Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Komputery - oprogramowanie i sprzęt (https://forum.cdrinfo.pl/f113/)
-   -   Neostrada once again... (https://forum.cdrinfo.pl/f113/neostrada-once-again-53057/)

ed hunter 29.09.2006 18:43

Cytat:

Napisany przez rycho
Jak dobrze, że neo to przeszłość.
Jedynie SDI wspominam dobrze.:)

nie odzywaj się burżuju :P

a jak się już odezwiesz to powiedz jaki masz limit kolegożerco

joujoujou 29.09.2006 21:34

Ilość załączników: 1
Ej, ściągacze!

A może byście tak coś komuś wysłali? :P

:mruga:

Smartek 29.09.2006 21:42

Cytat:

Napisany przez joujoujou
Ej, ściągacze!

A może byście tak coś komuś wysłali? :P

:mruga:

E..

I tak najbardziej podoba mi sie ostatni punkt na screenie :-).

joujoujou 29.09.2006 21:51

Ilość załączników: 1
Heh, miałem już lepiej - oni tu rozliczają miesiące niezbyt dokładnie.
Dopasowują do rozłączeń, a te mają miejsce wyłącznie wówczas, gdy sam osobiście resetuję router, czyli nieczęsto.
Zresztą - screen wyjaśni - styczeń 2006 :rotfl:

madmax2 29.09.2006 22:20

Cytat:

Napisany przez icemac
u mnie oststnio zaczął się modem sam restartować pod wingrozą :( rozłącza się wywala błąd "że reconect" i łączy się samoczynnie :taktak:

może sagem mi zdycha i trzeba go reklamować ??
czy lepiej kupić coś wewnętrznego ?? - ale szkoda mi szmalu :(

U mnie jest podobnie.
A wszystko zaczęło się od jakiegoś trojana.
Pytałem w info Neo i dowiedziałem się, że tylko reinstalka OS może pomóc.

Ricki 30.09.2006 06:29

Cytat:

Napisany przez Ricki
U mnie transfer na max a limit też lekko przekroczony :haha:

Ok 20:00 w panelu dopadła mnie zmora 32kb/s :( , a rekonekt wypadał na ok 2:00 w nocy. Liczyłem na to, że rano będzie padaka na max, ale jestem w szoku. W panelu mam nadal 32kb/s, ale real speed to 256 kb/s. Testowałem na ftp i torrencie. Czy ktoś też tak ma? Może to wpływ voip tp, bo na neostrada.info parę osób pisało kiedyś, że też im obcina na 256kb/s. Ciekawe tylko dlaczego w panelu mam mimo to 32kb/s? Mimo to i tak miło z ich strony, że ten ostatni dzień września nie spędze przed kompem czekając na wczytanie się strony ;)

ed hunter 30.09.2006 07:59

ja mam jeszcze 1h 23 minuty do rozłączenia to nie będę ryzykował :D

icemac 30.09.2006 08:59

Cytat:

Napisany przez madmax2
U mnie jest podobnie.
A wszystko zaczęło się od jakiegoś trojana.
Pytałem w info Neo i dowiedziałem się, że tylko reinstalka OS może pomóc.

przed reinstalką miałem podobnie - stawiam na modem, bo już kiedyś były podobne problemy :(

madmax2 30.09.2006 09:06

A u mnie problemy zaczęły się, jak Avast wykrył i usunął, jakiegoś trojana.
Najczęściej rozłącza się, jak używam Mozilli.
Jak finanse pozwolą kupię sobie router.

ed hunter 30.09.2006 09:28

no i po roz***322;***261;czeniu kiszka - czyli liczenie zacz***281;***322;o dzia***322;a***263; jak trzeba...

Pawel_k 30.09.2006 10:20

ed i tak sie ciesz ze dopiero ostatniego dnia miesiaca cie przylimitowali ;) i tak ten licznik w tym miesiacu za malo naliczal bo w AutoConnect mam juz pobranych 7.04GB a na neostrada.pl widnieje 3.27GB ;)

ed hunter 02.10.2006 18:12

na koniec podliczyli mnie na 41GB z hakiem :D

ca***322;kiem ich za to lubi***281;, ***380;e ostatniego dnia si***281; po***322;apali ile zassa***322;em :D

mensir67pl 02.10.2006 18:26

Cytat:

Napisany przez ed hunter
na koniec podliczyli mnie na 41GB z hakiem :D

całkiem ich za to lubię, że ostatniego dnia się połapali ile zassałem :D

na biednego nie trafilo mowa o [TP.sa]:haha: ....

chytry traci 2 razy :D

aeiouy 05.10.2006 17:28

Witam

Około 2 dni temu podpisałem zamówienie na założenie telefonu w TPSA. Powiedzieli, że mają około 1 miesiąca na podłączenie wszystkiego, ale postarają się zrobić w 2 tygodnie. (tepsa ma u mnie za to plus:) ) Jeden monter powiedział mi, że był w TPSA na jakims szkoleniu i dowiedział się, że od października chcą wprowadzić promocję na neostradę - za cenę neostrady 512 dostanie się 1024. Nie wiedział dokładnie o co chodzi i nie jest pewien czy wprowadzą ją (plotka?). I teraz pytanko... Czekać do 16 października (obecna promocja kończy się 15 października!)?

Poszedłem do telepunktu i tam nic nie wiedzą lub nie chcą powiedzieć. Przedemną w kolejce stało 5 osób i 4-ry z nich kupowało neostradę. Jak wychodziłem kolejka liczyła już 6 osób. Nie chce mi się wierzyć, że chcą znów wprowadzić nową (jeszcze lepszą) promocję. Może chodzi o coś takiego jak przy migracji z 128 na 256, że trzeba było mieć 128 przez 1 rok? ... Nie wiem co o tym myśleć. Wydaje mi się, że argumenty na plus za wprowadzeniem takiej promocji na miejscu tepsy to:
- promocja Netii (promocja studencka 640/160 za 50zł; limit 40 GB UPLOAD+DOWNLOAD)
- myśleli, że więcej ludzi podpisze umowę?
- jak zrobią taką promocje 1 Mbit za 50zł to wykończą wszystkie firmy, które zakładają internet w blokach:)
- Wszyscy przejdą do tepsa??
- http://www.internetstandard.pl/news/98824.html - boją się?
- Niedawno czytałem, że jakieś wysokie stanowisko obiął specjalista od sprzedaży ( nie jestem pewien czy to o tepse chodziło).

Panowie i oczywiście drogie panie to wszystko co wypisałem mnie nie przekonuje nad wprowadzeniem jeszcze lepszej promocji na neostradę. Macie jakieś pomysły na argumenty dla Tepsy? :)

Przekonajcie mnie żeby poczekać:D :szczerb:
Pozdrawiam

Ricki 05.10.2006 17:52

Cytat:

Napisany przez aeiouy
Witam

Około 2 dni temu podpisałem zamówienie na założenie telefonu w TPSA. Powiedzieli, że mają około 1 miesiąca na podłączenie wszystkiego, ale postarają się zrobić w 2 tygodnie. (tepsa ma u mnie za to plus:) ) Jeden monter powiedział mi, że był w TPSA na jakims szkoleniu i dowiedział się, że od października chcą wprowadzić promocję na neostradę - za cenę neostrady 512 dostanie się 1024. Nie wiedział dokładnie o co chodzi i nie jest pewien czy wprowadzą ją (plotka?). I teraz pytanko... Czekać do 16 października (obecna promocja kończy się 15 października!)?

Poszedłem do telepunktu i tam nic nie wiedzą lub nie chcą powiedzieć. Przedemną w kolejce stało 5 osób i 4-ry z nich kupowało neostradę. Jak wychodziłem kolejka liczyła już 6 osób. Nie chce mi się wierzyć, że chcą znów wprowadzić nową (jeszcze lepszą) promocję. Może chodzi o coś takiego jak przy migracji z 128 na 256, że trzeba było mieć 128 przez 1 rok? ... Nie wiem co o tym myśleć. Wydaje mi się, że argumenty na plus za wprowadzeniem takiej promocji na miejscu tepsy to:
- promocja Netii (promocja studencka 640/160 za 50zł; limit 40 GB UPLOAD+DOWNLOAD)
- myśleli, że więcej ludzi podpisze umowę?
- jak zrobią taką promocje 1 Mbit za 50zł to wykończą wszystkie firmy, które zakładają internet w blokach:)
- Wszyscy przejdą do tepsa??
- http://www.internetstandard.pl/news/98824.html - boją się?
- Niedawno czytałem, że jakieś wysokie stanowisko obiął specjalista od sprzedaży ( nie jestem pewien czy to o tepse chodziło).

Panowie i oczywiście drogie panie to wszystko co wypisałem mnie nie przekonuje nad wprowadzeniem jeszcze lepszej promocji na neostradę. Macie jakieś pomysły na argumenty dla Tepsy? :)

Przekonajcie mnie żeby poczekać:D :szczerb:
Pozdrawiam

Jest jeszcze nowa promocja Dialogu :) Co do Neostrady to z plotek wiadomo, że 1Mbit będzie w cenie obecnej 512, a 2Mbit w cenie obecnej 1 Mbit naturalnie w promocji startowej. Dodatkowo klient dostanie 10 GB co miesiąc w ramach szybkiego startu w ciągu 24 godzin, ale tu jest myk, bo standardowe limity zostaną jak w opcjach niżej czyli 1 Mbit to 15 GB a 2 Mbit 25 GB + te 10 GB co i tak wyjdzie na to samo co obecnie, ale lepiej wygląda, no bo dają to za free :D . Obecni użytkownicy neo mają mieć zwiększone prędkości też o jedną opcję w górę, czyli 512-1Mbit i 1-2Mbit, ale limit zostanie z opcji poprzedniej czyli odpowiednio 15 i 25 GB bez bonusu :( . Livebox ma być za darmo w dzierżawie, ale to akurat chyba celem wyzbycia się zapasów przed wejściem na rynek następcy z wifi w standardzie n i ekranem LCD. Ile w tym prawdy dowiemy się już wkrótce.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:24.