Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Komputery - oprogramowanie i sprzęt

Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 06.04.2005, 13:38   #76
ThanatoS
Silent Hunter ;)

Data rejestracji: 18.05.2002
ThanatoS zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Hmm, ja tez posiadam torbe Samsonite - model X-Pansion 700, nie dosc ze mam gdzie wlozyc laptopa to jest tez miejsce na wszystkie potrzebne dokumenty. Kosz okolo 530 zl. Jak widze we wroclawiu masz kilka sklepow firmowych samsonite.

SKLEP DRAGON:
Center of Excellence
Rynek - Ratusz 11/12
50-106, Wroclaw
tel : ++ 48/(0)71-34-208-29

GALERIA CENTRUM:
ulica Swidnicka 40
50-950, Wroclaw

ROBERTO COLLECTION (CH CARREFO:
ulica Hallera 42
50-984, Wroclaw
tel : ++ 48/(0)71-783-17-19

SAKER (CH KORONA):
ulica B. Krzywoustego 126
51-421, Wroclaw
tel : ++ 48/(0)71-350-13-97

SKLEP DRAGON - GALERIA DOMINIK:
Pl. Dominikanski 3
50-159, Wroclaw
tel : ++ 48/(0)71-346-80-73

Salon Firmowy ANET:
ulica Swidnicka 4/6
50-607, Wroclaw
ThanatoS jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 06.04.2005, 13:41   #77
BD
Team Member
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 15.07.2002
BD zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
ech cos dziwne sa te linki na samsonite - wygasaja.

Tu masz fotke tego plecaka http://www.samsonite-europe.com/pl/p...e01250x250.jpg

Seria nazywa sie TRACKERS. Jak chcesz poczytac wiecej to wejdz na glowna strone i wyszukaj te serie.

Moze ten link zadziala dluzej http://www.samsonite-europe.com/pl/l...roduct=211*034
BD jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.04.2005, 13:50   #78
ThanatoS
Silent Hunter ;)

Data rejestracji: 18.05.2002
ThanatoS zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
A tu jest link do polskiego sklepu Samsonite http://www.vip-firma.com.pl/?id_menu...id_stronywww=1
ThanatoS jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.04.2005, 22:31   #79
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
No, dzisiaj dostałem notebooka

Na szybko tylko kilka zdjęć, bo nie miałem jeszcze okazji się nim porządnie pobawić. Co gorsza, nie mogę się nim na razie porządnie pobawić, a to z tego względu, że wspaniały LOT zgubił jedną z dwóch walizek i to tą, w której był zasilacz!! Na szczęście notebook był swieżo naładowany, ale to nawet na jak zobaczyłem bardzo dobrej baterii, starczy na niecałe 4,5 godziny. Już oczywiście trochę musiałem się pobawić i zostało jakieś 2 godziny, ehh....

No ale nic, póki co kilka zdjęć

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.04.2005, 22:36   #80
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Z ciekawości zainstalowałem dla sprawdzenia pierwszą grę, która wpadła mi w ręcę, a była to I-Ninja i zobaczyłem, jak to działa. No i tak... tak, jak podczas uruchamiania na razie notebook trochę mnie rozczarował, bo generalnie start Windowsa trwa wieki (tak na oko ze dwa razy dłużej niż na moim komputerze stacjonarnym - ale zdaję sobie też sprawę, że to głównie kwestia odpowiedniej konfiguracji, czy się później zajmę), tak przy przetestowaniu gry zostałem już pozytywnie zaskoczony.

Po pierwsze po dość niewyraźnym, bo rozciągniętym do rozdzielczości 1280 na 800 początku, w grze pojawiła się możliwość wyboru tejże rozdzielczości, co naturalnie zrobiłem. No i okazało się, że gra po pierwsze bardzo ładnie wygląda, a po drugie bardzo szybko chodzi.

No ale z tym bardzo szybkim chodzeniem okazało się, że jest aż za dobrze, bo gra po prostu chodzi.. za szybko! I to jest zdrowa przesada.. przypomina mi sie, jak kiedyś próbowałem uruchomić chyba gry ze spectrum na pececie. Działać działały, ale w takim tempie, że ledwie cokolwiek było widać. Tutaj jest podobnie.. Grać można, ale wszystko tak zapiernicza, że można oczopląsu dostać.

Na razie nie sprawdzałem jeszcze nic innego, ale zastanawiam się, co może być tego przyczyną... Za dobra konfiguracja? Nawet jeśli to chyba powinna się dostosować wstecz. Przecież zawsze tak komputery działają. Ma ktoś jakiś pomysł?

Stary 18.04.2005, 22:52   #81
B@rtek
Born 2 ride, ride 2 live

Data rejestracji: 04.07.2004
B@rtek niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
@Andrzej potestuj go, bo może też kupię laptopa o, którym myślałem od roku

Przelewałeś pieniądze za laptopa, czy jak?

Pewnie czytałeś mój temat odnośnie wyboru procka, mobo... i koszt tych części wychodzi ok. 2000zł, więc ten trzeci tysiąc zł daje moja siostra (ma teraz komunię w maju ) za mojego kompa, a ja się cieszę laptopem

I tak ma sobie kupić kompa, więc może wziąść odemnie

Ostatnio zmieniany przez B@rtek : 18.04.2005 o godz. 22:59
B@rtek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.04.2005, 23:03   #82
AleX69
.::MaNNErS:SuCk::.

Data rejestracji: 25.02.2004
AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
andrzejj9@ "zle" napisany algorytm gry
mialem tak przy Nightmare Creatures nie dawalo sie grac - zbyt duza szybkosc ...
patch do tego tytulu wszystko naprawil
Stary 18.04.2005, 23:07   #83
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez AleX69
andrzejj9@ "zle" napisany algorytm gry
mialem tak przy Nightmare Creatures nie dawalo sie grac - zbyt duza szybkosc ...
patch do tego tytulu wszystko naprawil
no to poszukam patcha, może taki jest. Ale w takim razie nie rozumiem, czemu na komputerze stacjonarnym chodziło bez problemu. Przecież też na pewno jest dużo szybszy niż wymagane minimum..

@ Bartek

Jak tylko dostanę zasilacz to zacznę ostre testowanie Zwłaszcza, że muszę go też doprowadzić do ładu jeśli chodzi o oprogramowanie.

Stary 19.04.2005, 04:26   #84
bubson
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 03.07.2002
bubson zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
...........bo generalnie start Windowsa trwa wieki (tak na oko ze dwa razy dłużej niż na moim komputerze stacjonarnym - ale zdaję sobie też sprawę, że to głównie kwestia odpowiedniej konfiguracji, czy się później zajmę), tak przy przetestowaniu gry zostałem już pozytywnie zaskoczony.
Andrzeju - jedyna dobra 'konfiguracja' w tym przypadku to format c: i potem instalowanie wszystkiego to co Ty chcesz a nie to co daja producenci - bo daja mnostwo niepotrzebnych programow ktore tylko spowalniaja komputer i niepotrzebnie miejsce zajmuja. Wiem to z doswiadczenia na 3 laptopach (Toshiba, Dell i HP) - formacik byl na kazdym z nich i teraz smigaja ze hej
Pozdrawiam i zycze duzo zadowolenia z laptopa
bubson jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.04.2005, 09:42   #85
BD
Team Member
CDRinfo VIP

@Andrzeju

Czekam na informacje

@bubson

Format C jest zbetny i mozna sobie z tym poradzic w inny znacznie wygodniejszy sposob .
Stary 19.04.2005, 10:46   #86
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez bubson
Andrzeju - jedyna dobra 'konfiguracja' w tym przypadku to format c: i potem instalowanie wszystkiego to co Ty chcesz a nie to co daja producenci - bo daja mnostwo niepotrzebnych programow ktore tylko spowalniaja komputer i niepotrzebnie miejsce zajmuja. Wiem to z doswiadczenia na 3 laptopach (Toshiba, Dell i HP) - formacik byl na kazdym z nich i teraz smigaja ze hej
Pozdrawiam i zycze duzo zadowolenia z laptopa
Na razie czekam, żeby sprawdzić, jakie płyty są w komplecie z laptopem (niestety one również są w drugiej walizce), żeby zobaczyć, co spokojnie mogę usuwać, a co lepiej spróbować w jakiś sposób zachować, bo nie ma tego na płytach.

Ale tak na oko to z 70% wszystkich rzeczy, które tam są wywalę od razu..

Co do wydajności to jeszcze wczoraj się pokusiłem o jeden test. Zainstalowałem jedynę grę, w którą ostatnio trochę grałem, mianowicie Scrapland. Jest to gra nowa, z trójwymiarową grafiką, wyglądająca naprawdę nieźle i zapewne potrzebująca stosunkowo mocnego sprzętu. Miał to być sprawdzenie, jak w ogóle laptop, a przede wszystkim, czy, z czymś takim sobie poradzi.

Powiem szczerze, że spodziewałem się, że w ogóle nie da się tego uruchomić, a tu naprawdę pozytywnie zostałem zaskoczony, bo nie dość, że się włączyło, to na dodatek znowu miałem możliwość uruchomienia w rozdzielczości 1280 na 800, którą naturalnie włączyłem. Pozostawiłem ustawienia na wysokich detalach i okazało się, że gra całkiem nieźle chodzi! Co prawda z przycięciami, ale lekkimi i to na otwartych powierzchniach, które jednak w żadnym stopniu nie uniemożliwiają gry. Muszę przyznać, że nie spodziewałem się, że tego typu rzeczy w ogóle będzie można na takiej karcie graficznej uruchomić

Dzisiaj chciałem jeszcze dla sprawdzenia puścić 3DMarka. Wpadł mi w ręce 2005 więc chciałem zobaczyć, czy ta karta przejdzie chociaż przez jakikolwiek test (mój GeForce IV Ti nawet nie ruszył..). Niestety w trakcie próby bateria już nie wytrzymała...

Tak więc dalsze testy później, ale być może jeszcze dzisiaj, bo w międzyczasie jak pisałem te słowa (forum chodzi już tak, że w ogóle nie mogę go użytkować.. na otwarcie tej strony czekałem ponad 40 minut, ciekawe ile będę to wysyłał...) walizka już przyjechała. Ponieważ jednak mama właśnie odsypia różnice czasowe, to do zasilacza dorwę się dopiero później.

W każdym razie na razie jestem bardzo zadowolony, a nawet pod niektórymi względami pozytywnie zaskoczony

Stary 19.04.2005, 14:00   #87
BD
Team Member
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Na razie czekam, żeby sprawdzić, jakie płyty są w komplecie z laptopem (niestety one również są w drugiej walizce), żeby zobaczyć, co spokojnie mogę usuwać, a co lepiej spróbować w jakiś sposób zachować, bo nie ma tego na płytach.

Ale tak na oko to z 70% wszystkich rzeczy, które tam są wywalę od razu..
Faktycznie producenci dodaja sporo softu, ktory jest zbedny. Na przyklad do IBMa dostalem pakiet Norton Antyvirus, ktory polecial do smieci bo wole avasta. Jest jeszcze sporo filmowych narzedzi odpowiedzialnych np za obsluge dodatkowych klawiszy czy tez funkcji. Na przyklad u siebie ma cos do odlaczania stacji dokujacej albo pokazywanie OSD na ekranie. Czesc sie przydaje i warto uzywac ale reszta jest zbedna.

Nie ma jednak sensu reinstalowac systemu z tego powodu. Mozna to zwyczajnie odinstalowac, przeczyscic rejestry i po problemie.
Stary 19.04.2005, 14:12   #88
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Jeszcze zobaczę..

Na razie mam już zasilacz, więc puściłem jeszcze tego 3DMarka (2005). Znowu się zdziwiłem, bo nawet poszedł (na stacjonarnym w ogóle nie startował). Wynik, który uzyskałem, to 209 punktów. Nie wiem, czy to dużo, czy mało. Zrobię później na 2001, tam przynajmniej coś mi to powie.

Stary 19.04.2005, 15:25   #89
bubson
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 03.07.2002
bubson zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez BD
@bubson

Format C jest zbetny i mozna sobie z tym poradzic w inny znacznie wygodniejszy sposob .

Dobra BD, to moze zrobimy eksperyment ?? 2 identyczne laptopy - ja zrobie jeden moim sposobem (format i reinstalka), Ty zrobisz drugi swoim sposobem (odinstalowanie miliona niepotrzebnych programow i czyszczenie rejestru) i wtedy zobaczymy ktory chodzi szybciej, OK ??

PS. Juz wiele razy probowalem odinstalowania i czyszczenia rejestru i nigdy komputer nie dzialal tak jak po formacie i reinstalce...... Ale coz, kazdy ma swoja opinie na ten temat.
bubson jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.04.2005, 21:19   #90
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez bubson
Dobra BD, to moze zrobimy eksperyment ?? 2 identyczne laptopy - ja zrobie jeden moim sposobem (format i reinstalka), Ty zrobisz drugi swoim sposobem (odinstalowanie miliona niepotrzebnych programow i czyszczenie rejestru) i wtedy zobaczymy ktory chodzi szybciej, OK ??

PS. Juz wiele razy probowalem odinstalowania i czyszczenia rejestru i nigdy komputer nie dzialal tak jak po formacie i reinstalce...... Ale coz, kazdy ma swoja opinie na ten temat.
Na razie raczej bliższy jestem tego, żeby zrobić właśnie formacik. Ale na razie muszę się wstrzymać, bo dostałem już płyty, jakie były z tym notebookiem i nie ma tam nigdzie windowsa. Muszę porozmawiać z osobami, które go odbierały, czy na pewno zapakowały mi wszystko. Wolałbym jednak zostawić sobie oryginalnego Windowsa..

Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: