![]() |
No wlasnie problem w tym ze sa to nieznajome numery, jak pisze do nich to nie odpisuja. dzieje sie to od wczoraj, dzis raz sie zdarzylo ale pare razy od jednej osoby. Napewno nie mam wirusa czy jakiegos syfu bo sprawdzalem ;)
|
Cytat:
|
Nie. Masz wirusa albo kto***347;, kto ma Ciebie na swojej li***347;cie GG? ;)
|
Czy tez dostajecie puste wiadomosci na GG od nieznajomych numerow? Te numery sa zawsze niedostepne i nie odpisuja. Uzywam Konnekta.
|
|
Kupi***322;a ich du***380;a korporacja. Teraz mog***261; obni***380;a***263; ceny jak chc***261; - marketing.
|
W Gadu-Gadu jest podejrzanie tanio
http://www.alternatywa.info/news-5625 |
wyczysc baze danych ze zbednych wpisow narzedziem dbtool
sprobuj innego drivera bazy danych http://faith.mirandaim.ru/archive/ szukaj pod 'dbx...' na oficjalnej stronie mozesz poczytac opisy, ale wersje moga byc nieaktualne http://addons.miranda-im.org/index.p...=display&id=39 |
Ilość załączników: 1
Taki oto blad wyskakuje mi przy dluzszym opisie stanu...
Jest na to jakas rada? |
Cytat:
|
Cytat:
Je***347;li chodzi o mo***380;liwo***347;ci jakie oferuje serwer Jabster to min.: archiwizowanie rozm***243;w na serwerze (Jorge), transporty GG, proxy65, status na stronie WWW, katalog u***380;ytkownik***243;w, PEP?, MUC, bramka/transport do sieci IRC, bramka,transport do innych serwer***243;w XMPP. Ten protok***243;***322; to przysz***322;o***347;***263;. Pr***281;dzej czy p***243;***378;niej ka***380;dy program IM b***281;dzie na nim bazowa***322; :) |
Cytat:
Mam jeszcze pytanko, zaczynając przygodę z jabberem co tu dużo mówić, nie znam się za bardzo, faq wiele nie wnosi, no więc jak mogę sprawnie wykorzystać jego możliwości? Z obsługą kontaktów dam sobie radę, z tym nie ma problemu. Głównie chodzi mi o możliwości jakie oferuje serwer, jakieś boty informacyjne, tego typu rzeczy, bo takie coś istnieje? :] |
Cytat:
Moim zdaniem najlepiej zarejestrowa***263; si***281; na serwerze Jabster.pl lub Jabbim.pl. W pierwszym przypadku mo***380;na to zrobi***263; zar***243;wno przez formularz na stronie jak i z poziomu klienta XMPP. Cytat:
Lista zmian w PL dla tych co jeszcze si***281; wachaj***261; nad aktualizacj***261; Mirandy do wersji 0.7 Cytat:
|
Hmm, jestem zmuszony do napisania posta pod postem :]
Otóż właśnie próbuje przekonać się do protokołu jabber. Z tego co zauważyłem to dosyć popularny jest serwer jabberpl.org, tak więc na nim próbuje założyć sobie jida. Właśnie w tym problem, że próbuje. W mirce po uaktywnieniu protokołu wpisuje porządany jid i nie mogę go zarejestrować, przy wciśnięciu przycisku zarejestruj łączy się i za chwilę pojawia się komunikat "Nie mogę połączyć się z serwerem", albo "Błąd 405". W czym tkwi problem? Przecież podobno da się rejestrować z poziomu każdego klienta obsługującego ten protokół. |
Cytat:
Parę postów wcześniej pisałem o problemie wyświetlania poprawnych ikonek w mirce 0.7 w trayu, otóż chyba wiem w czym tkwi problem, wina leży po stronie nowej wersji protokołu GG. Dałem najnowszą wersję do 0.6.8 i był ten sam problem, dałem wcześniejszą wersję i wszystko działa. Prawdopodobnie więc o to chodzi. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:54. |