![]() |
Neostrada once again...
Heh, juz 2 raz w ciagu tych 5 minutek rozlaczylo mi neta. Mam od roku Neo 128 z TPSA i to gowno czasami jest mnie w stanie w ciagu 1h rozlaczyc z internetem 4 - 5 razy. Pytalem sie znajomych, ale nikt nei wie o co chodzi i dlaczego tak sie dzieje :|
I teraz moje pytanko, czy wy moze wiecie dlaczego tak sie dzieje i jak temu zaradzic. Ja juz nie wyrabiam i caly czas twierdze ze jak tylko skonczy mi sie umowa z TPSA to zmieniam dostawce internetowego, tylko ze u mnie nie ma zbytnio wyboru. Jak juz pisalem mam Neo 128 i do tego Windowsa XP. Jakby ktos chcial wiedziec to to moej rozlaczenie wyglada tak ze wyskakuje mi "Uzytkownik zostal odlaczony od uslugi", w trayu zmienia sie na czerwony trojkacik, musze odczekac chwilke, a potem poleczyc sie znowu. Tak samo wyglada w komputerze rozlaczenie jak po prostu wyloze wtyczke od modemu :| |
uy mnie na radiowym pomoglo wylaczenie usługi konfiguracja zerowa sieci
|
mam dokladnie to samo :| pomaga tylko reset :|
dzieje sie tak raz na dwa dni :| pol biedy jak siedze przy kompie.... a jak zapuszczam na noc emula to mnie szlag trafia jak np. rano widze ze o drugiej w nocy sie rozlaczylo i komp na darmo prada jadl do rana :| edit: co ciekawe w domu na pakiecie jest podobnie :| (( (( (( (( (( TPSA :bicz: (( (( (( |
jaki modem?
a moze jak to sie bedzie powtarzac do zadzwonisz do "obslugi klienta" :D wkoncu to oni maja wiedziec co sie dzieje ;) |
Cytat:
|
mam kolegow z neo ale nie mieli takiego problemu bo ich pytalem ale moze to byc zwiazane z przelaczniem sygnalu miedzy centralami przy zmianie obciazenia sieci ale raczej wystepowaloby czesciej
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
sprawdz tez jak masz tlumienia na modemi [jesli masz sagema to w okienku gdzie masz dsl status itp wcisnik alt+D wtedy ci wyjdzie okienko takie jak na zalaczniku i zwroc uwage na dane ktore zaznaczylem, jestli sa wieksze od 50 to reklamuj linie bo znaczy ze nie trzyma parametrow i to przez nia masz problemy] a i sprawdz kabelek czy nie jest gdzies zagiety za bardzo albo zdarty/uszkodzony a i filtry przed telefonami zalozone ??? |
nawet nie przeczytałem wszystkich postów :|
na tepsę nie ma rady :\ edit: zaraz - nigdy sie nie instaluje ich syfiastego programiku - tylko steryowniki odpowiednie do systemu i potem się konfiguruje połączenie mandrake 10 samm robi wszystko przy instakce wyższych Linuxów dla ludu nie testowałem pod tym względem... ale czy możebyć gorzej??? :P |
Cytat:
Zrob to i wtedy (jesli nie pomoze) zadawaj pytania :taktak: Polecam tez info 0800102102 - moze to wina centrali albo jakosci linii telefonicznej. Podesla Ci montera ktory sprawdzi jakosc sygnalu ... @Predi - co do rozlanczania neo co 2 dni - neo ma zmienne ip i jesli nie wylanczasz kompa to neo samo odlaczy sie w celu zmiany ip. Ma to miejsce wlasnie co 48 godzin. |
zainstalujcie sobie autoconnect.
programik napisany specjalnie pod kątem neo. po rozłączeniu sam wznawia połączenie. aha, polecam także starą wersję sterowników do sagem'a (płytka tpsa z 2003 roku). tylko na niej po rozłączeniu i ponownym połączeniu net działa mi tak jak powinien. na tych najnowszych miałem "martwe" połączenie. |
dziwne a ja zadnych klopotow z TPSA nigdy nie mialem, tak samo z NEO, wszystko szybko sprawnie, rozlaczy mi sie moze raz na miesiac (mam Thomson ST510v4)
|
Cytat:
|
JA TEŻ NIE NARZEKAM od ponad 2 lat leci.
pretensje były na początku - spadał transferr, siadało całkiem. teraz leci. cena monopolistyczna - przynajmniej 20% mniej powinno być. i i tak było by drogo!!!!@!!!!!! |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:32. |