![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 03.03.2009
![]() |
No trochę kosztuje, ale jak mówisz, że warto to spróbuję. Co do metody to wole nie rzucać się na głęboką wodę. Mam jeszcze czas na naukę, więc wolę od podstaw.
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Թ
Data rejestracji: 14.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sam użyłem powyżej takiego stwierdzenia, bo zmęczony byłem - a to błąd.
TurboPascal to świetny język, tak samo świetny jak LOGO i Basic. Przecież Borland nie wspiera Turbo Pascala od stu lat. Chyba z 15 lat temu wypuścił Delphi, następcę TP. Jeszcze raz powtórzę: Pascal ze swoimi odmianami to dobry język szkoleniowy, ale już nieaktualny, stary, z użytku wycofany. Są inne języki. Choćby Python. andy ma rację polecając naukę algorytmów, zasad dobrego programowania - ale po co w Pascalu? Czemu nie w assemblerze, skoro od podstaw? diego, to już lepiej kup sobie "David Harel, Rzecz o istocie informatyki" - wspaniała stara książka, nie potrzeba żadnej wiedzy informatycznej aby ją zrozumieć (naprawdę polecam, zapamiętasz ją na całe życie) A na platformie .NET zamiast C# można wziąć VisualBasic, który jest prosty jak drut. Potem przejście na C++ czy C# i DirectX jest formalnością. I sto innych współczesnych języków, choćby obiektowe PHP. Przecież obiektowość nie jest wyższą szkoła jazdy, to tylko współczesny paradygmat programowania, czyli wzorzec tego jak obecnie konstruujemy programy. Kiedyś robiono to strukturalnie, proceduralnie etc a teraz mamy inne narzędzia. TurboPascal nie jest obiektowy. Strata czasu. Ostatnio zmieniany przez pali : 04.08.2009 o godz. 15:20 Powód: dopisek |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Problem z programem Profesor Klaus (nauka j.niemieckiego) | Skirk | Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray | 1 | 13.09.2007 20:27 |
Potrzebne mi stronki z lekcjami programowania dla początkujących?? | Janekkkkk | Off topic | 6 | 06.10.2004 23:27 |
NAUKA JAZDY - musicie to zobaczyć :) | TOMMYx | Off topic | 10 | 14.11.2002 09:32 |
Nudzi mi się. Chcę się nauczyć programowania! | ZiP | Off topic | 13 | 02.09.2002 17:26 |
nauka szybkigo pisania na kmp | suchy503 | Off topic | 3 | 06.08.2002 16:36 |