Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Komputery - oprogramowanie i sprzęt (https://forum.cdrinfo.pl/f113/)
-   -   Neostrada once again... (https://forum.cdrinfo.pl/f113/neostrada-once-again-53057/)

ro29 20.10.2006 18:09

Witam !

Może NetMeter ??
Ja używam :)

http://readerror.gmxhome.de/

Choć za aktualny to on nie jest - a czy dokładny - nie wiem - ja i tak jak na razie tylko dwa razy zbliżyłem się do granicy 7 GB - a np. w poprzednim miesiącu miałem tylko 3,2 GB pobrane - w tym może być jeszcze mniej (na razie 1,3 GB ;) )

Pozdrawiam
ro29

IceManSpy 20.10.2006 19:14

Nie, nie o to mi chodzi***322;o. Chodzi mi o program a'la NeoT ale jaki***347; na czasie.

kraluk 20.10.2006 20:00

To mo***380;e Neon Ci si***281; spodoba ;)
http://www.neolimit.info/

IceManSpy 20.10.2006 20:30

Ok, ca***322;kiem przyjemy jest ten Neon. Moje klimaty, czer***324;. I ja kocham liczniki Neo, pokazuje nie ca***322;e 6 GB a ***347;ci***261;gn***261;***322;em 16 :D

Oktawian89 20.10.2006 21:12

Program nie dzia***322;a gdy net rozdzielany jest za pomoca routeru ... :(
A jest taki podobny program na linuxa ???

andrzejj9 20.10.2006 21:28

Byłem dzisiaj u dziadków i w kopercie z fakturą za telefon przyszedł nowy regulanin od tepsy - w tym również Neostrady. Może się mylę, ale czy przy zmianie regulaminu nie przysługuje mi prawo wypowiedzenia umowy? Bo jeśli tak.. to może jednak na tą nową promocję Neo się załapię :>

Qbi@k 20.10.2006 21:39

Ja bym odczekal z tymi promocjami :)
Poczekajcie lepiej na nowa konkurencje dla neo. Teraz TPsa probuje zlapac jak najwiecej rybek do sieci ;)

andrzejj9 20.10.2006 22:51

Cytat:

Napisany przez Qbi@k
Ja bym odczekal z tymi promocjami :)
Poczekajcie lepiej na nowa konkurencje dla neo. Teraz TPsa probuje zlapac jak najwiecej rybek do sieci ;)

Czekać można w nieskończoność (dobrze o tym wiem..), a jeżeli jest obecnie promocja, która odpowiada mi pod względem warunków, to czemu nie skorzystać?

- Deckard - 20.10.2006 23:15

@Qbi@k - uwierz mi ***380;e s***261; jeszcze miejsca w polsce gdzie d***322;uuugo poza tepsa nikt nie wejdzie z netem :|

ro29 20.10.2006 23:41

Witam !

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Byłem dzisiaj u dziadków i w kopercie z fakturą za telefon przyszedł nowy regulanin od tepsy - w tym również Neostrady. Może się mylę, ale czy przy zmianie regulaminu nie przysługuje mi prawo wypowiedzenia umowy? Bo jeśli tak.. to może jednak na tą nową promocję Neo się załapię :>

Chyba masz rację - przy zmianie regulaminu masz prawo bez konsekwencji zerwać umowę - tylko trzeba się co do tego upewnić - i chyba trzeba to zrobić do końca października - bo nowy regulamin wchodzi od grudnia chyba ??

Ciekawe czemu niektórzy mieli ten regulamin w kopercie z rachunkiem - a niektórzy nie (np. mój Wuja dostał - a mój Ojciec już nie ...)

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Czekać można w nieskończoność (dobrze o tym wiem..), a jeżeli jest obecnie promocja, która odpowiada mi pod względem warunków, to czemu nie skorzystać?

Sporo racji - ja ( konkretniej Ojciec - tylko, że to ja płacę ;) ) mam umowę do końca stycznia - czyli do końca roku muszę się na coś zdecydować - i chyba jednak przejdę na neo 512 na te dwa lata - cena i prędkość mi odpowiada - a wątpię, aby przed końcem roku pojawiła się jakaś dużo lepsza oferta konkurencyjna - a co do umowy na dwa lata - owszem - nie lubię takich - ale jak mam wziąść znowu 256 na rok i płacić - uwzględniając promocję - średnio 71,58 zł przez rok - to już chyba wolę umowę na te dwa lata - średnio wyjdzie 49,50 zł i to z wyższą prędkością ....
Bo z tym czekaniem na konkurencje to wyjdzie tak, że musiałbym zrezygnować z łącza stałego i czekać aż się coś taniego pojawi - trochę bez sensu ... nieprawdaż ??

Pozdrawiam
ro29

Qbi@k 21.10.2006 12:20

Cytat:

Napisany przez - Deckard -
@Qbi@k - uwierz mi że są jeszcze miejsca w polsce gdzie dłuuugo poza tepsa nikt nie wejdzie z netem :|

No bez przesady :) Mieszkam na zadupiu (10tys) a dostawcow neta mam u siebie z 5 ;) + urzad miasta planuje darmowy net dla kazdego.
Hehe i pod koniec roku bede mial lacze 1MB/1MB bez limitow z umowa z ktorej bez konsekwencji moge wycofac sie bez podania powodu ;] Placic bede 60zl miesiecznie :P
Lacze oczywiscie symetryczne :)

ed hunter 21.10.2006 12:53

w ma***322;ych miastach internet jest cz***281;sto ***322;atwiej dost***281;pny ni***380; w du***380;ych.

w moim lesie mam do wyboru teps***281; albo nic. :wsciekly:

- Deckard - 21.10.2006 12:53

Cytat:

Napisany przez Qbi@k
No bez przesady :) Mieszkam na zadupiu (10tys) a dostawcow neta mam u siebie z 5 ;) + urzad miasta planuje darmowy net dla kazdego.
Hehe i pod koniec roku bede mial lacze 1MB/1MB bez limitow z umowa z ktorej bez konsekwencji moge wycofac sie bez podania powodu ;] Placic bede 60zl miesiecznie :P
Lacze oczywiscie symetryczne :)

mieszkam w chorzowie na "dobrym" osiedlu poza tpsa jest jeszcze radiówka która czasami traci sygnał bo osiedle znajduje sie na obrzeżach jej zasięgu :>
od sieci kablowej słysze już 6 rok z rzędu że za rok będzie net :ysz:

Oktawian89 21.10.2006 13:21

Mieszkam w duzym miescie ... moje osiedle jako nieliczne nie ma nawet kablowki ! studzienka dialogu jest z 20 m od mojegodomu ale na osiedlu oczywiscie tez dialogu nie ma .... tylko kochana tpsa ... fee :|

rycho 21.10.2006 13:28

Cytat:

Napisany przez ed hunter
w małych miastach internet jest często łatwiej dostępny niż w dużych.

w moim lesie mam do wyboru tepsę albo nic. :wsciekly:

No i sklep za kilkoma rogami.:D

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:50.