![]() |
Logicznie Captain Obvious :]
|
Cytat:
|
Cytat:
|
@andy takie jest moje odczucie. Nie znaczy, ze sluszne.
|
Cytat:
Cytat:
|
Obrazki w mejlach w HTML to tak jakby wklejal czlowiek zdjecia w tresci papierowego listu.
|
Cytat:
Nie można liczyć na to, że poczta zadba o nienaruszony stan przesyłki. :nie!: Cytat:
No i nie używam klienta pocztowego. Maile na moim dysku zajmują dzięki temu zero megabajtów. A dostęp do nich i tak mam. :] |
Cytat:
|
Cytat:
Nie mam nic przeciwko obrazkom jako 'niewidzialny' załącznik wyświetlanych po cid ale ładowanie grafik z www to inna para kaloszy. W tym momencie widzisz... tworzę sobie taki plik php z biblioteką gd, nadaję mu odpowiedni header i tak kowalski odpala plik obrazek.php i widzi obrazek a ja w tym skrypcie notuję sobie jego adres email jako aktywny. Kowalski wpadł jak śliwka w kompot, nic nie klikał, tylko mu się wyświetliło w programie pocztowym... :] |
Cytat:
|
Widziałeś klienta pocztowego, który nie wyświetla? Pewnie można jakoś zablokować, ale nie bardzo mi się chce na to poświęcać czas.
|
Cytat:
|
Ja nie lubię dostawać html ponieważ razem z nimi dostaję masę śmieci typu obrazki, reklamy, linki, bzdury, śmiecie. Przede wszystkim w nietoperzu niedobrze mi się zamyka fragmenty w cytaty. :P
|
Wracając do tematu, pytanie kieruję do osób ANTY HTML. Dlaczego nie uważacie że wiadomości tworzone w HTMLu są złe? Dlaczego takich nie powinno się wysyłać?
|
Jeśli jest się świadkiem takiego niszczenia własnej przesyłki - wzywa się kierownika poczty i miłym tonem żąda pokrycia strat.
Jeśli takie szczątki do nas docierają (tzn. mamy wątpliwości co do zawartości) to otwieramy przy listonoszu i ten jest świadkiem. A to czy jest to wina grubej ciężkiej łapy (stempla) można łatwo stwierdzić. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:30. |