Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Komputery - oprogramowanie i sprzęt

Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 03.07.2006, 19:32   #1
rosol
Guru

Data rejestracji: 28.12.2002
rosol niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Ricki
Chyba się skusze na 512 na 24 miesiące, bo obecna opcja 640 mimo braku limitów jest już nie na czasie cenowo.
No ja chyba tez sie skusze tym bardziej ze wlasnie umowa mi sie konczy w sierpniu
rosol jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 03.07.2006, 21:28   #2
Matefusz
Guru

Data rejestracji: 10.10.2004
Matefusz jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Matefusz jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Matefusz jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Mam do sprzedania modem F@st 800 do Neo jakby ktoś chciał
Matefusz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.07.2006, 00:13   #3
rosol
Guru

Cytat:
Napisany przez Matefusz

Ja mam dwa do sprzedania
Ale to dopiero za okolo miesiac
Teraz wezme thomsona
Stary 05.07.2006, 00:51   #4
ro29
Guru

Data rejestracji: 27.01.2005
ro29 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Witam !

Cytat:
Napisany przez Matefusz
Nowy/używany ?? Może bym wziął dla Wuja - ma Thompsona i często problemy z połączeniem - i wygląda to na modem ...

Cytat:
Napisany przez ed hunter
(...) wszyscy psioczą na ten modem a u mnie chodzi jak trzeba, nawet się nie zawiesza (jakieś baaardzo nieliczne przypadki)
Ja też mam Sagem i ... mieszane uczucia - do niedawna było ok - ale jak się zaczęły upały - to grzeje się mocno i (chyba z tego powodu - choć sam nie wiem ??) - rozłącza się (traci synchronizację) bardzo często - dziś (wczoraj) już aż 4 razy

A nowa promocja Neostrady 512 - ja mam umowę do końca stycznia 2007 - więc mnie aktualnie nie dotyczy - co prawda nie lubię umów na dwa lata - ale jak sobie pomyślę, że np. Wuja, któremu się za dwa miesiące kończy umowa neo 256 - i chyba weźmie właśnie tą 512 na dwa lata - będzie płacił średnio 49,50 zł (33/66 zł) - to mnie ... coś bierze

Pozdrawiam
ro29

EDIT: czy ktoś wie może - czy te nowsze "wersje" modemu Thompson mają możliwość sprawdzenia parametrów łącza - tak jak Sagem'y ??

Ostatnio zmieniany przez ro29 : 05.07.2006 o godz. 00:54
ro29 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.07.2006, 06:47   #5
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez ro29
Witam !

Nowy/używany ?? Może bym wziął dla Wuja - ma Thompsona i często problemy z połączeniem - i wygląda to na modem ...

Ja też mam Sagem i ... mieszane uczucia - do niedawna było ok - ale jak się zaczęły upały - to grzeje się mocno i (chyba z tego powodu - choć sam nie wiem ??) - rozłącza się (traci synchronizację) bardzo często - dziś (wczoraj) już aż 4 razy

A nowa promocja Neostrady 512 - ja mam umowę do końca stycznia 2007 - więc mnie aktualnie nie dotyczy - co prawda nie lubię umów na dwa lata - ale jak sobie pomyślę, że np. Wuja, któremu się za dwa miesiące kończy umowa neo 256 - i chyba weźmie właśnie tą 512 na dwa lata - będzie płacił średnio 49,50 zł (33/66 zł) - to mnie ... coś bierze

Pozdrawiam
ro29

EDIT: czy ktoś wie może - czy te nowsze "wersje" modemu Thompson mają możliwość sprawdzenia parametrów łącza - tak jak Sagem'y ??
Ja jeszcze niedawno płaciłem po prawie 110 złotych..

Teraz z ojcem podpisaliśmy umowę na dwa lata, żeby płacić coś koło 85, więc lepiej, ale w porównaniu z tą nową promocją to i tak drogo.. No cóż, widać tak to jest, że przez 3 lata korzystania tepsa nic nowego nie wprowadziła, a miesiąc po podpisaniu dwuletniego cyrografu nagle postanowiła nas zaskoczyć..

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.07.2006, 20:04   #6
rosol
Guru

Cytat:
Napisany przez ro29
Witam !
No kurcze podobnie jak u mnie az mnie szlag trafia... mniej wiecej co godzine albo i co pol godziny traci synchronizacje, a potem zeby polaczyc sie znowu trzeba odczekac;|
Dzwonilem do TP no i mowia ze to od linii... zadzwonilem pod 9393 jak mi radzil konsultant i zlozylem podanie o poprawe parametrow linii... zobaczymy co bedzie...
Stary 05.07.2006, 20:51   #7
ro29
Guru

Witam !

Cytat:
Napisany przez rosol
No kurcze podobnie jak u mnie az mnie szlag trafia... mniej wiecej co godzine albo i co pol godziny traci synchronizacje, a potem zeby polaczyc sie znowu trzeba odczekac;|
Dzwonilem do TP no i mowia ze to od linii... zadzwonilem pod 9393 jak mi radzil konsultant i zlozylem podanie o poprawe parametrow linii... zobaczymy co bedzie...
Czyli widzę, że jeszcze gorzej niż u mnie - dziś na przykład rozłączył się tylko raz - a czekać to muszę max minutę może - aż się zsynchronizuje (raz tylko czy dwa trwało to parę minut). Choć wczoraj na przykład było znacznie gorzej ...
A jakie masz paramtery Margin i Attenuation - ja np. w tej chwili 34 dB i 3 dB - czyli dość dobre (kiedyś jak miałem przy każdym telefonie filtr to było gorzej - coś z około 29 dB i 4 dB - a do centrali mam tylko z 300-400 metrów )

Pozdrawiam
ro29

Stary 05.07.2006, 22:00   #8
rosol
Guru

Cytat:
Napisany przez ro29
Witam !

Czyli widz***281;, ***380;e jeszcze gorzej ni***380; u mnie - dzi***347; na przyk***322;ad roz***322;***261;czy***322; si***281; tylko raz - a czeka***263; to musz***281; max minut***281; mo***380;e - a***380; si***281; zsynchronizuje (raz tylko czy dwa trwa***322;o to par***281; minut). Cho***263; wczoraj na przyk***322;ad by***322;o znacznie gorzej ...
A jakie masz paramtery Margin i Attenuation - ja np. w tej chwili 34 dB i 3 dB - czyli do***347;***263; dobre (kiedy***347; jak mia***322;em przy ka***380;dym telefonie filtr to by***322;o gorzej - co***347; z oko***322;o 29 dB i 4 dB - a do centrali mam tylko z 300-400 metr***243;w )

Pozdrawiam
ro29

hmmm no ja mam wyzsze te parametry... czyli gorsze?? Jakie powinny byc??
Do centrali mam okolo 800m...

U mnie mam jeden filtr przy telefonie.
Hmmm no u mnie to roznie z tym rozlaczaniem... Raz rozlaczy sie na kilka minut, a raz nie chce sie zsynchronizowac pol dnia Zaczyna mnie to denerwowac... i to bardzo... Ciekawe czy dalaby cos zmiana na inny modem ADSL np. jakiegos D-Linka wraz z routerem mozna kupic za 100zl ale nie wiem czy rozwiaze to moj problem... Znajomy informatyk mowil ze on tez tak mial i jak zrobil siec na wifi kupil modem linksysa i od tej pory problem zniknal. No ale zobaczymy co panowie z tepsy powiedza
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
Neostrada once again...-screenshot-2006-07-05-21_56_52.jpg  
Stary 05.07.2006, 22:17   #9
adbok
Guru

Data rejestracji: 11.05.2003
adbok zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez rosol
No ale zobaczymy co panowie z tepsy powiedza
no jak to co ? zeby placic 10zl miesiecznie wiecej za LIVEBOXa
adbok jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.07.2006, 00:49   #10
ro29
Guru

Witam !

Cytat:
Napisany przez rosol
hmmm no ja mam wyzsze te parametry... czyli gorsze?? Jakie powinny byc??
Do centrali mam okolo 800m...

U mnie mam jeden filtr przy telefonie.
Hmmm no u mnie to roznie z tym rozlaczaniem... Raz rozlaczy sie na kilka minut, a raz nie chce sie zsynchronizowac pol dnia Zaczyna mnie to denerwowac... i to bardzo... Ciekawe czy dalaby cos zmiana na inny modem ADSL np. jakiegos D-Linka wraz z routerem mozna kupic za 100zl ale nie wiem czy rozwiaze to moj problem... Znajomy informatyk mowil ze on tez tak mial i jak zrobil siec na wifi kupil modem linksysa i od tej pory problem zniknal. No ale zobaczymy co panowie z tepsy powiedza
Po pierwsze - parametry - odstęp sygnał/szum - 33 dB przy tej odległości od centrali - nie jest chyba źle - ale tłumienność 10 dB - dużo większa niż moja - czyli spora - choć z tego co piszą tutaj: http://www.wawnet.pl/neostrada_sagem_monitor.htm - to jest nadal w normie - ew. poczytaj na tej stronie co tam jeszcze mógłbyś sprawdzić.

Po drugie - skoro jest tak jak piszesz - to jest ... fatalnie - a może masz jakieś przerwy na linii (w domu/poza domem), albo telefon Ci "przeszkadza" ?? Bo wygląda to kiepsko - w porównaniu z Tobą moje problemy są niewielkie
Co do filtrów - to ja mam w mieszkaniu 3 telefony - i początkowo przy każdym był filtr - jak zaczęły się problemy to przyszedł monter z TP i poradził abym zostawił tylko ten przy moim - a na pozostałe dwa dał jeden filtr na wejsciu kabla do mieszkania - i to podwyższyło mi te wartości - choć i tak odstęp sygnał/szum mam teraz 34-36 dB - ale jak ten spec z TP mierzył z laptopem na kablu, który wchodzi do mieszkania to było 39 dB (chyba 40 to max) - więc to świadczy, że telefony czy kable jednak trochę mocno mi wpływają

Kwestia kupna routera - też słyszałem, że niektórym osobom po takiej operacji problemy się skończyły - ale osobiście żadnej takiej nie znam

Pozdrawiam
ro29

Ostatnio zmieniany przez ro29 : 06.07.2006 o godz. 00:52
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: