![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#76 |
Silent Hunter ;)
![]() Data rejestracji: 18.05.2002
![]() |
Hmm, ja tez posiadam torbe Samsonite - model X-Pansion 700, nie dosc ze mam gdzie wlozyc laptopa to jest tez miejsce na wszystkie potrzebne dokumenty. Kosz okolo 530 zl. Jak widze we wroclawiu masz kilka sklepow firmowych samsonite.
SKLEP DRAGON: Center of Excellence Rynek - Ratusz 11/12 50-106, Wroclaw tel : ++ 48/(0)71-34-208-29 GALERIA CENTRUM: ulica Swidnicka 40 50-950, Wroclaw ROBERTO COLLECTION (CH CARREFO: ulica Hallera 42 50-984, Wroclaw tel : ++ 48/(0)71-783-17-19 SAKER (CH KORONA): ulica B. Krzywoustego 126 51-421, Wroclaw tel : ++ 48/(0)71-350-13-97 SKLEP DRAGON - GALERIA DOMINIK: Pl. Dominikanski 3 50-159, Wroclaw tel : ++ 48/(0)71-346-80-73 Salon Firmowy ANET: ulica Swidnicka 4/6 50-607, Wroclaw |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#77 |
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 15.07.2002
![]() |
ech cos dziwne sa te linki na samsonite - wygasaja.
Tu masz fotke tego plecaka http://www.samsonite-europe.com/pl/p...e01250x250.jpg Seria nazywa sie TRACKERS. Jak chcesz poczytac wiecej to wejdz na glowna strone i wyszukaj te serie. Moze ten link zadziala dluzej http://www.samsonite-europe.com/pl/l...roduct=211*034
![]() |
#78 |
Silent Hunter ;)
![]() Data rejestracji: 18.05.2002
![]() |
A tu jest link do polskiego sklepu Samsonite http://www.vip-firma.com.pl/?id_menu...id_stronywww=1
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
No, dzisiaj dostałem notebooka
![]() Na szybko tylko kilka zdjęć, bo nie miałem jeszcze okazji się nim porządnie pobawić. Co gorsza, nie mogę się nim na razie porządnie pobawić, a to z tego względu, że wspaniały LOT zgubił jedną z dwóch walizek i to tą, w której był zasilacz!! Na szczęście notebook był swieżo naładowany, ale to nawet na jak zobaczyłem bardzo dobrej baterii, starczy na niecałe 4,5 godziny. Już oczywiście trochę musiałem się pobawić i zostało jakieś 2 godziny, ehh.... No ale nic, póki co kilka zdjęć ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#80 |
the one
CDRinfo VIP
Z ciekawości zainstalowałem dla sprawdzenia pierwszą grę, która wpadła mi w ręcę, a była to I-Ninja i zobaczyłem, jak to działa. No i tak... tak, jak podczas uruchamiania na razie notebook trochę mnie rozczarował, bo generalnie start Windowsa trwa wieki (tak na oko ze dwa razy dłużej niż na moim komputerze stacjonarnym - ale zdaję sobie też sprawę, że to głównie kwestia odpowiedniej konfiguracji, czy się później zajmę), tak przy przetestowaniu gry zostałem już pozytywnie zaskoczony.
Po pierwsze po dość niewyraźnym, bo rozciągniętym do rozdzielczości 1280 na 800 początku, w grze pojawiła się możliwość wyboru tejże rozdzielczości, co naturalnie zrobiłem. No i okazało się, że gra po pierwsze bardzo ładnie wygląda, a po drugie bardzo szybko chodzi. No ale z tym bardzo szybkim chodzeniem okazało się, że jest aż za dobrze, bo gra po prostu chodzi.. za szybko! I to jest zdrowa przesada.. przypomina mi sie, jak kiedyś próbowałem uruchomić chyba gry ze spectrum na pececie. Działać działały, ale w takim tempie, że ledwie cokolwiek było widać. Tutaj jest podobnie.. Grać można, ale wszystko tak zapiernicza, że można oczopląsu dostać. Na razie nie sprawdzałem jeszcze nic innego, ale zastanawiam się, co może być tego przyczyną... Za dobra konfiguracja? Nawet jeśli to chyba powinna się dostosować wstecz. Przecież zawsze tak komputery działają. Ma ktoś jakiś pomysł?
![]() |
#81 |
Born 2 ride, ride 2 live
Data rejestracji: 04.07.2004
![]() |
@Andrzej potestuj go, bo może też kupię laptopa o, którym myślałem od roku
![]() Przelewałeś pieniądze za laptopa, czy jak? Pewnie czytałeś mój temat odnośnie wyboru procka, mobo... i koszt tych części wychodzi ok. 2000zł, więc ten trzeci tysiąc zł daje moja siostra (ma teraz komunię w maju ![]() ![]() ![]() I tak ma sobie kupić kompa, więc może wziąść odemnie ![]() Ostatnio zmieniany przez B@rtek : 18.04.2005 o godz. 22:59 |
![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
.::MaNNErS:SuCk::.
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() ![]() ![]() ![]() |
andrzejj9@ "zle" napisany algorytm gry
mialem tak przy Nightmare Creatures nie dawalo sie grac - zbyt duza szybkosc ![]() patch do tego tytulu wszystko naprawil
![]() |
#83 | |
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
@ Bartek Jak tylko dostanę zasilacz to zacznę ostre testowanie ![]()
![]() |
![]() |
#84 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 03.07.2002
![]() |
Cytat:
![]() Pozdrawiam i zycze duzo zadowolenia z laptopa ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Team Member
CDRinfo VIP
![]() |
@Andrzeju
Czekam na informacje ![]() @bubson Format C jest zbetny i mozna sobie z tym poradzic w inny znacznie wygodniejszy sposob ![]()
![]() |
#86 | |
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
Ale tak na oko to z 70% wszystkich rzeczy, które tam są wywalę od razu.. Co do wydajności to jeszcze wczoraj się pokusiłem o jeden test. Zainstalowałem jedynę grę, w którą ostatnio trochę grałem, mianowicie Scrapland. Jest to gra nowa, z trójwymiarową grafiką, wyglądająca naprawdę nieźle i zapewne potrzebująca stosunkowo mocnego sprzętu. Miał to być sprawdzenie, jak w ogóle laptop, a przede wszystkim, czy, z czymś takim sobie poradzi. Powiem szczerze, że spodziewałem się, że w ogóle nie da się tego uruchomić, a tu naprawdę pozytywnie zostałem zaskoczony, bo nie dość, że się włączyło, to na dodatek znowu miałem możliwość uruchomienia w rozdzielczości 1280 na 800, którą naturalnie włączyłem. Pozostawiłem ustawienia na wysokich detalach i okazało się, że gra całkiem nieźle chodzi! Co prawda z przycięciami, ale lekkimi i to na otwartych powierzchniach, które jednak w żadnym stopniu nie uniemożliwiają gry. Muszę przyznać, że nie spodziewałem się, że tego typu rzeczy w ogóle będzie można na takiej karcie graficznej uruchomić ![]() Dzisiaj chciałem jeszcze dla sprawdzenia puścić 3DMarka. Wpadł mi w ręce 2005 więc chciałem zobaczyć, czy ta karta przejdzie chociaż przez jakikolwiek test (mój GeForce IV Ti nawet nie ruszył..). Niestety w trakcie próby bateria już nie wytrzymała... Tak więc dalsze testy później, ale być może jeszcze dzisiaj, bo w międzyczasie jak pisałem te słowa (forum chodzi już tak, że w ogóle nie mogę go użytkować.. na otwarcie tej strony czekałem ponad 40 minut, ciekawe ile będę to wysyłał...) walizka już przyjechała. Ponieważ jednak mama właśnie odsypia różnice czasowe, to do zasilacza dorwę się dopiero później. W każdym razie na razie jestem bardzo zadowolony, a nawet pod niektórymi względami pozytywnie zaskoczony ![]()
![]() |
![]() |
#87 | |
Team Member
CDRinfo VIP
![]() |
Cytat:
Nie ma jednak sensu reinstalowac systemu z tego powodu. Mozna to zwyczajnie odinstalowac, przeczyscic rejestry i po problemie.
![]() |
![]() |
#88 |
the one
CDRinfo VIP
Jeszcze zobaczę..
Na razie mam już zasilacz, więc puściłem jeszcze tego 3DMarka (2005). Znowu się zdziwiłem, bo nawet poszedł (na stacjonarnym w ogóle nie startował). Wynik, który uzyskałem, to 209 punktów. Nie wiem, czy to dużo, czy mało. Zrobię później na 2001, tam przynajmniej coś mi to powie.
![]() |
#89 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 03.07.2002
![]() |
Cytat:
Dobra BD, to moze zrobimy eksperyment ?? 2 identyczne laptopy - ja zrobie jeden moim sposobem (format i reinstalka), Ty zrobisz drugi swoim sposobem (odinstalowanie miliona niepotrzebnych programow i czyszczenie rejestru) i wtedy zobaczymy ktory chodzi szybciej, OK ?? ![]() PS. Juz wiele razy probowalem odinstalowania i czyszczenia rejestru i nigdy komputer nie dzialal tak jak po formacie i reinstalce...... Ale coz, kazdy ma swoja opinie na ten temat. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
![]() |
![]() |