![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
.::MaNNErS:SuCk::.
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() ![]() ![]() ![]() |
andrzejj9@ "zle" napisany algorytm gry
mialem tak przy Nightmare Creatures nie dawalo sie grac - zbyt duza szybkosc ...patch do tego tytulu wszystko naprawil
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
@ Bartek Jak tylko dostanę zasilacz to zacznę ostre testowanie Zwłaszcza, że muszę go też doprowadzić do ładu jeśli chodzi o oprogramowanie.
|
|
|
|
#3 | |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 03.07.2002
![]() |
Cytat:
![]() Pozdrawiam i zycze duzo zadowolenia z laptopa
|
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
Ale tak na oko to z 70% wszystkich rzeczy, które tam są wywalę od razu.. Co do wydajności to jeszcze wczoraj się pokusiłem o jeden test. Zainstalowałem jedynę grę, w którą ostatnio trochę grałem, mianowicie Scrapland. Jest to gra nowa, z trójwymiarową grafiką, wyglądająca naprawdę nieźle i zapewne potrzebująca stosunkowo mocnego sprzętu. Miał to być sprawdzenie, jak w ogóle laptop, a przede wszystkim, czy, z czymś takim sobie poradzi. Powiem szczerze, że spodziewałem się, że w ogóle nie da się tego uruchomić, a tu naprawdę pozytywnie zostałem zaskoczony, bo nie dość, że się włączyło, to na dodatek znowu miałem możliwość uruchomienia w rozdzielczości 1280 na 800, którą naturalnie włączyłem. Pozostawiłem ustawienia na wysokich detalach i okazało się, że gra całkiem nieźle chodzi! Co prawda z przycięciami, ale lekkimi i to na otwartych powierzchniach, które jednak w żadnym stopniu nie uniemożliwiają gry. Muszę przyznać, że nie spodziewałem się, że tego typu rzeczy w ogóle będzie można na takiej karcie graficznej uruchomić ![]() Dzisiaj chciałem jeszcze dla sprawdzenia puścić 3DMarka. Wpadł mi w ręce 2005 więc chciałem zobaczyć, czy ta karta przejdzie chociaż przez jakikolwiek test (mój GeForce IV Ti nawet nie ruszył..). Niestety w trakcie próby bateria już nie wytrzymała... Tak więc dalsze testy później, ale być może jeszcze dzisiaj, bo w międzyczasie jak pisałem te słowa (forum chodzi już tak, że w ogóle nie mogę go użytkować.. na otwarcie tej strony czekałem ponad 40 minut, ciekawe ile będę to wysyłał...) walizka już przyjechała. Ponieważ jednak mama właśnie odsypia różnice czasowe, to do zasilacza dorwę się dopiero później. W każdym razie na razie jestem bardzo zadowolony, a nawet pod niektórymi względami pozytywnie zaskoczony
|
|
|
|
#5 | |
|
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 15.07.2002
![]() |
Cytat:
Nie ma jednak sensu reinstalowac systemu z tego powodu. Mozna to zwyczajnie odinstalowac, przeczyscic rejestry i po problemie.
|
|
|
|
#6 |
|
Team Member
CDRinfo VIP
![]() |
@Andrzeju
Czekam na informacje ![]() @bubson Format C jest zbetny i mozna sobie z tym poradzic w inny znacznie wygodniejszy sposob .
|
|
|
#7 | |
|
Stały bywalec ;)
![]() |
Cytat:
Dobra BD, to moze zrobimy eksperyment ?? 2 identyczne laptopy - ja zrobie jeden moim sposobem (format i reinstalka), Ty zrobisz drugi swoim sposobem (odinstalowanie miliona niepotrzebnych programow i czyszczenie rejestru) i wtedy zobaczymy ktory chodzi szybciej, OK ?? ![]() PS. Juz wiele razy probowalem odinstalowania i czyszczenia rejestru i nigdy komputer nie dzialal tak jak po formacie i reinstalce...... Ale coz, kazdy ma swoja opinie na ten temat. |
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
|
|
|
|
#9 | |
|
***3665;***1769;***1758;
Data rejestracji: 21.04.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Stały bywalec ;)
![]() |
Cytat:
No moze sie okazac ze wlasnie nie masz plytki z windowsem - moj brat tez ostatnio kupowal Dell'a i nie mial plytki. Moze ty masz tzw "Recovery" plytke i tam juz jest Windows i wszystkie te badziewne programy. A wogole to zainstaluj sobie XP Pro bo tam pewnie HE masz. Pozdrowka! |
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
***3665;***1769;***1758;
Cytat:
i to jeszcze pewnie a raczej napwewno XP po ANG |
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Team Member
CDRinfo VIP
![]() |
Cytat:
Nic nie dolega wersji HOME i kompletnie Andrzejowi wystarczy na laptopie. Z tego co widze to rowniez wersja angielska nie przeszkadza wiec Twoja rada jest kompletnie pozbawiona sensu. @Andrzeju Nie przejmuj sie brakiem plyty z Windows. Czesto jest tak, ze producent wydziela obszar na dysku i na niej zapisuje instalacje systemu operacyjnego. Na przyklad w moim IBM mam wydzielone 10 GB na ktorych zapisane sa wszystkie niezbedne dane do przywrocenia systemu (reinstalacji) wraz ze sterownikami - partycji tej nie widzi nawet fdisk. Poza tym zapisywane tam tez sa punkty przywracania. Jest to bardzo wygodne rozwiazanie bo jak system pada to wciskam magiczny przycisk Access IBM podczas uruchamiania komputera i tam pojawia sie taki mini system graficzny za pomoca ktorego moge odtworzyc instalacje systemu operacyjnego. Nie dostalem ani jednej plyty CD do tego komputera. Inni producencji daja specjalne plyty tzw recovery cd i za ich pomoca mozna odtworzyc system po awarii. Jednak rozwiazanie to ma wade poniewaz musisz te plyty miec przy sobie bo nie znasz dnia ani godziny kiedy system Ci padnie . Ci producenci ktorzy najmniej sie staraja daja dziesiatki plyt z systemem, sterownikiami i cala reszta. Takie podejscie nie wymaga pomyslunku z ich strony i swiadczy o tym, ze ida po najmniejsze linii oporu. Niezaleznie od tego jak dostarczony zostal w Twoim przypadku system operacyjny powinienes dostac specjalna nalepke (taka jak dla wersji OEM). Nalepka zazwyczaj jest przyklejona od spodu laptopa juz przez producenta. Ona swiadczy o tym, ze posiadany przez Ciebie Windows jest legalny. Szczerze mowiac jezeli masz taka nalepke a koniecznie chcesz na czysto instalowac goly system bez modyfikacji producenta laptopa to mozesz zainstalowac system z dowolnej plyty CD zawierajacej odpowiednik posiadanej przez Ciebie wersji a nastepnie wpisac klucz z nalepki i aktywowac system przez siec. Taka instalaja rowniez bedzie legalna. PS Zdaje sie w przypadku Della mozna po numerach seryjnych sprawdzic na stronie producenta historie tego sprzetu i np to czy nie byl serwisowany. Poza tym w ten sposob masz dostep do sterownikow i calej dokumentacji dla tego modelu.
|
|
|
|
#13 |
|
the one
CDRinfo VIP
Jeszcze zobaczę..
Na razie mam już zasilacz, więc puściłem jeszcze tego 3DMarka (2005). Znowu się zdziwiłem, bo nawet poszedł (na stacjonarnym w ogóle nie startował). Wynik, który uzyskałem, to 209 punktów. Nie wiem, czy to dużo, czy mało. Zrobię później na 2001, tam przynajmniej coś mi to powie.
|
|
|
#14 |
|
the one
CDRinfo VIP
Po angielsku to nie problem, Home również. A co z tą płytką to nie wiem. Z tego, co się pytałem, to na pewno nie było tam nic więcej oprócz tego, co już dostałem. Napiszę jeszcze do tego kolesia, od którego kupowałem i dowiem się na pewno.
|
|
|
#15 | |
|
***3665;***1769;***1758;
Cytat:
Masz podklejony certyfikat XP-sa ,jak tak to win byl no ale naklejka tez mogla zniknac ? POZDrawiam |
|
|
|
|
![]() |
|
|