![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Pa rampamer
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 24.10.2006
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tak naprawdę kwestia wąskiego gardła jest umowna, bo w niektórych zastosowaniach mając RTX-a trzeciej generacji oraz kilkuletni procesor ze średniej półki możemy wykorzystać sto procent możliwości grafiki, a nie dojść do krańców możliwości CPU. Tak będzie na przykład przy kopaniu krypto. I odwrotnie - jest multum zastosowań, gdzie potrzeba tylko mocnego CPU, a grafika może być zintegrowana.
W zastosowaniach, o których piszesz, też jest spory rozstrzał potrzeb co do CPU i GPU. Natomiast mogę stanowczo powiedzieć, że do części z nich po prostu przydałaby się mocniejsza grafika. Nie umiem powiedzieć, czy lepiej wydać teraz nieco więcej, czy może poczekać licząc na spadek cen (wiele wskazuje, że mogą w tym roku nieco spaść, choć kto wie, czy inflacja nie zrównoważy tych spadków). Natomiast GT1030 to naprawdę dość podstawowa karta i nie można od niej wiele oczekiwać...
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | ||||||
Banned
Data rejestracji: 28.10.2011
![]() |
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pytałem czy mój procek jest szybszy od karty GT1030 a jeśli tak to jaką kartę proponujesz w cenie do max 800zł by mu dorównała. Mógłbyś odpowiedzieć? Radeony widziałem w podobnej cenie i nieco szybsze od GT1030, oto przykład: https://allegro.pl/oferta/biostar-ra...it-11679264786 Już mi tańszą wersję powyższego modelu sprzątnęli sprzed nosa parę godzin temu. Ważny jest producent karty przy wyborze czy tylko producent chipsetu? Co myślisz o jej parametrach? ... Ostatnio zmieniany przez dromader40 : 19.01.2022 o godz. 01:36 |
||||||
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
komputera, modernizacja |
|
|