 04.06.2005, 23:13   #114
BD
Team Member
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 15.07.2002
BD zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez artoor
Pozwole sobie zapytac jesli juz mowa o emulatorach (DosBox) czy spotkal ktos z was cos w rodzaju darmowego "VMware Workstation" Hmmm... pewnie pytanie nie bardzo na miejscu, bo takie programy zwykle cos musza kosztowac, ale... a nuz widelec...
Niby jest Bochs ale jak jakis czas temu sie nim interesowalem to nie byl tak mily i przyjemny w uzyciu jak VM Ware.
BD jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.06.2005, 23:20   #115
andy
logged out
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 12.07.2003
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
@kraluk ściągnołem własnie wersje 1.3 Foxit'a i musze przyznać że teraz mi wyświetla poprawnie. Jak wcześniej otwierałem nim dokument ~650str to się strasznie mulił. Chyba znowu zrobie przesiadke jak się bedzie dobrze sprawował

A co do Adobe Reader'a 5 to nawet szybko się uruchamia w stosunku do 6. I na moim Celku 633MHz chodził dość ładnie.
Stary 05.06.2005, 01:30   #116
joujoujou
( o )( o )
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez BD
Niby jest Bochs ale jak jakis czas temu sie nim interesowalem to nie byl tak mily i przyjemny w uzyciu jak VM Ware.
Coś za coś, nie wszystko może być za darmo.
Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.06.2005, 12:00   #117
artoor
Forumator

Data rejestracji: 21.11.2001
artoor zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez BD
No fakt! Nie jest taki user friendly... daleko mu do VMWare, aczkolwiek jest to soft freeware... po kilkunastu minutach stwierdzam ze moze byc ciezko poslugiwac sie nim, ale sprobuje Tak wiec dzieki joujoujou!

Pozdrawiam

/ Konfucjusz /
artoor jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.06.2005, 02:03   #118
ro29
Guru

Data rejestracji: 27.01.2005
ro29 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Witam !
Mam pytanie - poszukuję darmowego programu do monitorowania łącza stałego - tzn. aktualna prędkość, ilość pobranych i wysłanych danych itd. Aktualnie mam BMExtreme v2.41 - ale będzie chyba działał tylko 14 dni (a Neo512 mam na 60 dni w promocji), mam też darmowy NetMeter. Ale jeśli ktoś mógłby polecić coś innego (lepszego ?) - ważne, żeby zbytnio nie obciążało systemu, no i było przyjazne w użyciu - to z góry dziękuję !
Pozdrawiam
ro29
ro29 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.06.2005, 07:11   #119
Piterniel
Cichy mod

Data rejestracji: 16.03.2003
Piterniel jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Piterniel jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
NetMeter - Jest najlepszą aplilacką Freeware do tego
A co tych chcesz mieć lepsiejszego w tym ?
Piterniel jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.06.2005, 08:08   #120
artoor
Forumator

Data rejestracji: 21.11.2001
artoor zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Krazac wokol tematu o limitach netu i ilosci danych, zrodzilo sie we mnie kolejne pytanie... Oczywiscie jak na temat watku przystalo, chodzi mi o program freeware. Spotkal ktos darmowy soft ograniczajacy transfer danych (np 1; 2; 3 idt MB/s) po sieci lokalnej? Obecnie uzywam BWMeter, ale niestety to nie jest free

/ Konfucjusz /
artoor jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Tagi
darmowe programy, najlepsze programy freeware

Twoje uprawnienia: