![]() |
chris,
w admin panelu swojego modemu masz napisane na jaką prędkość się synchronizuje ex: Line Rate Upstream (Kbps):315 Line Rate Downstream (Kbps):2492 (wartości przykładowe dla neo 2 mega, te są wzorcowe, ale mogą się trochę różnić). Opcje ofkors mogą być inaczej ponazywane. Nie pomyl z Attainable Rate, którą większość modemów wylicza. Może tak być, że Tepsa billinguje na 6 mega, a twojej karty nie przełączyli. To robi technik na zlecenie, a co on tam zrobi, to długi temat. Infolinia ma dostęp online do tych parametrów, więc jeśli nie znajdziesz, to dzwoń i tyle. |
Ma pani może nie z infolinii, ale z okienka nie tylko powiedziała, że mogę mieć dwa razy większą prędkość, ale i ją sprzedała.. Potem się okazało, że nie można. Potem rozmowy z kilkoma osobami, z czego każda mówiła co innego.. Opisywałem to zresztą na forum.
Ostatecznie jedynym kumatym okazał się technik i z nim faktycznie sensownie można było pogadać. |
Może być inna przyczyna. Pani na infolinii powiedziała, że może być lepiej i się skusiłeś. Technicy nie sprawdzili, że to bzdury.
U mnie było podobnie. Technik mi powiedział, że przy tej odległości od centrali i jakości łącz, to, co mam to maksimum. Pani na infolinii chciała mi sprzedać 2x wyższą prędkość. Jak jej przekazałem to, co powiedział technik, stwierdziła, żeby zatem zostawić jak jest. :mruga: Nie zaszkodzi zadzwonić na błękitną czy gdzie tam i się podpytać. |
Nie wiem, czy jest to regułą (zakładam, że tak), ale monter przed podłączeniem sprawdza na centrali (i potem w domu/mieszkaniu) czy dana prędkość może być świadczona. Jeśli nie, to żadnej usługi nie podłącza.
Jeśli więc 6mb/s zostało podłączone, to spodziewałbym się, że ktoś sprawdził, czy tyle może być. Może po prostu (jeśli była to kontynuacja usługi) nikt ci nie zdjął ograniczenia do 2. Zadzwonić nie zaszkodzi.. |
Odnośnie neo powiedzcie mi taką rzecz.
Miałem dłuższy czas 2 Mb/s,więcej się nie dało. Teraz się okazuje, że mogę mieć szybszą i mi podłączyli 6 Mb/s, ale pobieram z taką samą prędkością ~250 kb/s, nawet nie wzrosła chociaż 2 razy. Więc, czy tak już zostanie (zakładam, że linia poprostu za słaba), czy mam szansę na wyższe transfery? Jeśli coś da się z tym zrobić to zadzwonie do TP. |
Mam Neo 10Mb i generalnie nie mam powodów do narzekania. Prędkość jest, stabilność owszem. Myślę, że jeżeli w danym miejscu jest techniczna możliwość świadczenia usługi i ją podłączają, to potem już działa dobrze. To - na szczęście - już nie to Neo co kiedyś :)
|
Czy ktos korzysta z nowej neostrady fiber 40mb i 80mb? Mam mozliwosci techniczne wg tp, cena tez mi odpowiada. Widzialem jakis speedtest na youtube ktory dal bdb wynik.. Ostatnio neo mialem ponad 6 lat temu i wtedy dzialalo dobrze, z tego co wiem w miedzyczasie tak dobrze juz nie bylo. Z opcja fiber jest ponic inaczej bo dziala tam gdzie jest doprowadzony swiatlowod poprzez vdsl, wiec jakosc uslugi powinna byc wysoka... w teorii..
|
Owszem o limicie wiedziałem :taktak: trochę mało te 3GB-dali by 6GB to by spokojnie na miesiąc starczało :D Wcześniej w komórkowym miałem właśnie 6GB za 120zł.i tam nigdy limitu nie przekroczyłem-gdyż nie miałem cierpliwości do ściągania czegokolwiek w tej oszałamiającej prędkości :rotfl: Generalnie nie przejmuję się limitem-i tak nic nie ściągam , czy oglądam youtube :nie: netu używam do grania :taktak: i nawet po limicie mi to nie przeszkadza :taktak: płacę 49zł. mam w tym 20 zł.na rozmowy i sms do orange i na stacjonarne-tak więc nie muszę zasilać telefonu :nie: a jak potrzebuję ściągnąć duży plik-to brat ma kablówkę.:fiu:
|
No tak, ale o limicie wiedziales, tu cie w konia nie zrobili. Kolega ma ostatni miesiac z ery i nawet tych 500mb limitu nie dostal:) Net chodzi jakby niemogl chodzic, tylko o kulach sie poruszal.
|
Te wszystkie umowy itp.są tak skonstruowane aby maksymalnie ''obuć '' klienta ,wszystko pięknie działa na początku aby złapać klienta-a potem ''hulaj dusza'' :taktak: Ja mam CDMA od orange-u mnie na zadupiu jest to najlepsza opcja :spoko: wcześniej miałem superszybki net komórkowy w technologi EDGE :rotfl: teraz to bajka :D W umowie pisze ''DO'' 1Mb/s a że jest przeważnie mniej :haha: to nie jest to podstawą do zerwania umowy przez owo magiczne "DO" -zupełnie tak samo jak w aferze Agory gdzie ''potoczyły''się głowy przez niewinne słówko ''lub'' :haha: A w okresie próbnym miałem nieraz i 3Mb/s czyli ta technologia pozwala na takie prędkości-ale po co ??? bo drugim haczykiem tego netu jest limit 3GB :sciana:więc jak by się miało za szybki net-to ten limit wyczerpał by się przez dzień :taktak: A po limicie to internet jest ale 10Kb/s :'(
|
Cytat:
|
Nie od zawsze płaciłem 130zł a jak przeszedłem na czas nieokreślony dostałem upust 1 zł :D i płaciłem 129zł miesięcznie :D
|
Cytat:
Mam do nich to, że brak już mi sił walczyć z naliczaniem na fakturach cudzych abonamentów, podawania sum z kosmosu oraz czekaniem godzinami na połączenie z biurem obsługi klienta, z którym i tak nie można nic załatwić. Tak być nie może. Nie jestem zadowolony i NIE MOGĘ rozwiązać umowy bo jestem zastraszany kwotami, które przechodzą ludzkie pojęcie i mają się nijak do dostarczanej usługi. To właśnie do nich mam. pozdrawiam |
Ilość załączników: 1
Cytat:
max w tej chwil od nich 16mb Załącznik 53937 |
Cytat:
pozdrawiam |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:40. |