Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Komputery - oprogramowanie i sprzęt (https://forum.cdrinfo.pl/f113/)
-   -   Komunikatory, newsy, porady, problemy... (https://forum.cdrinfo.pl/f113/komunikatory-newsy-porady-problemy-71355/)

joujoujou 13.02.2006 12:23

Cytat:

Napisany przez @ndy
ODP. zmien komunikator :D

Nie. :nie:
Na łatwiznę to każdy potrafi. :P

M@X 12.02.2006 22:24

Ilość załączników: 1
Witam!

Post na konnektowym forum dosc dlugo czeka na publikacje i nie wiem czy sie w ogole pojawi. Dlatego zamieszczam go rowniez tutaj (przedpremiera ;-)). Skin zrobil kolega w okolo godzine - wizerunek fajnie wygladajacej na tej fotce (i ogolnie fajnej ;-)) Emmy Watson. Przetestujcie, najwyzej wywalicie, ale chcialbym poznac Wasze opinie - byc moze niedlugo bedzie wiecej skorek do KN autorstwa mojego znajomego ;-)!

andy 12.02.2006 22:12

ODP. zmien komunikator :D

joujoujou 12.02.2006 18:05

Gadu gadu a przezroczystość.

Ilość załączników: 1
Wiem, marny to komunikator, ale to być może akurat nie jego wina.

W momencie włączenia GG (konkretnie po zalogowaniu) znika ustawiona wcześniej przezroczystość takich elementów jak pasek zadań. :(

Przed tą operacją wszystko gra, vide załącznik.

Format c: na razie nie wchodzi w rachubę. Gdzie i co zmienić? :help:

M@X 08.02.2006 22:56

Cytat:

Napisany przez @ndy

Dodane, post czeka na publikacje. Powiadomie jak go przyjma ;-)!

andy 03.02.2006 11:05

@M@X napisz tutaj: http://www.konnekt.info/forum/index.php?showforum=23

----EDIT----

Cytat:

Napisany przez wiadomosc.info
Actio to nazwa nowego operatora telekomunikacyjnego, który w najbliższych tygodniach rozpocznie działalność. Co będzie oferowało Actio?

Actio umożliwia uzyskanie własnego publicznego numeru telefonicznego z kilkunastu stref numeracyjnych w Polsce, za który nie są pobierane żadne opłaty. Połączenia telefoniczne Actio nie odbiega jakością od standardów zarezerwowanych do niedawna dla telefonii tradycyjnej. W ofercie Actio znajdzie się szereg adapterów i przystawek, umożliwiających korzystanie z usługi za pośrednictwem klasycznego telefonu, bez konieczności korzystania z komputera. Tym samym usługa Actio stanie się pełną alternatywą dla telefonu domowego, oferując olbrzymie oszczędności dzięki brakowi abonamentu, a także bardzo niskim kosztom połączeń telefonicznych. Oprócz niskich cen, nowością jest możliwość bezpłatnego dzwonienia do innych operatorów VoIP na świecie oraz szereg usług dodanych w zakresie obsługi własnego konta. Usługi telefoniczne świadczone są na bazie własnej sieci telekomunikacyjnej, zbudowanej w oparciu o najnowocześniejsze rozwiązania sprzętowe i programowe czołowych światowych dostawców. Actio posiada punkty styku z sieciami największych krajowych operatorów telekomunikacyjnych i korzysta z połączeń z sieciami czołowych dostawców usług telekomunikacyjnych na całym świecie. Takie rozwiązanie zapewnia najwyższą jakość i dostępność, a także gwarantuje niezawodne działanie.

Co ciekawe, operator świadczyć będzie swoje usługi wspólnie z komunikatorem internetowym Konnekt, rozszerzając tym samym dostępną ofertę komunikatorów internetowych, za pośrednictwem których można świadczyć również usługi głosowe. Konnekt to multi komunikator internetowy, który dzięki rozbudowanej konfiguracji i licznym dodatkom można dostosować do swoich potrzeb. Umożliwia rozmawianie w sieciach Jabber, GaduGadu, Tlen, WPK, LAN, ICQ, AIM i Yahoo. Daje możliwość przesyłania obrazków, plików, oraz wiadomości SMS. Wszystko to za darmo, bez reklam i w interesującej oprawie. Więcej o komunikatorze Konnekt znajdziesz na stronie www.konnekt.info.

Przed rozpoczęciem świadczenia komercyjnych usług operator przeprowadza testy swojej platformy telekomunikacyjnej. Actio zaprasza użytkowników naszego portalu do wzięcia w nich udziału. Wszystkich chętnych prosimy o zgłaszanie się poprzez stronę konnekt.actio.pl. W testach weźmie udział 100 pierwszych osób, które się zarejestrują. W trakcie testów użytkownik otrzyma określoną kwotę na wykonanie testowych połączeń telefonicznych, a po ich zakończeniu w ramach podziękowania otrzyma gratisowe doładowanie swojego konta.

radosio 02.02.2006 18:21

Cytat:

Napisany przez M@X
Mam pytanie odnosnie Konnekta, moze ktos mi pomoze.

Kolega stworzyl (przypadkiem, bedac u mnie i widzac zamilowanie do urody pewnej aktorki - praktycznie w godzine) skorke do kNotify. Chcialbym jednak, aby inni rowniez mogli sie nia nacieszyc. Moje pytanie zatem brzmi : gdzie zglosic/wyslac pliki skorki, aby ta pojawila sie na jednej z automatycznie sprawdzanych przez Konnekta centralek?

chetnie zobacze tą skórke, więc myśle ze na forum konnekta powinienes zagadac tam napewno pomogą :)

radosio 02.02.2006 18:18

Cytat:

Napisany przez @ndy
Na rynku komuniaktorów VoIP wyrasta nowy rywal... jest nim Jabbin. Umożliwia on komunikacje w sieci Jabber. Wszystkich zainteresowanych zapraszam do pobrania klienta z tego adresu. Obecnie dostępne są wersje dla systemu MS Windows & Linux, które zajmują odpowiednio 4.2MB i 5.3MB.

Pozdrawiam

zabieram sie za testowanie.
thx za cynk ;)

M@X 02.02.2006 18:15

Mam pytanie odnosnie Konnekta, moze ktos mi pomoze.

Kolega stworzyl (przypadkiem, bedac u mnie i widzac zamilowanie do urody pewnej aktorki - praktycznie w godzine) skorke do kNotify. Chcialbym jednak, aby inni rowniez mogli sie nia nacieszyc. Moje pytanie zatem brzmi : gdzie zglosic/wyslac pliki skorki, aby ta pojawila sie na jednej z automatycznie sprawdzanych przez Konnekta centralek?

andy 02.02.2006 18:08

Na rynku komuniaktorów VoIP wyrasta nowy rywal... jest nim Jabbin. Umożliwia on komunikacje w sieci Jabber. Wszystkich zainteresowanych zapraszam do pobrania klienta z tego adresu. Obecnie dostępne są wersje dla systemu MS Windows & Linux, które zajmują odpowiednio 4.2MB i 5.3MB.

Pozdrawiam

andy 28.01.2006 10:42

Witam, osoby które używają multikomunikatora AQQ powinny przeczytać ten artykuł...

andy 19.01.2006 17:41

@Ice czasami serwery gadu płatają figle...

IceManSpy 19.01.2006 17:34

Cytat:

Napisany przez @ndy
Żeby twój status był widoczny np. n ajakiejś stronie musisz mieć odznaczone "Mój status widoczny tylko u znajomych z mojej listy"

wlasnie o to chodzi ze mam to odznaczone!!

==EDIT==

Juz dziala. Nie wiem co sie zrobilo ale juz dziala :)

andy 19.01.2006 17:29

Cytat:

Napisany przez radosio
dziwne bo przezszukałem opcje konnekta i nie mam pojecia co można tam zmienic. (do zmiany statusu uzywasz wtyczki kZmieniacz?)
a co statusu na forum to, na forum nie pokazuje sie aktualny status gg

Żeby twój status był widoczny np. n ajakiejś stronie musisz mieć odznaczone "Mój status widoczny tylko u znajomych z mojej listy"

Co do statusu na tym forum to zostało to wyłączone.

radosio 19.01.2006 17:19

Cytat:

Napisany przez IceManSpy
No walsnie nie ma :ysz: ale moze ktos znajdzie. Nie uzywam wtyczki zmieniacz! A forum pokazuje aktualny status np tleny => patrz swoj profil.

i tylko status tlena pokazuje, gg nie pokazuje ;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:02.