![]() |
witam
mam pakiet internetowy i już mi się parę razy zadrzyło by mnie rozłączył a jak ponawiałem to pisałę że nie mam modemu dopiero ponowne uruchomienie pomogło niedługo oddaję isdna (do dwóch tygodni przyjdą odłączyć (( ) a potem biorę neo 128 i mam pytanie czy instalować ich oprogramowanie czy własne?? jak zrobic by po rozerwaniu połączenia je ponowił np. jak o 3 w nocy mi rozłaczy przy ściaganiu by to na marne nei poszło? |
Cytat:
|
Cytat:
Jedyna wada tych modemow jest to ze sa na usb i czesto sie cos z nimi dzieje zwlaszcza przy oprogramowaniu wanado(czy jakos tak) a przy routerku nie musisz miec zadnego oprogramowania tylko karte sieciowa i nie musisz sie martwic ze sie zmieni ip bo masz autoreconnect w routerku :D Cytat:
|
Cytat:
Ja mowie za siebie!!!! Ja mam TPsowski oprogramowanie i rzadko mnie rozlacza (szczerze ok 6 razy od 10 miesiecy). Nalezy tylko trzymac modem w odpowiednich warunkach. Tzn nie za zimno , nie za goraca , odpowiednia wilgotnosci i te sprawy. Ja kiedys zostawilem na noc i nie rozlaczylo :) Moze dajcie spokuj Neo na jedna noc i bedzie dobrze :> |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
PS U mnie komp chodzi praktycznie non stop, co 24 godziny laczy sie po zmianie IP. Pelna kultura, zadnych restartow. |
Cytat:
|
Cytat:
|
???
Cytat:
W kwestii doświadczenia - chodziło mi o to, czy Tobie, ewentualnie innej znanej Ci osobie, padł modem i co mogło być tego przyczyną. A ciekaw jestem jak to jest z gwarancją - ja dostałem taką w pudełku, ale dopiero w domu zauważyłem, że ją w ogóle nie podpieczętowali i podpisali - a nie chciało mi się jechać z powrotem ? W kwestii wspomninego Wanadoo, czyli słynnego oprogramowania od TP - to go nie używam - z tego co piszesz, to plus. Ten program strasznie miesza na komputerze. Aczkolwiek widzę, że większość osób używa neostradę na okrągło - ja nie wyobrażam sobie zostawić komputera na noc włączonego, a w ciągu dnia jak nie potrzebuję Internetu to też wyłączam, więc może jestem mniej zagrożony spaleniem modemu ??? Pozdrawiam |
Cytat:
|
Moze to komus sie przyda przy modemie Sagem :)
Cytat:
|
Ja powiem, że teraz to moja Neo128 na Sagemie wogóle się nie rozłącza. Zostawiam na noc i zasysa, żadnych niespodzianek nie ma. Łączę się oczywiście "ręcznie".
|
albo jestem niesamowitym farciażem albo mam dobrze skonfigurowanego kompa, bo moja neo 128 nie rozłacza i nie miałem jak dotąd z nią problemów
ulubiony tekst "ynformatyka" z mojej pracy: "hmm dziwne u mnie działa" :) |
Cytat:
|
neostrade ogolnie zadko zrzuca bo zazwyczaj jest to wina:
- zlych parametrow lini - tpsyfu - przegryzienia abelka przez chomika/krokika :P |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:31. |