![]() |
Cytat:
|
Cytat:
Zadowolony byłbym nawet z tego 1Mbit.. |
Cytat:
Cytat:
|
Np. Szwecja, Japonia..
Tam nie mają takich problemów z internetem jak my. |
No właśnie, i nawet nie pomaga ukończona czterdziestka. :haha:
|
Gdzie za granicą? :P
|
No cóż mnie krew zalewa kiedy widzę jak za granicą śmigają na łączach 100mb/s a ja męczę się z tym pieprzonym 512kb/s, może jak mi stuknie czterdziestka to będę miał w końcu wymarzony szybki internet...
|
To zakrzywienie czasoprzestrzeni i małpy na drutach. Nie dojdziesz z nimi co jest nie tak. Jak nie naprawią przypadkiem, to celowo na pewno nie.
Może się okazać, że Neostrada będzie śmigać bezproblemowo w tym samym miejscu, gdzie Netia ma za daleko (nie wiadomo z czyjej winy). Po tym jak się naczytałem i nasłuchałem o takich przypadkach, to pozostałem z Neostradą... Działa dobrze, trochę gorzej w sobotnie i niedzielne wieczory... |
Mnie już szlag trafia z moim internetem . Netia na kablach TP . internet rozłącza się co około 1-2 min ... na 1-4 min :| ****ica mnie już chwyta . Pierwszego neta miałem neo 640 kb potem 2 mbit przez 2 lata a następnie net z netii 6 mbit przez 3 lata . Tak duże problemy zaczęły się dopiero teraz na początku roku ... Dzwonię do netii co jest grane ... a ci do mnie, że wg. TP mogę mieć u siebie max 1 mbit !! SIC !
bo jestem za daleko od centrali i stąd te problemy ... :szczerb: To ja się qwa pytam jak to jest, że przez tyle czasu jest okay ! BA ! w dzień jest trochę lepiej bo w nocy to masakra ... posta piszę średnio 5 min a wysyłam 20 !! Przez 5 lat wszytko super i nagle po 5 latach centrala mi się oddaliła ?! i już za daleko jest ?! A teraz najlepsze sąsiad też ma netię na kablach tpsa ... 1 mbit i ma to samo ... a żeby było jeszcze lepiej znajomy 3 ulice dalej też ma 1 mbit i też ma to samo ... Dzwonię na info netii i mówię co jest grane i niech mi nie wciskają, że za daleko jestem, ale to tylko netiia i kobiety w popłochu powtarzają tą samą kwestię tpsa twierdzi i tpsa twierdzi ... Internet a przede wszystkim szybki internet potrzebny mi jest do pracy ... Wychodzi na to, że jestem w czarnej dupie a mamy XXI w. śmiech na sali . Co mogłem zrobić to złożyłem zamówienie na neo 6 mbit bo to max dla mojego komunistycznego kabla naziemnego choć 30 m ode mnie jest studzienka dialogu oraz tpsa ze światłowodem :D Zobaczymy co tpsa odpiszę ... może być tak, ze tylko dla netii jest za daleko dla centrali a nagle tpsa skraca odległości i już będzie dobrze ... Generalnie to już sam nie wiem co mam zrobić :| :| :| |
Ta i sporo osob siedzi jeszcze z umowa i laczem 512:) Ja w kablowce co jakis czas mam zwiekszona predkosc i place wciaz 49 zl (w tym miesiacu bedzie 16/1 mbita:)
|
Neo
Neostrada w ciagu osatatnich dwoch miesiecy bardzo poszla do przodu. Wprowadzili nowe przepustowosci (10 i 20 Mb/s), podpisali ugode z UKE na inwestycje, zmniejszyli oplate za utrzymanie lacza, no i przede wszystkim zapowiedzieli kolejne obnizki w przyszlym roku. Ja sam mam w domu neo i nie narzekam, bo dziala bez przerwy. Jakosc polaczenia jest dobra. No i nikt inny neta mi zalozyc nie chcial.
|
Cytat:
Powiem Wam tak - mam od prawie 3 lat 512 (historycznie: najpierw dial-up, później krótko 512, następnie 128 i 256) - i jeszcze do niedawna nie narzekałem - aczkolwiek od kilku miesięcy coraz wyraźniej chciałbym mieć trochę szybsze - bo niestety - strony internetowe mocno "urosły" w wielkość i niestety otwierają się w większości coraz wolniej - aczkolwiek 1 mb to już niezła prędkość (jak na moje wymagania) i chyba na rok-dwa mi wystarczy (jeśli taką wezmę) ;) |
Cytat:
http://www.speedtest.net/result/617223419.png |
Cytat:
Kiedyś już miałem raz umowę na 2 lata, ale wtedy była niezła promocja i mi się to bardzo opłaciło (a cena po zakończeniu umowy była wyższa) - a teraz z tego co piszą to mogą się pojawić obniżki - choć też trochę wątpię aby w przypadku tańszych opcji były tak znaczne ... |
wszystko fajnie, niech sobie neostrada przyspiesza.. ale co z tego , jesli nie ma warunkow technicznych do przyspieszenia...
u mnie mialem miec 16 Mb z netii... pozniej okazalo sie ze sie nie da, ale mozna zrobic 8 Mb z tpsa.. pozniej obnizyli to do 6,a skonczylo sie na 4, bo wiecej sie nie da ... i oto cala nasza telekomunikacja. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:25. |