![]() |
Nooo teraz to juz nawet w nocy mam "super" predkosc... dziekuje Ci netio...;/
|
Ilość załączników: 1
Dla tych co wierz***261; w testy na speedtest.net ;)
http://www.speedtest.net/result/100717882.png 1. Warszawa - 96 KB/s http://www.speedtest.net/result/100718322.png 2. Wroc***322;aw - 85 KB/s http://www.speedtest.net/result/100718646.png 3. Bydgoszcz - 136 KB/s a przy ***347;ci***261;ganiu mam 121 KB/s Załącznik 38471 wniosek - speedtest to mas***322;o ma***347;lane :taktak: pozdrawiam |
Cos dla tych co nie wierza w dokladnosc testow na speedtescie:
http://img96.imageshack.us/img96/9836/niewierzekz6.jpg pzdr. |
Cytat:
pozdrawiam |
hmmm zle sie wyrazilem... to jest synchro neo... pisalem o tym wczesniej ze czasem lapalem synchro 320 ktore bylo od TP... no i tak tez teraz jest...
aha... to jest pelna wydajnosc mojego lacza... no ... w porywach skoczy na 80-100kbps... NETIA SUCKS!! a moze to TP wszystko pieprzy przez to ze jeszcze kazdemu daje neo ? |
W ogole powiedz mi z jakiej racji dziala Ci netia na loginach neostrady?!
Widac, ze to Polska.. Ja sie przelaczam na UMTSa, bo wychodzi, ze jest szybszy o okolo 100kbit od net24 6mbit ;-D. |
Prosze bardzo... oto moja Netia 1mbit chodzaca na loginach neostrady...
to jest po prostu smieszne... Ale mi juz sie nie chce smiac... http://konnekt.rosol.isx.pl/screenshot1174160695.jpg |
Cytat:
http://www.speedtest.net/result/100623133.png |
Cytat:
z tego co pamietam to powinienes miec 6mb? :D |
Juz mnie to zaczyna w****iac... czuje sie jakbym mial 32kbps po limicie na neo... grrrrr
|
|
|
to jest k...a skandal !!! do wczoraj na stronie Netii w sprawdzaniu stanu realizacji zamówienia było napisane, że umowa wysłana do TP 12 lutego, 19-go planowany termin i tak dalej. Wczoraj umowy jakoś nie ma w systemie nie można sprawdzić na stronie. Dzwonię dziś, czekałem tylko 10 min, pytam się co i jak a babka mi mówi że umowa została wysłana 14-go MARCA !!!! No jak tak można, pytam się jej ??!!?? Brak mi słów, niech teraz się jeszcze okaże, że nie mam możliwości technicznych do szybkości 6Mbit/s i już w ogóle będzie klapa !! :(
Czekam nadal......wytrwały jestem..... zobaczymy czy po 7 dniach coś ruszy....oby ruszyło na koniec marca :sciana: |
To przestaje byc smieszne.., a dodzwonic sie nie ma jak (sygnal zajetosci), przedwczoraj czekalem 45min i wkoncu mnie z kims polaczyli, a dzisiaj nawet takiej mozliwosci nie ma :-(.
http://www.speedtest.net/result/-1.png |
Cytat:
tzn. na tescie z lublina mam okolo 450kbps i torrent idzie wtedy maks kolo 55KB/s. @Ricki - a ja od 2 marca, i co? Przedzej czy pozniej i tak to nastapi ;-) (czego Ci nie zycze). |
|
Cytat:
ja tam patrzę jak mi się szybko pliki ściągają i widzę, że jest dobrze - prawie zawsze ponad 100 KB/s, nawet jak mi pokazuje, że mam 300 kbps ... pozdrawiam |
Cytat:
mo***380;e New York sprawdzi***263; ;) |
Cytat:
pozdrawiam |
Ilość załączników: 1
No to sie nacieszylem ... :|
|
No -wielkie pocieszenie
No tak-cieszcie sie ale sprubujcie postawic sie w mojej sytuacji;co byscie zrobili?!?!?!???
|
|
jak tak piszecie to zaczynam się cieszyć z mojego lanu:
http://www.speedtest.net/result/99777931.png |
No to pieknie-puenta jest taka ze musze czekac do konca kwietnia z poprawa lacza!?!?! :sciana:
|
Cytat:
|
@Ricki - dlugo to nie potrwa, u mnie zaczelo sie dopiero przedwczoraj wieczorem, wiec ciesz sie maksem poki mozesz :-).
|
Cytat:
|
@Adalis - jest wiecej. Znam 2 osoby z mojego miasta co maja ten problem - w tym ja ;-).
Mam 6mbit ograniczone do mniej niz 500kbit.., fajnie, nie? pzdr. |
Cytat:
Zadzwonil do nich (co nie jest łatwe, raz udało mu się zasnąć ze słuchawką przy uchu) i dowiedzial sie że do końca marca postarają się naprawić usterke... Podobno jest więcej takich "awarii" |
@radzikus - nie mo***380;emy Ci pom***243;c bo z tego co wiem nikt z tego forum nie pracuje w Netii. Nie pozostaje Ci nic innego jak pr***243;bowa***263; si***281; dodzwoni***263;
|
ja sie tak cieszyc nie moge!!!
Witam-3 tyg temu zapodalem sobie staly dostep do internetu z netii o predkosci 1mb za 64 zl brutto.
Wczoraj po sesji w Battlefielda 2 cos mnie tknelo aby sprawdzic predkosc lacza na stronie dsl.cz Co sie okazalo:miale ponizej 512 kb/s a nic nie sciagam-internetu uzywam tylko do grania w sieci!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :sciana: Probowalem sie do nich dodzwonic ale nic z tego-20 minut czekania na polaczenie z konsultantem i dupa!!!! Prosze o pomoc!!!! :( |
W koncu i mnie podlaczyli HURRA 1mb :)
|
A ja mam ! :D hehe wyczekane 6mbit ;]
|
no tak, magiczna data 15.03 nadeszła a u mnie nadal nic :(
na routerze nie świeci się lampka, nikt nie dzwoni..... czekam i czekam i się doczekać nie mogę :( umowę podpisałem 29 stycznia, 12 lutego została wysłana do TP i nic. Pewnie dlatego że nie byłem użytkownikiem NEO to podłączanie mnie trwa tak długo..... tylko ciekawe ile jeszcze......powoli tracę cierpliwość i nie wiem co zrobię jak mnie nie podłączą. Chyba jakąś rozpierduchę || |
Kurde dalej nie moge sie zalogowac na net24 a juz 2 raz dzwonili ... ze moge sie logowac :
Caly czas jest napisane brak dostepu gdy chce aktywowoac net24 :/ ehhh . |
Cytat:
Będę śledził wątki o chello i jak się skończy mi umowa to wybiorę najlepszą ofertę i wezmę również pod uwagę Chello:) Chodziaż nie powiem, że najbardziej ślinka leci mi na podłączenie się do światłowodów Uczelni!Synchroniczne 100Mbit. Wiem, że UTP w bydgoszczy udostępniał internet studentom w akademikach 100/100 Mbit. Jeżeli udało by mi się wkręcić to bym nie narzekał (i to jeszcze za 15 zł miesięcznie:) ). Czas pokaże czy się to uda:) Pozdrawiam |
Cytat:
edit: neo 1Mbit ;) http://www.speedtest.net/result/99084025.png |
Cytat:
1. Do mnie rachunki przychodzą normalnie pocztą 2. W tym miesiącu sporo się poprawiło, pingi jak dla mnie są dobre 3. Jakąś nie zauważyłem różnicy działania internetu między ranem a popołudniem, cały czas wyciągam max łącza (ok. 175 kB/s) 5. Z tym się zgodzę(( 6. Wszyscy klienci chello: ultra, plus, classic, light są bez limitu, z limitem zostali tylko użytkownicy chello easy. I na koniec jeszcze to (miałem uruchomionego akurat torrent-a ciągnął z prędkością 10 kB/s (1 seed/9 peerów) i tracker publiczny): http://www.speedtest.net/result/99029283.png Ogólnie to jestem zadowolony:) |
***322;adny przeci***261;ga od Netii po ***322;***261;czach tepsy :spoko:
|
Cytat:
http://www.speedtest.net/result/99024927.png Tylko upload ma słabszy :D |
|
|
|
Cytat:
Sporo czyta***322;em o Chello i ludzie narzekaj***261; sobie na internet od nich. Nie podoba mi si***281; to, ***380;e: 1. Rachunki przychodz***261; e-mailem. 2. Pingi s***261; wysokie. 3. Podobno internet po po***322;udniu dzia***322;a kiepsko. 4. Maj***261; za wysokie ceny je***380;eli wzi***261;***322;bym sam internet. 5. Brak starania o klient***243;w (czyli po sko***324;czeniu umowy s***261; trudno***347;ci z wzi***281;ciem kolejnej promocji) 6. UPC (Chello) dopiero od 1.03.07, jako jedna z ostatnich du***380;ych firm ISP, zrezygnowa***322;a z limit***243;w (nie wiem tylko czy zniesienie dotyczy r***243;wnie***380; obecnych abonent***243;w) 7. Ograniczaj***261; mi ilo***347;***263; komp***243;w jak***261; mog***281; pod***322;***261;czy***263; do internetu U MNIE W DOMU!! (Obecnie mam 7 os***243;b w domu 6 os***243;b korzysta z internetu i 5 komp***243;w) Jeszcze kilka punkt***243;w m***243;g***322;bym znale***378;***263;... |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Netia u mnie straciła i już po raz drugi nie zostanę jej abonentem, no chyba, że dopiszą kilka punktów w umowie;) Od tego roku znacząco wzrosła ilość ISP w mojej okolicy, więc raczej nie powinienem mieć problemów ze znalezieniem alternatywy. Ubolewam tylko nad tym, że nie poszedłem do szkoły oddalonej odemnie o 100m i nie spytałem się czy nie chcą mi dać troszkę internetu:(. W tym roku ktoś sporo zainwestował i kładł światłowody na mojej ulicy (chyba po to, żeby podłączyć właśnie tę szkołę). Nawet jeżeli szkoła nie będzie chciała mi udostępnić internetu to w odległości 100m i 250m mam akademiki... W najgorszym razie UPC (Chello) lub TPSA lub NETIA na WIMAX. NETII na kablach TPSA za roku już podziękuję:) Pozdrawiam |
Cytat:
Generalnie polecam przeczytać przepisy prawa telekomunikacyjnego, bo to one są wiążące i cokolwiek Netia sobie w umowie napisze, tak naprawdę nie ma znaczenia (zastosowania), jeśli jest sprzeczne z przepisami zawartymi w ustawie. Żeby uporządkować - nie jestem już z tym na bieżąco, więc mogę coś lekko pomieszać, ale mniej więcej: Jeżeli pojawia się awaria w postaci nie świadczenia usługi czyli braku internetu, to po upływie 36 godzin (nieustannego) jej występowania przysługuje ci odszkodowanie. Wynosi ono w przypadku telefonu 1/30 abonamentu z ostatniego miesiąca za każdy dzień nie świadczenia usługi plus 1/15 średniej z trzech ostatnich miesięcy dodatkowych opłat za każdy dzień. W przypadku internetu takich opłat nie ma, więc pewnie rozwiązane jest to inaczej. Jak - trzeba sprawdzić. Nie ma tam zapisów, a przynajmniej ja ich nie pamiętam, kiedy reklamację złożyć możesz. W sumie logicznym jest, że najpierw awaria musi się skończyć, aby wiafdomo było, o jakie odszkodowanie się ubiegać, ale też - jeżeli przeciąga się ona w nieskończoność - taka sytuacja nie może być tolerowana. Tu w ogóle należałoby poszukać dodatkowych zapisów mówiących coś o tym, kiedy umowę można zerwać. Wydaje mi się jednak, że po miesiącu - dwóch nieświadczenia usługi takie żądanie jest już jak najbardziej uzasadnione. Osobno pozostaje kwesit a- czy ty i wszyscy w podobnej sytuacji tę umowę zrywać rzeczywiście chcecie? Jeżeli tak, to pismo do firmy i nie widzę problemu. Ale czy to ma sens, bo jaka jest alternatywa? Może lepiej po prostu te problemy przeczekać.. Kiedyś w końcu powinny minąć... Osobiście w takiej sytuacji - jeśli rzeczywiście non stop nie miałbym internetu, a za usługę należałoby płacić - przestałbym to robić. Idiotycznym jest płacenie za coś, co nie jest świadczone i to przed ewentualnym sądem udowodni każdy prawnik. Inna jednak rzecz, że podejście Netii do tego wszystkiego jest bardziej niż niepokojące.. Wygląda to jakby z jednej nieprzyjemnej fimy wyrastała nam druga... |
Cytat:
Cytat:
|
czyli nie p***322;acisz :)
|
Cytat:
dostajemy wiadomo***347;***263; od netii ***380;e us***322;uga jest gotowa do aktywacji ,czyli w moimi przypadku to 10 marca ale net nie dzia***322;a od pocz***261;tku [brak sygna***322;u] jak zadwnoi***322;em do netii i dowiedzia***322;em sie ***380;e po ich stronie wszystko jest ok a problem tkwi po stronie TPSA || jeszcze tydzie***324; bez netu a zostane alkoholikiem |
Cytat:
czy może płacisz :hmm: |
u mnie usługa net24 jest/była gotowa do aktywacji od 5 marca ale nie działa do dziś tzn. brak sygnału , jakaś awaria TPSA :D
w sobote jest równe 2 miesiące od podpisania umowy z netią :fiu: |
heh ... do mojej kolezanki dzisiaj zadzwonili z netii ze ma neta, chociaz nie ma (!) i kaza jej placic (tzn ze jej okres rozliczeniowy od dzis jest trlalla chyba o to chodzi) co za paranoja... !!
|
ale 4zl x 36 miesiecy to jest 1 abonament gratis... ;)
i jakos nie ejstem zwolennikiem tpsa, poniewaz tylko konkurencja pozwala na obnizenie cen monopolisty(na co innego nie mozemy chyba liczyc w polsce). a jesli przy tym mozna miec to samo za mniejsza kase, to dlaczego nie. |
A ja jak zwykle inaczej niz inni zosta***322;em w TPSA na kolejne 3 lata. A dlaczego? Poniewa***380;:
- konkurencyjna oferta to tylko ~4z***322; taniej miesi***281;cznie - konkurencja nie ma czego***347; podobnego do liveboxa kt***243;ry bardzo mi si***281; przydaje. - za du***380;o zachodu z przej***347;ciem. - i tak te konkurencyjne oferty s***261; na ***322;***261;czach TP wi***281;c wychodzi praktycznie na jedno. - od 3 lat nie zawiod***322;em si***281; na neostradzie. |
Cytat:
:mruga: |
Powiedzmy, ***380;e teraz mam po kosztach. A jak Netia co***347; z tego wyskrobie i po***322;o***380;y kabelki do mnie - to super. Jak TP nie wiedzia***322;o co robi***263; z moj***261; kas***261;, ***380;ebym by***322; zadowolony, to ich problem - dali si***281; zwyczajnie ostawi***263; konkurencji ofert***261;, bo le***380;***261; na laurach (jak to monopolista).
Za to, ***380;e TP bierze 170 PLN (z lojalk***261;) za Neo 640* powinni dosta***263; kar***281; - to nieuczciwe dzia***322;anie monopolisty. Ja ju***380; ich ukara***322;em nogami przechodz***261;c do Netii (podobnie jak tysi***261;ce innych ludzi). *Dla por***243;wnania w Netii 1,6x szybsze ***322;***261;cze przy takiej samej lojalce i z telefone socjalnym TP kosztuje 64PLN (czyli 2,66x taniej) |
Cytat:
|
Lacze jakby odzylo przed chwila.
Strony szybciej sie laduja i transfer wzrosl do 750KB/s, hmm.. co o tym myslec? |
Cytat:
|
Cytat:
kocham mi***281;! |
No.. od dzisiaj zaczyna sie sypac.
Mam kolo 450kbit realnie - 50KB/s z torrentow, stronki wtedy nie dzialaja. Tragedyyja, jak tego nie poprawia to.. nc.. |
Cytat:
Teraz mam Net24 - ponad 1,5x szybszy (wzi***261;***322;bym szybszy - ale tandetne tepsiarskie kabelki nie wyrobi***261;, bo nie inwestowali pieni***281;dzy zdzieranych ze mnie w infrastruktur***281;, tylko przelewali ***380;abojadom za ten kopni***281;ty spinacz w logo) i 3x ta***324;szy. Wi***281;c zar***243;wno pobudki ekonomiczne jak i sentymentalne przemawiaj***261; przeciw TP. |
Cytat:
Cytat:
nic mi nie zostało odebrane, a o limitach nic nie wiem :hmm: - wszystko działa jak należy pozdrawiam || |
a m***243;wi***322;em Wam (@ed chyba te***380; :hmm:) - zosta***324;cie przy tepsiakach, a nie b***281;dzie Wam nic odebrane, a limity zdj***281;te :tak!:
|
Cytat:
|
zadzwoni***322;em od razu do nich .. ;) czekam dalej ... zobaczymy co z tego bedzie :D
|
Cytat:
|
Dzwonili do mnei z netii ze juz moge sie logowa***263; na stronke jak narazie jeszcze est napisane brak dostepu ale zobaczymy jutro :> ...
nie wiem czy sie smiac czy plaka***263; :> ;) |
Cytat:
Cytat:
|
Nie wiedziec czemu od pol miesiaca kumpel ma synchro 6mbit na neo- a mial 256kbit!
Wiec przed chwila wpadlem na pomysl zeby podac mu moje stare loginy neo, ktorych juz nie uzywam, wpisal i... ma 6mbit za cene 256kbit! :-D Pewnie nie dlugo, ale troche sie pobawi :-). pzdr. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Dziękuję bardzo za odpowiedzi no i problem sam się rozwiązął:) MAM Internet!! w sumie "Tylko" 14 dni bez internetu, ale wszystko znów działa ok! Dzięki Pozdrawiam |
@aeiouy
Je***347;li wina le***380;y po stronie TPSA to Netia powinna odst***261;pi***263; od umowy z powodu braku technicznych mo***380;liwo***347;ci zapewnienia Abonentowi us***322;ugi (us***322;uga nie jest ***347;wiadczona przez kolejne 7 dni ***8211; zgodnie z Umow***261;). Z***322;***243;***380; koniecznie pisemn***261; reklamacj***281; do Netii w zwi***261;zku z zaistnia***322;***261; sytuacj***261;. Operator musi na ni***261; odpowiedzie***263; r***243;wnie***380; pisemnie w terminie 30 dni od daty wp***322;yni***281;cia reklamacji. pozdrawiam ps. W pi***347;mie napisz, ***380;e prosisz (albo lepiej, ***380;e ***380;***261;dasz :) ) o odst***261;pienie od umowy w zwi***261;zku z tym co napisa***322;em w pierwszym zdaniu. |
u mnie neozdrada nic nie zwolni***322;a i dzia***322;a super przez ca***322;***261; dob***281; ;)
od wej***347;cia neti raz tylko nie by***322;o sygna***322;u przez 30 sekund - d***322;ubali... |
U mnie jak aktywowali (2 marzec) tak chodzi idealnie do dzis.
Nie liczac 60ms pingow do onetu oczywiscie, ale nie widzialem zeby to sie przekladalo na predkosci (do 750kB/s z trackerow i strony otwieraja sie OK). Jak za 90zl taniej to jestem zadowolony :-P. pzdr. |
Cytat:
Niestety u mnie usługa została aktywowana no i działała 6 dni. Obecnie mam awarię, która trwa już 14-ty dzień i leży po stronie TPSA, a tej sprawy nie reguluje regulamin. Czyli w najgorszym przypadku mogę być jeszcze 11 miesięcy bez internetu!!, bo nie mogę rozwiązać umowy z powodu zbyt długiej awarii. Na infolini facet powiedział, że każdy komu nie podłączyli jeszcze internetu może rozwiązać umowę, a ja już jestem w systemie jako użytkownik Net24, tylko że obecnie nie działa, ale na to nic nie mogę poradzić... Mam tylko być Cierpliwy.:( Zastanawiam się nad napisaniem pisma ile tracę pieniędzy przez to, że nie mam od nich internetu i że mają np. 3 dni na naprawę usterki, albo umowa zostanie rozwiązana z winy firmy NETIA, a jeżeli pomyślą nawet obciążyć mnie kosztami zerwania umowy (400zł) to ja obciążę ich swoimi kosztami ... powiedzmy 2000:D i spotkamy się w sądzie.... Tylko w jakim sądzie. Do jakiego sądu mam w najgorszym przypadku ich zaskarżyć? czy wystarczy, że prześlę takie pismo Faxem i mailem. Czy ma to być polecony zwykłą pocztą. Jeżeli zwykłą to pismo dojdzie do nich po 5 dniach... Co zrobić??:( |
Cytat:
No wiem... sam mialem problem na neo przez kilka dni... a potem wylaczyli wogole:( ehhh podobno TP ma czas do 15 marca na modernizacje lacz i central zeby to mialo rece i nogi... prawda to? |
@rosol odk***261;d TP uwolni***322;a us***322;ug***281; Neozdrada od limit***243;w to maj***261; problemy z ***322;***261;czami...Tak Neo jak i Net24
|
U mnie w strefie 065 Net24 ***347;miga ok. Transfer z FTP i Torrent***243;w zawsze max ok 122- 126 KB/s
|
:sciana:No i lacza sie zapchaly...
Ciekawe czy to z winy Netii czy TP... Mam lacze 1mbit... w nocy jest wszystko w porzadku... po prostu MIODZIO... Natomiast od 10-11 rano do poznych godzin nocnych... ten internet to katorga... Transfery na poziomie 35-40kB/s... I to nie tylko u mnie... wystarczy wejsc na forum.neostrada.info i poczytac ze u innych tak samo. Łącza sa ograniczone przez operatorow albo zapchane przez sciagajacych, moim zdaniem to pierwsze. Centrale nie moga chyba pomiescic az tylu klientow wiec ograniczyli wszystkim predkosc do ok 512kbps. ehhh teraz trzeba czekac nie wiadomo ile na poprawe stanu rzeczy.(( |
@rycho, pomyliles tematy ;->.
|
Cytat:
Przyjacielu! |
widz***281;, ***380;e rychu trzyma form***281; :szczerb:
|
Wbjajcie!
Smartka gacie w grochy s***261;. Moje pooperacyjne s***261;. I wiele innych atrakcji... |
@woitas - nie dzwon, ciesz sie darmowym internetem ;-).
Ja za to w czwartek bylem.. w kawiarence! 6zl godzina z kompem z USB! Parodia. Jak zapytalem czy maja oryginalne windowsy (xp) to koles jakos sie dziwnie wykrecil, a "walidacji" i tak nie przeszedl poprawnie, wiec piraty. Po kilku minutach walki z iRiverem gosciu sie zainteresowal moim problemem i "bawil sie" razem ze mna, przedluzyl mi za free czas, pogadalismy o shellach, netach (dowiedzialem sie skad ma lacze, powiedzialem mu, ze ma niezabezpieczona wifi ;-), pogadalismy o netii i neostradzie) i stwierdzil, ze zlym wyborem bylo przejscie z Neo do Netii, bo wg. niego co raz gorzej to bedzie chodzilo. Moze miec racje :-). A i ludzie kolo nas (co grali w NFSy) jakos dziwnie sie na nas patrzyli o_O. Sprawdzilismy tez czy lapie mojego domowego wifi - raz zlapal, na ulamek sek. dzieli nas w linii prostej od mojego routera jakies 200m (kawiarenka na przeciwleglym rogu skrzyzowania). I tak o to popoludnie czwartkowe spedzilem w kawiarence (nie bywalem w tamtych miejscach kilka ladnych lat ;-D). pzdr. |
u mnie od marca mia***322;o nie by***263; neo, a dalej ***347;miga :D
a ze strony neti do dzisiaj brak odzewu. chyba czas wzi***261;***347;***263; za s***322;uchawk***281; i zadzwoni***263; na 0800800101... |
No i prosze bardzo:D Netia juz smiga:) Wczoraj zglaszalem usterke, dzisiaj juz jest OK. hehe no to teraz moge sie interneci***263;:D
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Abonament socjalny nie ma nic do rzeczy, sam tak mam i wszystko działa. pozdrawiam |
No u mnie teoretycznie juz powinna byc netia aktywna... Dzwonili do mnie ze juz moge sie logowac... no ale wyskakuje blad 721... dzwonilem do nich i maja rozwiazac ten problem... a teraz... jak kilka razy zrestartuje modem... moge trafic na synchro 320kbps a na nim dziala login od... NEO... i tym sposobem pisze teraz tego posta:P
|
i z czego sie cieszyc ;P
a powaznie.... to zycze wam zebyscie mieli net jak najszybciej... i rozkoszowali sie jego predkoscia po instalacji |
Twoje zam***243;wienie zosta***322;o wys***322;ane do TP
26 lutego 2007 r. Czas odpowiedzi TP SA wynosi 7 dni roboczych. Spodziewany termin realizacji Twojego zam***243;wienia to 9 marca 2007 r. Po przekroczeniu tego terminu Netia rozpocznie eskalacj***281; problemu w TP SA. :D A netii jak nie bylo tak nie ma ... |
Dobra, nic nie chciałem pisać, żeby nie zapeszyć:>
Ale, słuchajcie: czekam już długo, mniej więcej od początku okresu umownego i nic:fiu: Jak nie miałem Netii, tak nie mam, a najgorsze jest to, że nikt nie wie kiedy będę miał. Wszyscy mi mówią, że mam czekać, ale ile? Wie ktoś?:ysz: ;) :D |
Cytat:
Witam to znowy ja... Długo to ja się nie nacieszylem tym internetem. 26.02.07 wyłączyli mi i do dzisiaj nie mam. Podobno jakaś awaria po stronie TPSA, ale zeby kurrrrrrrcze tak długo. Wiecie co jest najgorsze?? nawet jeżeli awaria bedzie trwała 3 miesiace i tak nie bede mógł zerwać umowy!! Dzwoniłem do UOKiK skierowali mnie do innego urzędu i tam pani powiedziała mi, że jedyne co mogę zrobić to cierpliwie czekac. a kiedys mi sie obiło o uszy, że jest jakiś tam sąd gdzie mógłbym złożyć sprawę przeciwko Netii. Bo przecież ja podpisałem umowę na świadczenie usługi INTERNETU, a jej nie otrzymuje!! Może powodem jest to, że od Marca zmieniłem abonament w TPSA na socjalny? Może ktoś ma jakiś pomysł co mogę zrobić, żeby zerwać (bez kary 400zł) umowę lub przyspieszyć naprawę w TPSA?? Dzwonie codziennie do Netii co 2 dni są pisane ponaglenia do TPSA z NEtii i gówno to daje:( Dzięki Pozdrawiam |
A mi znowusz na starych loginach od neo 2 mbit wyskauje predkosc mojej 1 neostrady 640 kbit ...;) zawsze to lepsze od 256 kb ^^ loginy net24 nie dzialaja .
|
:) no i chodzi :) jest wydajnosc 6144 :) :) :) fajnie miec takie szybkie lacze ;p
|
U mnie net24 też już działa :spoko: Co prawda Pani na infolinii twierdziła, że nie otrzymali jeszcze dokumentów z TPSA, ale modem od wczoraj miał synchronizację na 1,3 Mb/s a dzisiaj udało mi się wszystko ładnie poustawiać i już mogę się cieszyć szybszą siecią :D
Na razie DL ok. 122 kB/s. Muszę jeszcze sprawdzić jak UP. |
ja tam mam mieszane uczucia ;/ niby ze wydajnosc przy sciagniu jest ok ale nigdzie nie udalo mi sie osiagnac maksimum (Netia 6MB/s to powinno smigac max 768)
Testery lacz pokazuja roznie od 128kb/s do ~4000;/ pingi do stron od 60 do ~70, naszczescie jak gram w BF2 nie ma problemow :) pingi od ~30 do ok ~60 Najsmieszniejsze jest to ze jak sprawdzalem swoj upload kilka razy wywalilo mi ze jest 512 , a jest 256. |
Widocznie wreszcie sie ruszylo wszystko, TP przeslalo dokumenty a Netia moze podlaczyc kazdego. Teraz juz pojdzie z gorki:)
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:04. |