![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#23 |
Wyrejestrowany
Data rejestracji: 10.07.2002
![]() |
Jak już wybierasz Pascala to jako IDE polecam Notepad++ z odpowiednimi Makrami do kompilatora Free Pascal - działa to lepiej niż IDE Free Pascala oraz Turbo Pascala. Przypomnę że Free Pascal nadal jest rozwijany, Turbo Pascal od wielu lat już nie. Gwoli ścisłości Turbo Pascal to płatna implementacja kompilatora ostatnio wydana w 1992r. ! Free Pascal to z grubsza to samo tylko dalej rozwijane i darmowe. Sam język to Pascal.
*IDE = Integrated Development Environment (zintegrowane środowisko programistyczne) - w skrócie jest to okienko w którym piszesz program połączone z kompilatorem, debugerem, linkerem itd. |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Problem z programem Profesor Klaus (nauka j.niemieckiego) | Skirk | Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray | 1 | 13.09.2007 20:27 |
Potrzebne mi stronki z lekcjami programowania dla początkujących?? | Janekkkkk | Off topic | 6 | 06.10.2004 23:27 |
NAUKA JAZDY - musicie to zobaczyć :) | TOMMYx | Off topic | 10 | 14.11.2002 09:32 |
Nudzi mi się. Chcę się nauczyć programowania! | ZiP | Off topic | 13 | 02.09.2002 17:26 |
nauka szybkigo pisania na kmp | suchy503 | Off topic | 3 | 06.08.2002 16:36 |