![]() |
Mozesz obu w ciemno uzywac, za BK recze sam, bo kiedy uzywalem go do gg a potem tlena. One dodatkowo wyrzuca reszte ******* typu prezenty, radio gg bot czy cos tam itp.
Teraz mam mirande i ten problem juz mnie nie dotyczy;) Ale za to sa inne;) |
Widzę, na stronie twórców, że to są dwa dodatki:
GG Tuner Banner Killer pozwalające razem na dalsze modyfikacje. Pozostanę jednak przy triku z hosts. Pewnie te programiki są niewinne, ale jednak instalować na win i to do komunikatora sieciowego coś z nieznanego źródła... Tego typu programy na win ostatnio instaluję wyłącznie z dobreprogramy.pl, chłopaki znają się na rzeczy i jest to dla mnie jakąś gwarancją. |
GG Tuner - taki wynalazek do ver. 10.
|
Dzięki, Loki
Doguglałem się jeszcze takich adresów: Kod:
127.0.0.1 adserver.gadu-gadu.pl |
|
Andy, no nie wiem czy XMPP bije Skype... On jest evil, ale ciągle jaki powerfull. Mimo, że zrobili ociężałego klienta z bzdurami, to jednak działa jak malina. Wszystko padnie, sieć padnie, a skype lata :)
Chłopaki, a da się z natywnego klienta gg10 powycinać te reklamy? Gotowy zbiór regułek dla firewalla czy coś innego? |
A to jeszcze pytanko czy da sie byc widocznym ale tylko dla niektorych (2 osob;) ludzi z gg niezaleznie od globalnego statusu?
|
Cytat:
Cytat:
|
@Andy dzieki za sugestie ale na jabbera nie przejde, o jeden protokol za duzo;)
To jak juz weszlismy na temat rozmow wideo (moze byc tylko i wylacznie do tego), to jest jakas alternatywa dla skype - uzywajaca lepszego algorytmu przesylania dzwieku/obrazu? Patrzylem na oovoo i mnie nie zachwycilo,a reklamy mnie dobily. Cos innego, darmowego(reklamy w oknie kontaktow mi nie przeszkadzaja ale na pelnym ekranie juz tak. System raczej windows, ewentualnie linux(ale tu nawet skype kuleje;). |
Cytat:
A może Apple to samoluby i skręca ich na samą myśl zapłacenia za wykorzystanie patentu to wymyślają koło od nowa :P |
Cytat:
Cytat:
P.S. Jeśli nie chcesz zmieniać komunikatora (Miranda Ci pasuje) i chcesz mieć działającą komunikację z serwerem Tlen to może zainteresuj się kontem na jakimś serwerze XMPP np. Jabbim ? |
W moim 1 poscie napisalem o dzialajacym gg, a w drugim to podkreslilem;) Wiem ze jest problem z ta wtyczka i to mnie wkurza. Zreszta oryginalny tlen rowniez gubi wiadomosci.
|
Cytat:
Z tego co wiem z Tlenem w Mirce są problemy ponieważ nie ma kto poprawiać błędów - brak dewelopera. Cytat:
Tutaj masz linka do paczki contrib, która zawiera min. tabSRMM. @loki jak masz jeszcze jakieś pytania to wal na: Jabber/Tlen/Gtalk - andy@jabbim.pl |
Cytat:
Powiadomianie o pisaniu dziala tylko dla protokolu gg nie dla tlena. |
Cytat:
Aktualizując CORE aktualizuj też używane wtyczki; Cytat:
|
A zauwazyl ktos ze w mirce 0.96 nie dziala powiadomienie o pisaniu(probowalem z 6 pluginow, ale nie ma ani popup'a ani ikonki w tray'u)? Czy to znowu ja jestem takim szczesciarzem. Zreszta wraz z przejsciem na chyba 0.93 czy ciut wyzej czesc pluginow sie wylaczyla i trzeba bylo wlaczyc i konfigurowac je od nowa.
Musze zmienic dostawce tabletek:) W gg dziala ale na tlenie nie. |
Nie skorzystali przy FaceTime z juz istniejacych sposobow kompresji i transmisji dzwieku i obrazu w obie strony, wiec stworzyli cos nowego. A jesli jest lepsze, to po co kurczowo trzymac sie czegos, tylko dlatego ze juz istnieje?
|
Cytat:
|
Skoro ma byc lepiej to czemu trzymac sie czegos starego ;-)?
|
Cytat:
|
|
O bezpieczeństwie w Jabberze. Zapraszam do czytania :)
http://JabberPlanet.pl/2010/09/bezpi...wo-w-jabberze/ |
Dla mnie wygoda obsługi mniej więcej podobna.
|
Fps'y tak z rts'ami juz gorzej;)
|
zwłaszcza w fpsy i strategie :>
|
No widzisz i w tym sek, ze konsole sa do grania:) Ale jak zauwazyles glupia przegladarka zjadajaca prawie 1/4 ramu to ciut za duzo.
|
Komputera nie uzywam do grania - gram na PSP, PS3 i iPhonie. Z odpalonych na stale procesow, poza Kadu, to chyba tylko AirVideo (Media Server dla iPhone/iPad) i DropBox zajmujace po 40 MB kazdy. Coraz bardizej wkurza mnie Firefox, jak widze ze potraf zajacw RAMie prawie 400 MB. Nie odczuwam tego, bo wszystko dziala plynnie, ale... cos czuje ze w koncu sie miarka przebierze.
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
U mnie non stop chodzi Miranda, Firefox, czasami odpalam Thunderbirda, non stop chodzi Gmailnotifier, Firewall, czasami odpalam Kasperskiego. Dodając do tego słuchanie muzyki, oglądanie filmów, czasami potrafię coś przekodować, skompresować, nagrać, skompilować(MS VS), gdy odpalam czytnik RSS to jednocześnie w przeglądarce mam nawet otwartych 70-100 kart!, często oglądam coś via tunertv. Komputer wykorzystuje do granic możliwości i każdy MB się liczy. Gdybym miał i7 i z 4-8GB RAMu to pewnie Thunderbird by sobie biegał z antywirusem w tle non stop, mógłbym bez cięć coś kompilować pod VS 2010, nagrywać i oglądać film z kabla czy dysku. Jednak i wtedy bym patrzył co ile ssie. Wracając do komunikatorów to przez chwile miałem pierwszą wersje MyTribe i WOW. Sorry ale 150MB przy jednej sieci to zdecydowanie za dużo. Gdybym odpalił w nim jeszcze obsługę GG, poczty, FB, Blipa, RSS to zużycie by wzrosło pewnie do 250MB! Na starcie tyle ssie a co będzie po 7-8h ? |
@loki7777 STEAM na maca pomalusiu się rozwija :]
http://store.steampowered.com/browse/mac W zasadzie jak ktoś ma wykupionego np. Orange Box'a to z tego co widzę może grać na Win i na OS. |
Cytat:
|
Cytat:
Co ja zresztą bardzo często robię, choć nie ze względu na zużycie pamięci, tylko wystarczającą dla mnie funkcjonalność (lubię, kiedy program do danego celu służy do realizacji tej konkretnej funkcji, a nie przy okazji tysiąca innych). |
Az sprawdzilem, coby liczbowi onaniscie mieli ucieche ;-)!
Kadu z piecioma oknami rozmowy i ciagla historia (lubie miec w oknie zamiast grzebac) zajmuje 46 MB. Mam 2 GB RAM. Nigdy nie braklo mi pamieci, nigdy nic nie zwolnilo, nigdy nie zwracalem na to uwagi. Skoro dziala, to po co sie tym martwic na zapas ;-)? |
@andrzej mam kilkuletni komputer, procek 1.6@1.9GHz, 768MB RAMu (64 jest dla karty graficznej) i sorry ale u mnie MA znaczenie to ile dany program zużywa.
Cytat:
Co do pisania w assemblerze. Są pewne momenty kiedy kod musi być cholernie szybki i wydajny, i wtedy trzeba to pisać w czystym C czy sięgać po instrukcje asemblera. Jednak firma która tworzy np. program od obsługi magazynu nie będzie wywarzać drzwi i pisać czegoś co już zostało napisane, tutaj wykorzystuje się istniejące biblioteki. Jednak nie można przesadzać z tym. Dla mnie przesada to właśnie GG10 (~100MB), MyTribe (~150MB) czy inne podobne, które są bo są. Trzeba zachować umiar z jednej i drugiej strony, tworzymy aplikacje szybko ale nie kosztem zbyt dużej ociężałości. |
Programy można optymalizować w dwie strony -- pamięci i czasu procesora. Ze względu na to, że pamięc jest coraz tańsza nie oszczędza się tak bardzo na pamięci. Bo po co liczyć coś dwa razy, jak można to zapamiętać :)
Optymalizacja, o której mówicie powoli odchodzi. W świecie języków wysokiego poziomu liczy się wygoda programisty. Gdyby nie te udogodnienia nie byłoby tak zaawansowanych programów. Wszystko oczywiście można napisać w assemblerze, tylko to się po prostu na kalkukuje. |
Zgadzam się, że programy mogłyby (i powinny) być lepiej optymalizowane i dopracowywane, także pod względem zużycia pamięci. Ale jest jak jest i patrzenie na to, czy dany zużywa te kilkadziesiąt mega mniej czy więcej wydaje mi się już przeszłością.
|
Wiesz ale przy 2gb to juz sie komfortowo nie pogra. A wiekszosc z nas ma raczej desktopy do grania(w kazdym razie ja mam) a nie tylko jako komputer biurowy.
Z drugiej strony te 3-4 gb ma poprawic dzialanie systemu a nie byc oddane na programy chodzace w tle, czesto i gesto zle zoptymalizowane. |
Mam 1,5 giga ramu. Win7 zabiera 400-500 mega.
Nie robie żadnych oszczędności na zużyciu ramu przez programy. Pentium4 2600Mhz. Wszystko śmiga... Nie rozumiem tych oszczędności. Win7 zazwycaj zabiera 30% ramu bez wzgłedu na ilość. |
No tak (niezupełnie, ale niech będzie).. ale nawet jak ci się zbierze te 1 - 1,5 giga to ciągle zostaje 2,5. To mało? Xp całkiem nieźle chodził mając 100MB wolnego, z Vistą/7 jest pewnie gorzej, ale też podejrzewam, że wolne 500-1000MB starczy im aż nadto. Nie przesadzałbym tutaj, że różnica 30mb w jednym programie (których jest jak sam wspomniałeś kilka - nie więcej niż 2-3) robi jakąkolwiek różnicę.
|
Dla mnie jest to wazne, nie tyle co zauwazalne. Mam 2-3gb w zaleznosci czy stacjonarny czy laptop i nie chce aby zwykly komunikator zjadal mi 50mb(albo i wiecej), bo jak sie policzyc to co chodzi w tle, skype, moze jeszcze klienta poczty to juz sie robi z tego spora sumka. Do tego przegladarka i spokojnie 0,5gb idzie sie kochac na praktycznie nic, a jak ktos ma jeszcze pamieciozernego klienta P2P(emule chyba lubi duzo ramu) to juz zupelnie porazka. Do tego sam os zjadajacy z ok. 1gb(w7) i zostaje ci z 4gb tylko 2,5gb albo jeszcze mniej. Ziarnko do ziarnka i zbierze sie miarka;)
|
Tak się tylko zapytam.. 4GB pamięci powoli robi się standardem.. Jakie to ma znaczenie czy program zjada 3Mb pamięci czy 30? Czy jest to dla kogokolwiek zauważalne..?
|
To ja wam napisze ze miranda w tray'u zjada mi cale 800kilo pamieci, po wyjsciu z tray'a prawie 3mb.I jak tu jej nie kochac;) Jeszcze jakby opera zjadala tyle;)
|
To juz zrobilem - bez usuniecia tego dziadostwa system po starcie wital bluescreenem. No, ale... Cudow od Windows nie wymagam ;-)!
|
Cytat:
Cytat:
Nowszą jak v8 nawet nie warto się interesować. |
ale mnie to wkurza, bo albo dostaje z tego lub z tamtego konta odpowiedz
|
@loki to nie są podwójne konta a po prostu w jednym przypadku masz kontakt z zasobem a w drugim bez zasobu.
|
Pobrana juz rano;) Dlatego jeszcze miranda jest na hdd:) Zobaczymy moze nie potworzy podwojnych kont, bo sie nie wysypuje.
|
@loki ktoś chyba załatał wtyczkę do Mirandy...
|
Na W7 home 64 zszedlem do 30mb po wyrzuczeniu reklam itp, nizej nie daje rady. I to zarowno na nowym jak i na gg10. Wylaczone avatary itp.
Obecnie testuje tlena, jak sie sprawdzi to zostanie on i w razie czego miranda;) |
Ha!
Dobrze M@X spostrzegł moje GG przedstawia się inaczej. Nazwa pliku instalatora to nowegg.exe build 10102 rozmiar 21,4 MB (bajtów: 22*536*632). Tutaj: http://www.dobreprogramy.pl/GaduGadu...ows,13086.html No tak MYLNA nazwa buildu ale to wersja 8.0 . To już jest ta 'nowa' wersja obsługująca poszerzoną pulę numerów. Tak czy inaczej ja używam tego jakoś pół roku i żadnych problemów ani zwiech - polecam testy. Czyli nowej wersji nawet nie ma co tykać... znowu kobyła. |
Macie dwa rozne programy - Nowe GG i GG10.
Na komputerze mamy (Laptop Asus) - Win XP Pro SP 3, wersja Recovery. |
Nie wiem jak mam Ci to inaczej udowodnić niż screenami menadżera :szczerb: jak na coś wpadniesz to pisz :D
|
@Patrix właśnie sprawdził to znajomy (W7) i ma podobnie jak u mnie...
Może ktoś z forumowiczów używający tego ustrojstwa zaprezentować jak to u niego wygląda ? |
Widać u Ciebie jest coś nie tak, zobacz mój proces...
Nie wiem jakie czynniki mają na to wpływ. |
Ilość załączników: 1
Nawet odpaliłem process explorer, żeby się upewnić i cóż...
Załącznik 55544 Screen zrobiony już po jednej rozmowie i zamknięciu okna rozmowy. |
Cytat:
Dowód (system W7 32bit): Start programu: http://members.multimania.co.uk/patr...-03_133430.jpg Włączenie okna głównego: http://members.multimania.co.uk/patr...-03_133456.jpg Otwarcie dodatkowo trzech okien rozmowy: http://members.multimania.co.uk/patr...-03_133517.jpg Otwarcie dodatkowo pełnego archiwum: http://members.multimania.co.uk/patr...-03_133541.jpg Sprawdzanie pisowni nie liczę - to można wyłączyć w opcjach. I co ? I CO ?! :) |
Cytat:
Start...96MB, otworzenie okna rozmowy i napisanie wiadomości, zamknięcie rozmowy...119MB! Zminimalizowanie do tray...117MB GG wersja 10.2.3.11790 Reklam nie blokowałem Po zablokowaniu adresów, które podał Patrix mam wynik: 85MB na starcie 108MB po otworzeniu okna rozmowy z kontaktem, napisaniem wiadomości i jego zamknięciem 106-108MB w trayu Ciekawe co by było po załadowaniu historii ? :D |
Ja sprawdze jak wroce z miasta;)
|
Cytat:
Jaki system ? Cytat:
Poprawka, z tą zajętością jest różnie. Gdy go nie używasz a siedzi w procesach to zajmuje 2MB, po wyświetleniu okna głównego wzrasta do 5MB po wyświetleniu okna rozmowy wzrasta do 15-18MB po odpaleniu archiwum wzrasta do 30MB gdy przestajesz go używać wraca do 2MB Moim zdaniem GG zostało zoptymalizowane i nie jest takim wołem jakie przez jakiś czas (parę wersji) było. Sprawdź jeszcze raz - bez reklam! |
Tak, juz zauwazylem ze to dziala na zasadzie wysylania maili;)
|
Cytat:
Cytat:
Jeśli chcesz się o tym protokole dowiedzieć czegoś więcej polecam ten serwis. |
No dobrze to jak to ugryzc, abym mogl pisac do kogos z tlena i vice versa? Bo akurat jabberem sie nigdy nie bawilem. Mam konto na gmail. Siec jabber i skonfigurowane poprawnie - tzn widze osoby z kontaktow na gtalk(tych co sa na poczcie gmail) ale jak zobaczyc kogos z tlena?
Ewentualnie nie rozumiem dzialania tego protokolu;) Z forum mirandy sciagnalem niby spatchowana wtyczke do tlena i w sumie przestalo sie wysypywac, ale na przyszlosc chcialbym wiedziec co zrobic abym mogl uzywac jabbera do komunikacji. Nie mam konta na forum mirandy wiec sobie nie wyszukam tematu jesli takowy sie pojawil;) |
Cytat:
Jednak to wystarczy aby osoby z każdego otwartego serwera Jabbera mogły się skontaktować z tymi z Tlen.pl i na odwrót. |
Wlasnie staram sie skonfigurowac jabbera do pracy z tlenem, tylko musze google przeszukac jak to zrobic, bo samo konto na gtalk mi dziala.
|
@Reetou oficjalnie to wersja 6 jest jako stabilna a 7 beta - o to mi chodziło ;)
Cytat:
Rozwiązanie alternatywne to albo beta Tlen7 albo kontakt ze znajomymi z Tlen.pl przez konto Jabberowe. |
Mi chodzilo o wtyczke tlen a nie tlen 7;)
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Jak znajde chwilke to zobacze wszystko, teraz mam tlena i wszystko chodzi. Ale zrobie update'a. Ja wiem ze tlen od jakiegos czasu sie nie rozwija. Z xmpp tez moge sprobowac - konto na gmail'u mam.
Zreszta juz pobralem te wtyczki i zaraz zobacze co i jak. Jak widac crashuje tlen.dll przy odbiorze wiadomosci. Kod:
Miranda Crash Report from 2010-09-03 11:07:31+0100. Crash Dumper v.0.0.4.18 |
@loki ostatnio na forum Mirki często można czytać, że komuś nie działa to i tamto w tlenie. Cóż wtyczka nie jest prężnie rozwijana więc nie spodziewaj się cudów w najbliższym czasie.
Aby problem obejść możesz skorzystać z konta na serwerze Jabberowym. Od pewnego czasu Tlen.pl umożliwia komunikację Tlen <--> Sieć Jabber. Protokół XMPP w mirce stoi na bardzo wysokim poziomie oraz ma stałych deweloperów, więc w razie czego możesz liczyć na szybkiego fiksa. Podsumowując załóż sobie konto na serwerze Jabbera np. Jabbim, Jid, Google i przez takie konto kontaktuj się z osobami z sieci Tlen.pl. Jeszcze odnośnie twojego raportu to skorzystaj z tej strony aby znaleźć nowsze wersje dla wtyk. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Ale ja ja mam od kilku lat i do cierpliwych raczej naleze, ale nie wtedy kiedy pisze z dziewczyna a te wiadomosci nie dochodza albo dochodza na nastepny dzien;) Zobaczymy co z ta wtyczka, usune te podwojne konta i wtedy sie zobaczy. W miedzyczasie chyba sprawdze nowego tlena.
Cytat:
Zainstalowanie wtw czy aqq - oba mi nie podeszly nie jest rozwiazaniem:) Prostsze rozwiazanie nie znaczy lepsze. W sumie z tym tlenem to mecze sie juz jakis czas, ale na dobre zaczelo sie po aktualizacji do 0.9 No coz, przeszedlem na tlena 7 - ramu zajmuje 35mb(wylaczone avatary i inne *******y, 2 protokoly:gg i tlen). Brak jedynie wtyczki do gmail, ale reszta dziala tak jak bym chcial. Mozna blokowac widocznosc dla pojedynczych kontaktow i jest super. |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Fakt, że co jakiś czas zmieni się coś tu i ówdzie bo z czasem trzeba spróbować nowych rozwiązań ale nie trzeba nad nią non stop siedzieć jeśli się nie chce. Dziwie się, że skoro takie programy Cię przerastają to ich używasz. Popieram NeoFighter'a, że powinieneś zainstalować sobie coś prostego ala AQQ czy WTW, praktycznie zero klikania. |
Cytat:
Podczas budowania Mirandy obowiazuje podstawowa i najwazniejsza zasada. Nerwy na bok. Na poczatku trzeba sie sporo nadlubac i przetrzepywac siec w poszukiwaniu roznych rozwiazan, ale za to na koncu otrzymujemy komunikator maksymalnie dostosowany do naszych potrzeb. Ja od kilku lat juz tylko aktualizuje Mirande i pluginy. Na poczatku ustawilem to co mi pasuje, a teraz juz tylko uzywam :) Jezeli kogos denerwuje ustawianie Mirandy powinien na starcie wybrac GG, lub inny oryginalny komunikator. Miranda nie jest dla wszystkich ;) Juz raz o tym pisalem. |
Miala pojsc reputa, bo chcialem odciazyc laptopa matki, ale 8 MB RAM w 2010 roku wydawalo mi sie zbyt piekne i... niestety mialem racje :-(. Przy starcie - CrashReporter...
|
Ja tam polecam GG :D zajmuje mi 8MB RAMu, fakt jak włączysz archiwum aby coś poszukać to trochę muli ale poza tym chodzi żwawo ... build 10102
Reklam legalnie można się pozbyć modyfikując plik hosts: Kod:
127.0.0.1 adserver.gadu-gadu.plMnie takie wynalazki jak miranda/konnekt itp etc zaczęły męczyć ciągłe dłubanie zawracanie łba a tu instaluje i jest. A oryginalny Tlen zły ?! |
Dzis po raz ostatni wkur...la mnie miranda z obsluga tlena:nie dochodza wiadomosci, tworzy mi podwojne kontakty (login@tlen.pl i login@tlen.pl\tlen). Wtyczka stara jak diabli bo z 2007r(1.1.0.0). Jest jakas nowsza?
Pytanko, cos malego, prostego do gg i tlena, bez reklam - w sumie jutro zobacze nowego tlena, szkoda ze nie obsluguje poczty na gmail'u ale od tego bede mial juz thunderbirda. Miranda najnowsza. |
Miranda IM v0.9.0 Released
Cytat:
|
|
Gadu Gadu od środka.
|
Szukalem komunikatora na OS X. Popularny Adium nie potrafil niestety sciagnac moich kontaktow z serwera GG i podzielic ich na grupy. Zostaje raczej przy Kadu - obsluguje powiadomienia przez Growla, ma system zakladek jaki lubie (karty, zamiast wszedobylskich ostatnio rozwijanych belek, ktorych zdzierzyc nie moge - dlatego odpuscilem Mirande pod Windows i wrocilem do Konnekta) i dziala bardzo szybko. Mam tylko jedno pytanie - wie ktos jak ustawic w nim przezroczystosc?
|
Cytat:
http://forums.miranda-im.org/showthr...red-skins-quot dziala na pewno, bo mialem ustawione kiedy uzywalem my details trzeba tylko poprobowac ;) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Moze i prawda, juz mam najnowsza, ale tego tego plugina nie uzywam.
A jakis plugin ktory aktualnie mozna stosowac do sprawdzania poczty na o2 - bo yamn jest oznaczony jako OLD |
Cytat:
|
Cytat:
http://addons.miranda-im.org/details...ewfile&id=2814 http://addons.miranda-im.org/files/s...-mydetails.gif |
Czy da się ustawić by miranda wyświetlała mój awatar w belce pod ikonami u góry + ew. status tak jak ma to miejsce w gg 10 ?? Jeśli tak jak tego dokonać.
|
Tak z ciekawosci spytam: cos podobnego do Mirandy z obsluga poczty(tylko odczyt) na gmail(i najlepiej o2 tez)? Nie aqq bo sie wysypywalo przy poczcie, a plugin(yamn.dll) do mirki usuwal poczte z o2(po wyswietleniu;):)Poza tym sa problemy z polaczeniem z gg.
Ewentualnie czeka mnie budowa mirki od zera(bo uzywam 0.7.19), ale tu az tak duzo roboty nie mam, bo wole minimalistyczne rzeczy (czyli mirka + maksymalnie 15 pluginow (w tym emotki;)) |
Pojawiła się stabilna wersja komunikatora myTribe dla windows.
|
Rozmowy głosowe Gadu-Gadu (Gadu naGłos) w Mirandzie
Cytat:
|
Cytat:
Jako komunikator raczej nie zda u mnie egzaminu, bo jednak trochę za dużo. Po długich zastanawianiach zdecydowałem się na razie na porządnie okrojone gg 10, ale to raczej wybór na zasadzie, że nic lepszego nie znalazłem, a nie że jestem zadowolony. W każdym razie My Tribe podoba mi się przede wszystkim do automatycznego sprawdzania kilku skrzynek, co wydaje się działać całkiem sprawnie (wiem, że akurat do tej są alternatywne programy, ale jakoś żaden mnie do siebie nie przekonał, a My Tribe działa od razu dokładnie tak, jak bym tego chciał, plus.. ma fajne dźwięki notyfikacji ;) ). Dobre wydaje się również powiadamianie o aktywnościach na portalach społecznościowych, ale tu na razie sprawdziłem tylko Naszą Klasę (w sumie chyba jedyny, na który czasami (choć rzadko) wchodzę, może jeszcze ewentualnie Facebook) i choć działa, to muszę albo to bardziej rozgryźć, albo oni dopracować. Bo jak na razie dostałem kilka powiadomień, które już wcześniej widziałem będąc zalogowanym. Więc albo powinny się po logowaniu kasować, jako już nie nowe, albo powinna być opcja może po jakim czasie dane powiadomienie ma znikać (w sensie informować tylko o aktywnościach z ostatnich kilku dni, albo coś podobnego). Podobnie nie mogę tych powiadomień w żaden sposób usunąć (maile się da). Tu też może jest kwestia właśnie jakichś automatycznych ustawień, ale chciałbym móc daną informację z listy po prostu usunąć. W każdym razie program, mimo że cały czas beta, na razie chyba u mnie zostanie. Przynajmniej do sprawdzania maili. |
Nie da się bezpośrednio z gg będę musiał to jakoś przenieść do konnekta a dopiero potem do WTW .
|
A co z archiwum? Rezygnujesz z niego, czy wgrałeś jakoś do nowego programu?
|
Po po 6 latach ...mój ulubiony i jedyny słuszny komunikator protokołu GG 6.1 odchodzi w zapomnienie ...Zostanie po nim tylko archiwum 6 letnich rozmów :( :('
Jako iż to nr firmowo-prywatny musi działać tak jak trzeba a okazało się, że nie obsługuje jakieś tam puli najnowszych nr gg więc pora się rozstać ;( Na jego miejsce wchodzi program K2T - WTW który wyglądem przypomina gg 6.1 ostatnią wolną wersję bez wodotrysków i innego szeregu gówna dodanego sam nie wiem po co ?! :szczerb: ;( |
Może i można, ale dobrze, żeby to jeszcze działało ;)
Co do zużycia pamięci.. No cóż, wolę programiki, które zajmują kilkaset kilo zamiast kilkudziesięciu mega i dlatego np. używam Foxit Reader zamiast Adobe, BurnerXP zamiast Nero, Konnekta zamiast GG (przynajmniej na notebooku), Foobara zamiast Winampa i wiele innych. Jednak na dobrą sprawę nie ma to już dzisiaj takiego znaczenia. Na stacjonarnym mam 4GB ramu plus drugie tyle 'w zapasie' (dorzucę jak przejdę na system 64 bitowy), na notebooku 1,5 ale z możliwością rozszerzenia jeśli byłaby taka potrzeba.. Tylko, że tej.. nie ma i raczej się nie spodziewam. Jeśli program pomimo dużych wymogów odnośnie pamięci uruchamia się szybko i chodzi sprawnie, to nie ma to dla mnie większego znaczenia. |
Cytat:
Cytat:
|
No cóż, sporo w tym racji, chociaż pod koniec już autor za bardzo się wszystkiego czepia (głupia nazwa? Brzydka strona? (mi się akurat podoba). Ok, ale co to ma wspólnego z oceną działania samego programu?). Paradoksalnie jednak uważam, że to, o czym pisze jest do zaakceptowania - przynajmniej w momencie, kiedy oceniamy wersję beta - i ten krótki artykuł w sumie dodatkowo zachęcił mnie do zapoznania się z tym programem (choć może jeszcze nie teraz).
Bo zdecydowanie zgadzam się z tym: Cytat:
Cytat:
Fajna sprawa :) |
@andrzejj9 zanim to zainstalujesz przeczytaj ;)
|
hmm.. ciekawe.. A jak z archiwizacją? Rozumiem, że program jest instalowany i przechowywany lokalnie?
Bo jeśli byłoby to coś, co pozwoliło na zbiorczą 'obsługę' i trzymanie wszystkich kontaktów i wiadomości z różnych kont pocztowych, komunikatorów i profili sieciowych to ja się na to piszę. |
myTribe od Onet
Cytat:
W obecnej fazie ten program zjada ~150MB pamięci ram przy odpalonej jednej sieci. http://static0.blip.pl/user_generate...4834_inmsg.jpg Długa droga przed nimi jeszcze... |
Sorki zle przeczytalem;(
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:52. |