![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Będę go miał na uwadze, ale na razie jeszcze będę szukał dalej. Porozmawiałem trochę z Sidem i poczytałem o tym cały Centrino i wygląda, że jednak rzeczywiście warto byłoby znaleźć coś z tym na pokładzie. Bo jednak co jak co, ale zwykły Celleron, nawet 2,6 nigdy nie miał zbyt dobrej opinii. Chociaż, w połączeniu z 768MB pamięci...
Ok, ja na razie szukam dalej, dzięki za dotychczasowe wypowiedzi i jakbym jeszcze miał jakieś wątpliwości (a pewnie takowe się pojawią...), to będę pytał ![]() ps: Jedno mogę napisać od razu - widziałem w piątek w MM trzy modele notebooka z jakąś nową generacją ekraników. Rzeczywiście przyznać trzeba, że obraz na nich był zdecydowanie bardziej wyraźny, plus widziany z naprawdę szerokiego pola. Wiecie coś o tej nowej technologii?
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
the one
CDRinfo VIP
Jeszcze jedno, bo już zaczynam się w tym wszystkim lekko gubić:
czy ten notebook jest na technologii Centrino? http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll...ayphotohosting
![]() |
#3 |
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 15.07.2002
![]() |
Opis tego laptopa jest jakis dziwny. U gory pisza, ze to Pentium 1.3 a w dokladny opisie stoi, ze to Celeron M. Ale mimo to jest OK. Batrzac na same parametry podane w opisie jest lepszy od tego Della. Procesor jest wydajniejszy od zwyklego Celerona.
PS Co do Centrino - glowene cechy tej technologi to: - Pentium M - karta wifi (b lub g) - dlugi czas pracy na bateriach
![]() |
#4 | |
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
Znacie może jakieś strony, gdzie można zobaczyć porównanie wydajności tych mobilnych procesorów, najlepiej też ze zwykłymi. Chciałbym zobaczyć, jak taki mobilny Celeron sprawdza się w rzeczywistości..
![]() |
![]() |
#5 |
OldBoy
Data rejestracji: 18.05.2002
![]() ![]() |
Jesteś w sumie z Wrocławia: zajrzyj tu: http://www.arest.pl/index.php?inc=cennik&katid=48
A jak jeszcze trafisz na promocję to po co kombinować jak przysłowiowy koń pod górę? 8 )
![]() |
#6 | |
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
A mówiąc serio, to najdroższy z tych wskazanych przez Ciebie zestawów jest dużo gorszy niż ten, za który ja zamierzam zapłacić około 800 dolarów. Jest różnica?
![]() |
![]() |
#7 |
the one
CDRinfo VIP
Ok, to już trochę więcej mi mówi, chociaż nazwa firmy dalej byłaby bardzo przydatna. Ale ok, czytam sporo opinii na internecie, więc myślę, że gdyby coś takiego miało miejsce, w którymś z modeli, które biorę pod uwagę, to na pewno ktoś by o tym napisał.
Dzięki ![]() ps: Pod uwagę biorę teraz jeszcze taki mode: http://www.plasmakings.com/productde...productid=3959 Wydaje się mieć wszystko, co potrzebne (no może znowu ta nieszczęsna karta graficzna mogłaby być ciut lepsza, ale o tej czytałem już trochę pochlebniejsze opinie i wygląda na to, że arkusz kalkulacyjny w excelu to nie jest szczyt jej możliwości). Trochę wyższa cena, ale być może jeszcze na tę granicę będę mógł sobie pozwolić.
![]() |
#8 |
the one
CDRinfo VIP
Znalazłem jeszcze dwa modele, trochę droższe, ale załóżmy, że będę mógł sobie jeszcze na tyle pozwolić. Co o nich sądzicie?
http://www.plasmakings.com/productde...productid=3959 http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll...756995051&rd=1 (zwłaszcza nad tym drugim się zastanawiam)
![]() |
#9 |
Coauctor delicti
Data rejestracji: 23.12.2002
![]() |
Osobiście podobają mi się panoramiczne, a jak teraz patrzę na ekranik mojego SONY, no to stwierdzam, że jak tatuś wybierze, to nie ma bata!
Skoro już tak fantazjujemy, to podam modele, które mi się marzą: http://www.bestbuy.com/site/olspage....=1093469217296 http://www.bestbuy.com/site/olspage....=1099387467344 http://www.bestbuy.com/site/olspage....=1099389854855 I nie ukrywam, że ze względu na niesamowity ekranik faworytem pozostaje soniak. W związku z tymi marzeniami chciałbym oddać w dobre ręce moje 5miesięczne VAIO PCG-K35 z panoramicznym ekranikiem 15,1". Jest chętny? EDIT: Oczywiście ekranik jest 15,4", a nie jak napisałem 14,1" ![]()
Ignorantia legis excusant neminem! ![]() ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez Morris : 08.04.2005 o godz. 14:48 |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
andrzej - ten pierwszy z twoich to pentium M, ale nie takie jakie jest w centrino [bo nie każde pentium M to centrino wbrew niektórym teoriom]
3.06ghz i fsb 533 zdradza jądro prescot [symbol pewnie 5xx] - co widać po 2h czasie pracy na bateriach - ten procesor jest mocny, ale grzeje się nieziemsko a co za tym idzie - ssie prąd - w notebooku to raczej kiepski pomysł, ten drugi faktycznie wygląda ok - obecna cena 910$ [wliczam koszt przesyłki] jest zachęcająca
![]() |
![]() |
#11 | |
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
Ten pierwszy model wchodziłby w grę, gdybym rzeczywiście notebooka miał używać głównie jako drugi komputer stacjonarny, czy też do prezentacji na uczelni, gdzie i tak podłączany jest do sieci. Natomiast jako maszyna przenośna, to od razu czekałby mnie wydatek na lepszą baterię, co też niekoniecznie musiałoby znacząco poprawić wydajność. Będę więc jeszcze musiał pomyśleć, co będzie dla mnie najważniejsze. Póki co najbardziej skłonny jestem do kupna tego notebooka ostatniego. Jest to już uczciwe centrino, dobrej firmy z dobrym ekranem i odpowiednią ilością pamięci i przestrzeni dyskowej, tylko ciągle pozostaje ta nieszczęsna zintegrowana karta, ale przynajmniej Media Accelerator 900 Graphics, która podobno - podobno - nie jest aż tak tragiczna. Ale, jeszcze z dzień dwa poszukam i potem podejmę decyzję ![]() ps: Jeszcze się upewnie - z serwisem Della nie powinno być w Polsce problemu ze sprzętem kupionym za granicą?
![]() |
![]() |
#12 | |
Team Member
CDRinfo VIP
![]() |
Cytat:
![]() Co do gwarancji to zadzwon do polskiego della i sie zapytaj jak to wyglada. Wydaje mi sie jednak, ze ich sprzet jest objety miedzynarodowa gwarancja i nie powinno byc problemow z tym.
![]() |
![]() |
#13 | |
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
![]() Dzisiaj nie miałem czasu dzwonić, ale postaram się zrobić to w czwartek i się upewnić. Chociaż wtedy i tak notebook może być zamówiony. Mam jeszcze jedno pytanie, a właściwie dwa: 1) Na stronie Della możliwe jest "upgradowanie" tego zestawu do lepszego ekraniku. Podobny ma ten zestaw: http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll...756422076&rd=1 Wydaje mi się, że w MM widziałem trzy modele notebooków już właśnie z tym nowym ekranikiem i muszę przyznać, że na pierwszy rzut oka robił wrażenie. Zdaję sobie jednak też sprawę, że może to być po prostu kwestia ich odpowiedniego ustawienia. Czy więc rzeczywiście jest tak znacząca różnica pomiędzy nimi? W tym momencie może warto byłoby jednak zastanowić się nad tym notebookiem wyżej, kosztem małej utraty wydajności braku nagrywarki płyt. 2) Myślę nad wzięciem udziału w tej licytacji: http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll...757938788&rd=1 Poza mniejszym dyskiem reszta specyfikacji wydaje mi się taka sama, jak w wymienionym poprzednio przeze mnie zestawu. Możecie rzucić okiem, czy przypadkiem nie przegapiam jakiegoś ważnego szczegółu?
![]() |
![]() |
#14 |
Team Member
CDRinfo VIP
![]() |
Faktycznie ten 2 model wydaje sie bardzo interesujacy. Ma wszystko co potrzebne. Mozesz nagrywac CD czyta DVD. Duzy ekran, dysk 30 GB tez do przyjecia. Pamietaj, ze to laptop a nie magazy danych.
Co do samej mozliwosci zmiany parametrow to Dell cos takiego oferuje ale nie wiem czy na aukcjach tez Ci sie uda znalezc taki model. PS Tak mnie zacheciles ze chyba zmienie tego asusa na cos ze stanow i sam kupie jakis sprzet ![]()
![]() |
#15 | |
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
![]() A co do tego Ultra Sharp XGA.. słyszałeś coś o tym?
![]() |
![]() |
|
|