Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Komputery - oprogramowanie i sprzęt (https://forum.cdrinfo.pl/f113/)
-   -   Kto używa Jabbera ? (https://forum.cdrinfo.pl/f113/kto-uzywa-jabbera-65319/)

Piterniel 20.05.2006 13:08

Niby jak chcieli***347;cie to wykona***263; praktycznie?:|
Ka***380;dy z waszej listy korzysta z GG, jak nie korzystacie z innego protoko***322;u to z nieba mia***322; kto***347; Wam spa***347;***263;? Troch***281; racjonalnego my***347;lenia ;p

Smartek 20.05.2006 13:46

Cytat:

Napisany przez Piterniel
Niby jak chcieli***347;cie to wykona***263; praktycznie?:|
Ka***380;dy z waszej listy korzysta z GG, jak nie korzystacie z innego protoko***322;u to z nieba mia***322; kto***347; Wam spa***347;***263;? Troch***281; racjonalnego my***347;lenia ;p

nikt nam z nieba nie mial spasc
nie spadnie

i dlatego zostajemy przy GG :taktak:

||

Patrix 20.05.2006 14:20

mam konnekta z wtyka GG, wszyscy, ktorych znam siedza na tym protokole wiec na nim zostaje

andy 20.05.2006 15:33

Zmienicie zdanie jak was zmusz***261; do korzystania z orgyinalnego klienta :P ||

P.S. Korzystanie z protoko***322;u Gadu-Gadu nie jest oznak***261; lamerstwa.

--Edit--

@Smartek mi tam zale***380;y na kontakcie z tob***261; ;) Wi***281;c mo***380;e zainstalujesz na swoim Linuksie np. Gaima ? :D

Piterniel 20.05.2006 16:02

Cytat:

Napisany przez @ndy
Zmienicie zdanie jak was zmusz***261; do korzystania z orgyinalnego klienta

No i to jest pi***281;kne :D

Smartek 20.05.2006 16:03

Cytat:

Napisany przez @ndy
@Smartek mi tam zależy na kontakcie z tobą ;) Więc może zainstalujesz na swoim Linuksie np. Gaima ? :D

pierwszy raz tak dobra ironie widze.. brawo :spoko:

co do nowego regulaminu GGTeamu - jesli faktycznie nie bedzie mozliwosci gadugadania przez inne klienty - wtedy przesiadam sie na jabbera :>

pozdro ;)

Piterniel 20.05.2006 16:22

Patrz jaki kolejny (+) :D
Siostra pyta sie mnie:
- Mog***281; skorzysta***263; z twojego GG bo u mnie komputer zaj***281;ty?
+ :>;p
- Aaa, przecie***380; ty nie masz GG

:rotfl:

adbok 20.05.2006 16:24

a moze by napisac jakis kurs przesiadki do jabbera i ewentualnie tlena na multikomunikatory (MI i Konnekta) zamiescilo by sie to na jakiejs www i podawalo znajomym linki :D ( znajomym ktorzy nie wiedza ze cos innego jak GG wogole istnieje) hehe :)

andy 20.05.2006 16:26

faq.konnekt.info
www.jabberpl.org

adbok 20.05.2006 16:31

Cytat:

Napisany przez @ndy
faq.konnekt.info
www.jabberpl.org

hmm ;/ dokladnie to mi o cos innego chodzilo ale to tez jest dobre :) tylko jak sie poda taki link osobie ktora nie wie co to konnekt czy MI i jak sie za to zabrac to :wow: :sciana: i nacisnie krzyzyk w prawym rogu ekranu :nie:
Tam musi byc konkretnie i jasno napisane .... wymienic wady GG i podac zalety jabbera + najprostrza konfiguracja komunikatora pod ten protokol.

IceManSpy 20.05.2006 16:33

Cytat:

Napisany przez @ndy
Zmienicie zdanie jak was zmuszą do korzystania z orgyinalnego klienta :P ||

Jeżeli zmuszą to i tak większość ludzi wybiorze GG bo bardzo dużo osób używa orginalnego GG (ja używam Konnekta :) + rzeczy w opisie) i żeby nie stracić z nimi kontaktu ,tak jak to pisze @Smartek to będziemy musieli mieć zainstalowanego orginalnego GG. Po za tym łatwiej jest chyba zapamiętać kilka cyferek niż jakieś długie, skomplikowane nazwy. Po za tym GG zawodzi, bo wydaje mi się, że gdyby tylko osób korzystało z innego rodzaju komunikacji (tlen, jabber) to też by były takie problemy. Prosze mi nie mówić, że skype się nie zawiesza, bo popatrzcie ile oni muszą mieć serwerów (to samo ICQ)!!!

A jeśli chodzi o używanie tego orginalnego klienta to napewno ktoś wymyśli jakąś stosowną wtyczkę do Konnekta. Przecież nie mogę zainstalować na naszym komputerze jakiegoś szpiega, który wysyłałby jakie dane, bo to chyba łamie prawo :>
Tak więc wydaje mi się, że chcą nas tylko przestraszyć!

Uff... ale się rozpisałem||

rosol 20.05.2006 16:43

Cytat:

Napisany przez adbok
hmm ;/ dokladnie to mi o cos innego chodzilo ale to tez jest dobre :) tylko jak sie poda taki link osobie ktora nie wie co to konnekt czy MI i jak sie za to zabrac to :wow: :sciana: i nacisnie krzyzyk w prawym rogu ekranu :nie:
Tam musi byc konkretnie i jasno napisane .... wymienic wady GG i podac zalety jabbera + najprostrza konfiguracja komunikatora pod ten protokol.

Popieram projekt!!:spoko:

REi 20.05.2006 16:55

Ja majac pierwsza stycznosc z jabberem wpadlem na ten tutorial: http://www.nogui.yoyo.pl/tuty/GG2Jab/ - chyba latwiej tego juz sie nie da wyjasnic, polecam server JabberPL.org ;)

adbok 20.05.2006 17:28

Cytat:

Napisany przez REi
Ja majac pierwsza stycznosc z jabberem wpadlem na ten tutorial: http://www.nogui.yoyo.pl/tuty/GG2Jab/ - chyba latwiej tego juz sie nie da wyjasnic, polecam server JabberPL.org ;)

tez sie przyda :) ale to musi byc na MI i na Konnekcie :)
napisac cos takiego i podac przyklady (tlen+jabber) konfiguracji dla tych programow :spoko: i bedzie luzik :fiu: tylko tak zeby nawet "panienka" kapnela sie o co chodzi:rotfl: :taktak:
EDIT: projekt mial by na celu spopularyzowanie sieci jabber+ tlen i multikomunikatorow

pepperman 20.05.2006 17:34

ja.

Cytat:

Napisany przez @ndy
Zmienicie zdanie jak was zmuszą do korzystania z orgyinalnego klienta :P ||

przeciez juz probowali. i co? i d...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:44.