![]() |
Cytat:
Zreszt***261; po co ta dyskusja i tak jeste***347; skazany na Ubuntu, ja u***380;ywam Win. XP. |
Cytat:
http://www.allegro.pl/item297636402_...xp_bonusy.html |
Co wy tak pijecie do visty, nie podoba si***281; nie instalujcie....
Co tu du***380;o m***243;wi***263; Vista jest ***322;adna, XP jest brzydki, za to XP wsio chodzi To samo by***322;o 98 vs XP te***380; nikt XP nie chcia***322; bo po co, jak jest 98 Wyjdzie nastepca Visty, to b***281;dziecie chwali***263; viste, a gani***263; jegho nastepc***281;, takie fakty.... |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Z tym zmuszaniem to trochę racji jest, ciężko markowego laptopa bez Visty dorwać... Ale poza tym w wolnym kraju żyjemy - niech każdy instaluje co chce. Kolejny ............. temat:):haha: |
:kosz:
A kto tu zmusza do posiadania Visty ? ok masz standardowo zainstalowaną, ale tak cieżko przeznaczyć te 30 minut na instalacje XP ??? Jak jest Vista to co ? koniec kropka innego zainstalować nie można ??? A ja mam Viste na notebooku który ma tylko 2 GB ram i chodzi dosyć ładnie, w gry nie gram na notebooku, to przynajmniej można oko nacieszyć :P Na stacjonarce od dawien dawna Linux SuSe 10.2 (na 10.3 nie działa mi net) W pracy XP Pro :P |
Vista
Cytat:
Niestety ale nastepca visty bedzie jak vista:) tak ze trzeba sie z tym pogodzic http://www.thinknext.net/archives/2124 |
Cytat:
|
wiekszosc producentow nie daje gwarancji gdy zmienisz viste na xp
tak jak np toshiba kiedy wgrasz sobie linuxa no i jeszcze czesto, gesto brak sterownikow pod xp |
Heh... temat jest bez sensu troche... og***243;lnie jest to dyskusja na poziomie: co by***322;o pierwsze ...
Dlaczego nie mam Visty: - zamotane i pochowane opcje od konfiguracji - nie dzia***322;a mi 80***37; programow ktorych uzywam (solidWorks, MPLAB najwazniejsze) - i to przymulanie... nie wiem od czego, ale nie podoba mi sie opozniona reakcja na wszystko... jak xp po 8 dniach bycia w***322;aczonym... :P co w viscie jest, a tego nie potrzebuje: - wyglad... obecnie uzywam wygladu standardowego... :P - multimedia (ale skoro okazuje sie ze nie jest tak rozowo z muzyka) - s***322;ucham muzyki i ogladam filmy, gry odpadaja... - nie iwem co takiego ma Vista czego nie ma XP.... w sumie 2000 by***322; dobry, ale mia***322; problem z 3D w solidWorks wiec musia***322;em na xp skoczyc... |
Cytat:
Poza tym po co to robi***263; skoro Vista jest cool m***243;wi***281; to jako stary jej or***281;downik na tym forum i u***380;ywam jej od ponad roku :taktak: Edit: MS zapewnia wsparcie dla XP do kwietnia 2009r, a krytyczne aktualizacje do 2014r. |
Cytat:
Jeśli ktoś ma nowego, wydajnego kompa, którego wykorzystuje tylko jako maszyna do pisania z kalkulatorem + do korzystania z neta, to oczywiście Vista jest OK. Bo argumenty typu "pozamieniano/pochowano opcje konfiguracyjne, inaczej to wygląda, czy denerwuje mnie to czy tamto" do mnie nie trafiają - po pierwsze do wszystkiego można się przyzwyczaić, po drugie jest to nowszy, bardziej rozwinięty i zabezpieczony system, hehe. Ale jeśli ktoś chce pobawić się w obróbkę wideo, albo dźwięku, albo ma starszy, doskonale działający sprzęt, ale bez wsparcia dla visty (np. jak mój tuner TV), to zostaje przy XP. I tyle. |
bawi***281; si***281; w***322;a***347;nie od czasu do czasu w obr***243;bk***281; video (od niedawna w HD) i nie mog***281; specjalnie narzeka***263;
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:11. |