![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 14.08.2007
![]() |
Witam, sprawa jest dość skomplikowana i złożona. (temat drążę już dość długo i bez większych efektów. Obecnie zajmuję się montażem filmów jednak najwyższa pora przejść na system HD.
Na rynku komputerów gotowych jest pare.. jednak cena wacha się między 5000-12 000zł... co jest dość sporą rozbierznością. Wiem też, że z czasem komputer będzie musiał być rozbudowywany, więc też chce być mniej wiecej gotowy na późniejsze dalsze rozbudowywanie. Do tej pory pracowałem na Adobe Premier i przy tym oprogramowaniu chciałbym zostać. Czy przy budowie komputera patrzeć tylko pod wymagania sprzętowe? Na co głównie zwracać uwagę? ps.Mam zamiar na bierząco dodawać listę podzespołów by na koniec stworzyć pełną liste ![]() pare przydatnych linków: http://www.allegro.pl/item748714448_...z_hd_w_rt.html http://www.adobe.com/pl/products/premiere/ |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Guru
Data rejestracji: 01.05.2002
![]() |
Najlepiej pojsc w Core i7, do tego 3x2GB DDR3 min. 1600. Jezeli budzetowo to Core i5 (~700zl) i DDR3 w dualu.
Dyski w RAID0. Samsung F3, Seagate serii 12. Czy to bedzie kiedykolwiek pracowac z Nvidia CUDA? Bo jezeli nie to nie ma sensu inwestowac teraz majatku w karte graficzna tylko kupic cos przystepnego.
|
|
|
#3 |
|
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Najlepiej to zainwestować i kupic sobie MacaPro 8 core
Dedykowany pod FinalCut. Taki octagon + 16/32GB RAM i nie ma mocnych ![]() Cena tez niezla ![]() Edit: -dobre rady sa dobre bo sa za darmo i dobre tez sa
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Guru
Data rejestracji: 01.05.2002
![]() |
Ta sama architektura tylko w wydaniu Xeon. Ja bym poszedl sciezka Core i5/i7.
|
![]() |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| Obróbka filmów i komputer. | Kasprzak | High Definition | 28 | 28.12.2010 01:04 |
| Co potrzeba do otwarcia filmów HD na PC | wirusek | High Definition | 33 | 22.10.2009 12:25 |
| Pytanie ad sciagania filmow HD | piotreki | Off topic | 4 | 08.04.2008 13:44 |
| Odtwarzanie filmów HD | KarolluZ | Komputery - oprogramowanie i sprzęt | 56 | 06.02.2008 15:59 |
| Jaki program do montażu filmów jest najlepszy? | Chow Yun Fat | Film i Muzyka | 11 | 23.11.2007 08:47 |