![]() |
Cytat:
|
@demek je***347;li telekomuna wywali z jak***261;***347; fajn***261; promocja, obni***380;ka lub z czym***347; fajnym to TYLKO dzieki temu ***380;e zaczyna istnie***263; takie co***347; jak konkurencja wi***281;c pisanie typu 'zobaczycie co zrobi tepsa ' jest troche chore :szczerb: bo nic by nie zrobi***322;a gdyby nie konkurencja :)
i koniec mi tu z offtopami bo dostaniemy z wyskoku tak jak w podpisie @MacGyver'a :szczerb: |
widz***281; , ***380;e zmieni***322;a si***281; procedura zam***243;wienia, nie ma ju***380; zabawy z kurierem, a wypowiedzenie trzeba zanie***347;***263; samemu do telepunktu ;)
|
alez ja nikomu nie bronie uzywac netii na laczach tpsa bo i po co, mamy wlasnie demokracje i wolny rynek, bierzemy to co nam odpowiada
a o gdybaniu i hipotezach pogadamy w marcu ok? :D |
Cytat:
z całym szacunkiem Demek, ale naprawdę nie wiem po co wprowadzasz jakiś zamęt w tym temacie ?? Jak już pisałem, typowy z Ciebie 'pies ogrodnika' - nie dość że Cię nie ma w kraju (tak wywnioskowałem po Twojej lokalizacji) i sam nie możesz skorzystać, to wprowadzasz niepotrzebne gdybania i hipotezy, 'straszenia' co to się nie stanie za 1,5 miesiąca itd itp. Ty sobie korzystaj ze swojego super szybkiego łącza, (które udostępnia pewnie firma 'z' która to korzysta z łączy firm 'y' a ta firma korzysta z łączy firmy 'x' która zbudowała te łącza) i bądź zadowolony, czego Ci życzę z całego serca - nam pozwól zmieniać sobie providera tak jak chcemy i wybierać takie łącza jakie chcemy - w końcu to demokracja ! Koniec! |
Cytat:
a tpsa? nie widze problemu dla nich, podpisza kontrakt na rok,moze dwa na dane ceny a sami obniza i to sporo - praktyki nielegalne? oczywiscie, ze ... nie, bo niby od kiedy obnizenie ceny jest nielegalne? |
Cytat:
|
Cytat:
Co do wojny gigantów to wszelkie te rewelacje Intela oczywiście są przesadzone. Pamiętam jak sukces kilka lat temu odniósł K7 i czytało się we wszelakiej prasie, że Intel ponosi z tego tytułu niewyobrażalne straty no i co ? ... nic raczej ... Nie wiem czemu, ale jakoś nie martwię się ani o AMD, ani o Netię :D pozdrawiam |
dobra i jak to dzia***322;a ?
|
np doprowadzil do tego, ze amd sprzedaje swoje procki praktycznie po kosztach, idac dalej, od kilku lat co intel podaje do wiadomosci publicznej to tak robi, a patrzac na obnizke jaka zapowiada c2d beda tansze niz obecne procki amd, pokazal juz dzialajce 45nm, zanim amd wprowadzi barcelone w serwerach czyli zanim poznamy mozliwosci k8l, a do tego czasu co? boje sie, ze intel zrobi to czego nikt nie chce, moze pozbyc sie amd z rynku, wydawac sie to moze niemozliwe ale patrzac na kartty jaki ma intel w reku wychodzi na to, ze trzyma wszystko od damy do jokera...
tpsa ma pieniadze (podobnie jak intel) zeby zrobic to samo z konkurencja |
Cytat:
Nie widzę potrzeby wymyślania tego co może, ale nie musi się stać, szczególnie w takiej kwestii jak dostęp do Internetu. Jest dużo więcej poważniejszych problemów w życiu nad którymi warto się zastanawiać. pozdrawiam ps. a co zrobił Intel z AMD bo nie jestem w temacie :hmm: || |
Cytat:
Wiadomo ze od razu nie zejda z cenami do poziomu europejskiego, ale powoli konkurencja robi swoje;] |
Cytat:
chyba się naprawdę coś zmienia nadal myślę :hmm: |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
a czy ciezko postarac sie pomyslec jak spec od marketingu? majac jeszcze przykladow mnostwo
zobacz co zrobil intel z amd, wiecej przykladow nie chce mi sie podawac :D |
Cytat:
|
a ja osobom, ktore przeszly do netii proponuje juz zaczac zaopatrzac sie w srodki antydepresyjne bo czeka was niespodzianka za ok 1,5 miesiaca :D
|
Cytat:
pozdrawiam |
i dodatkowo policz***261; za 3 lata wstecz :>
|
Cytat:
|
@adbok - nie, wtedy Ci przedluza umowe z neo ^^ ;-).
|
moja umowa jest podobno juz u Netii:) tylko zastanawiam sie czy zdarza na czas wypowiedziec moja umowe z TP ;/ zastanawiam sie czy osobiscie nie zaniesc papierka do TP ;/ hmmmm
Chyba nic sie nie stanie jak Tp bedzie miala 2 wypowiedzenia jednej umowy? |
Cytat:
AFAIK Netia nie ma swoich sprzedawców (przynajmniej dla klientów indywidualnych) i podnajmują w miarę potrzeb. A co do opcji 55PLN - ja się spodziewam, że za rok za takie pieniądze będę mógł kupić 2-3x szybsze łącze, więc wolałem dołożyć przez ten rok 108PLN i wziąłem umowę na rok. |
Do mnie tez dzis zawital kurier i tak samo jak w wazysz przypadkach byl strasznie zsapany i sie spieszyl :) Mimo ze nie jestem posiadaczem, rowniez moglem podpisac sie pod umowami...:)
Mysle ze powinni sie wyrobic... moze jest cos w stylu jak "data stepla pocztowego..." :) |
Witam :piwo:
No ja też przechodzę do Neti, zobaczymy jak to będzie działać ;). Opcja za 55 zł również przypadła mi do gustu. Dzisiaj będę wypełniał formularz i w związku z tym mam pytanie, czy jest jakaś różnica czy robię to na tej stronie, czy na oficjalnej stronie Neti ? - pewnie nie, ale wolę się zapytać. O termin 14 się nie martwię bo sam zaniosę wypowiedzenie umowy do TP, tak na wszelki wypadek. Lepiej aby mieli 2 niż żadnego. Zresztą mi i tak się kończy umowa w tym miesiącu, ale nie zgłosiłem chęci rezygnacji 30 dni na przód więc by mnie przetrzymali jeszcze z miesiąc ... Pozdrawiam |
Cytat:
ale po za***322;atwieniu papuerk***243;w technicy netii za***322;atwiaja sprawe w 3 do 5 dni pono***263;... edit: jesli chodzi o wypowiedzenie to dojedzie ale nie licz za bardzo na p***322;ynne przej***347;cie z neo na net24 :D |
U mnie tez dzisiaj zawital kurier - DHL...
dokumenty podpisane, ale tak sie spieszyl, ze nie wzial wypowiedzenia neo... Chociaz i tak sam planowalem je wyslac do TP, bo boje sie ze nie dojdzie do 15... teraz tylko czekac na odlaczenie neo i podlaczenie net24...:) mam nadzieje ze wszystko bedzie w porzadku;] |
No!
Wreszcie sie baran pojawil, ale nie dzwonil wczesniej na komorke do ojca, wiec zawital do mnie do domu.. Rozmowa przez domofon: - Witam, przyszedlem z umowami z netii, Pan Dariusz?, - Nie.. nie ma taty, - Nie szkodzi, podpiszesz za tate, ok?, - No dobra.. Otwieram mu drzwi i do mnie: "ale to wejde sobie do srodka, bo duzo tego i rozpakowac trzeba, dobra?", wbil mi sie do kuchni, stanal, popodpisywal swoje papiery, dal mi do podpisania w 3 miejscach, cos tam zapytal i "Dzieki, czesc" ^^. Lubie takich luznych kurierow, nie to co z "Opka" - koles >2m, lysy, myslalem, ze mi paczke na lbie rozbije ;-). Teraz sie tylko modlic zeby dotarly papiery do tepsy przed pietnastym.. pzdr. PS. Kurier z TNT - pierwszy raz takiego mialem ;-). |
Cytat:
Ale czekam ciagle na telefon - z tego co czytalem to od wczoraj zaczynaja powoli "dochodzic", wiec licze, ze i mnie mily pan z fajnymi karteczkami pod pacha odwiedzi ;-D. pzdr. |
W***322;a***347;nie si***281; dowiedzia***322;em, ***380;e mo***380;liwo***347;***263; sprzeda***380;y w mojej strefie numeracyjnej b***281;dzie dost***281;pna od 1 marca... czyli (***322;***261;cznie z czekaniem na instalacj***281;) wychodzi miesi***261;c bez netu co mi si***281; za bardzo nie u***347;miecha :ysz:
Chyba sobie jednak poczekam do ko***324;ca umowy i wtedy przejd***281; na Net24 - przez ten czas zobacz***281; i poczytam co my***347;l***261; Ci co migrowali z Neo :) |
A nie wiecie jaka jest cena jak sie ma teraz jakis NET24 np 1.5Mbit i chcialo by sie przejsc na ten 6Mbit ?
|
W poniedzia***322;ek czas zrezygnowa***263; z Neo (p***322;ac***281; w tej chwili 85z***322; za 512) i przej***347;***263; na Net24 (1mb za 55z***322; - jak dobrze wyczyta***322;em).
@Smartek, doszed***322; kurier z kwitami do Ciebie?? |
za modem na allegro to moze dostaniesz z 20 z***322; :szczerb: a przy netii 6 mb to sie kompletnie nie oplaca 130 - 90 % daje prosty rachunek ...
|
Zważywszy na jego wartość, korzystniej będzie zrezygnować z niego :taktak:
|
Czyli jak bior***281; 1Mbps to op***322;aca si***281; bardziej wzi***261;***263; modem i pu***347;ci***263; na Allegro.
Mia***322;em nadziej***281;, ***380;e dadz***261; co***347; na skr***281;tk***281; - mam F@sta 800 i w sumie sprawuje si***281; dobrze, ale chc***281; zrezygnowa***263; z kompa dziel***261;cego net, wi***281;c potrzebuj***281; modemu na skr***281;tk***281;. |
Cytat:
Jeśli zrezygnujesz z modemu - za pierwszy pełny okres rozliczeniowy zapłacisz jedynie 10% niezależnie od posiadanej opcji. |
Te same co Tp
|
Czy/jakie modemy Netia daje przy stawianiu Net24 na kabelkach Tepsy?
|
Jutro "Dzie***324; ***347;wistaka" w tv :D
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Oczywi***347;cie mam nadziej***281; ***380;e tak nie b***281;dzie i tym razem dojdzie do zrealizowania zapowiedzi. |
Cytat:
|
a neo bez limitow :D
|
proces podłączania net24 na kablach tpsa jest opóźniany ponieważ netia wysyla dokumenty do tpsy
i czeka na ich zwrot na który tpsa ma 7dni roboczych ale wiadmo jak to jest :| swoje dołożą jeszcze listonosze i nic tylko :rozwal: samo podłączenie net24 po otrzymaniu dokumentów od tpsy trwa max 14 dni |
Cytat:
Mam nadzieję, że tak własnie jest. |
Jak, to się mówi?
Pierwsze koty za płoty;) :haha: |
ja nadal czekam na szcz***281;***347;liwych posiadaczy net24 :>
mam luksus, ***380;e mog***281; czeka***263; - 14 lutego mnie nie dotyczy, bo w najgorszym wypadku umow***281; tp musz***281; wypowiedzie***263; na miesi***261;c przed ko***324;cem, czyli koniec lutego. jestem baaaaaaaaardzo ciekawy jak zadzia***322;a net24, jak ju***380; w papierach jest chaos... |
Dodzwonic sie do netii graniczy z cudem...
EDIT: No wreszcie... Zamowilem sobie papierki:) Czekam na kuriera albo listonosza:) Umowe o neostrade wypowiadam sam... [sam wysle wypowiedzenie] bo netia juz sie tego nie podejmuje z uwagi na to ze zostalo malo czasu i sie nie wyrabiaja z taka iloscia zamowien. NET24 1mbit in progress :D |
Umowa już ponad tydzień "idzie" pocztą :wow:
Na wszelki wypadek złożyłem zamówienie na Multimo GTS Energisu - któraś musi w końcu dojść :fiu: |
a widzicie z tepsiakami nie ma problema :)
|
Nie dotarl, ale przynajmniej daja znac zycia:
"Szanowny Kliencie, W e-mailu wys***322;anym do Ciebie ostatnio poinformowali***347;my, ***380;e w ci***261;gu dw***243;ch dni roboczych wy***347;lemy do Ciebie tkuriera z kompletem dokument***243;w. Termin ten up***322;yn***261;***322; dzisiaj rano, i mimo wielkich ch***281;ci i zaanga***380;owania ogromnych zasob***243;w do cz***281;***347;ci Klient***243;w nie uda***322;o nam si***281; jeszcze kuriera wys***322;a***263;. Prosimy o kilka dodatkowych dni cierpliwo***347;ci, jednocze***347;nie informuj***261;c, ***380;e poczynili***347;my kroki aby oczekiwanie na kuriera nie destabilizowa***322;o Twoich plan***243;w czy obowi***261;zk***243;w - kurier b***281;dzie wcze***347;niej umawia***322; si***281; z Tob***261; telefonicznie. Przy okazji chcieliby***347;my wyja***347;ni***263; najcz***281;stsze pytania Klient***243;w zwi***261;zane z zam***243;wieniami. 1. Nieczytelno***347;***263;, b***261;d***378; niemo***380;liwo***347;***263; generowania cz***281;***347;ci dokument***243;w - jest to kwestia indywidualnych ustawie***324; przegl***261;darek, wydrukowane dokumenty, kt***243;re dostarczymy powinny by***263; wype***322;nione prawid***322;owo. 2. Drukowanie, wype***322;nianie, przesy***322;anie, podpisywanie dokument***243;w wcze***347;niej - prosimy tego nie robi***263;, komplet dokument***243;w do podpisu przywiezie kurier. Jedynie je***380;eli zd***261;***380;y***322;e***347; ju***380; wcze***347;niej wypowiedzie***263; umow***281; na neostrad***281; tp., prosimy nas o tym poinformowa***263;. 3. Je***380;eli natomiast chcesz zmieni***263;, lub uzupe***322;ni***263; dane prawdziwe, ale z jakich***347; powod***243;w nieaktualne (dopisa***263; wsp***243;***322;ma***322;***380;onka do umowy, zmieni***263; umow***281; na firm***281;, zmieni***263; adres korespondencyjny itp.), prosimy te dzia***322;ania przeprowadzi***263; ju***380; po pod***322;***261;czeniu us***322;ugi, poprzez infolini***281; Netia SA. 4. Je***380;eli w dokumentach znajdziesz jakie***347; mniejsze b***322;***281;dy (liter***243;wka, brak znaku, zmiana numeru kontaktowego), mo***380;esz po prostu nanie***347;***263; poprawki na drukach umowy. 5. Brak polskich znak***243;w wyst***281;puj***261;cy w cz***281;***347;ci dokument***243;w - je***380;eli tylko wype***322;nili Pa***324;stwo poprawnie formularze, na dokumentach drukowanych dane r***243;wnie***380; b***281;d***261; poprawne. Jeszcze raz przepraszamy za niedogodno***347;ci, Novem - obs***322;uga Klienta ". pzdr. |
Cytat:
|
Ja zamawia***322;em przez telefon. Umowa przysz***322;a zwyk***322;ym priorytetem nie kurierem. Wczoraj sie skap***322;em ***380;e go***347;ciu kt***243;ry wype***322;nia***322; umow***281; zrobi***322; liter***243;wk***281; w moim nazwisku..... Wi***281;c dzisiaj dzwonie znowu na infolinie i pytam si***281; co w takim przypadku. "to niech pan r***281;cznie poprawi" - babka powiedzia***322;a. To poprawi***322;em, podpisa***322;em i wys***322;a***322;em w do***322;***261;czonej kopercie zwrotnej. Teraz czekam :)
|
Cytat:
Dam znac jak dojedzie kurier - jak juz podpisze umowe tzn., ze novem zalatwia to bardzo szybko, dobrze i calkiem sprawnie. pzdr. |
Powiedzcie mi... lepiej zamawiac NET24 na linii TP u jakiegos przedstawiciela handlowego (novem) czy lepiej zadzwonic na infolinie netii i zamowic u konsultanta?
|
Dostalem drugiego maila :-D
"Szanowny Kliencie! W***347;r***243;d dokument***243;w wys***322;anych Ci wczoraj zabrak***322;o wypowiedzenia dla TP SA, kt***243;re mo***380;esz obejrze***263; klikaj***261;c w linki poni***380;ej. Zgodnie z informacjami, kt***243;re umie***347;cili***347;my na stronach prosimy Ci***281; jedynie o podpisanie si***281; na wypowiedzeniu, oraz wpisanie daty i miejsca z***322;o***380;enia podpisu. Nic wi***281;cej nie musisz robi***263;, wypowiedzenie wraca do nas, a my je dostarczamy to TP SA. Z powa***380;aniem, Zesp***243;***322; Novem Dokumenty do pobrania (PDF): " Hehe, pajace ;-). |
umowa z dniem wyga***347;ni***281;cia przechodzi w umow***281; na czas nieokre***347;lony. magiczna data 14 lutego odnosi si***281; do mo***380;liwo***347;ci zerwania umowy z powodu niedotrzymania przez teps***281; jej warunk***243;w - zmiana regulaminu.
|
Brzmi interesujaco...ciekawy jestem czasu wykonania tego "zajma sie oni" :)
Kurde, bo u mnie to jest tak ze to wchodzi od marca, a jak teraz nie podpisze z TPSA umowy do 14 lutego to oni sami mi ja przedluza? Czy zerwa mi umowe? Jak to jest... |
Niby podpisuje wszystko z kurierem netii i oni sie tym zajma :-).
|
a zerwales juz z TPSA czy podpiszesz nowa umowe a oni sie tym zajma?
|
Dostalem wreszcie drugiego maila:
"Dzi***281;kujemy bardzo za zam***243;wienie sta***322;ego dost***281;pu do Internetu Netii! W ci***261;gu 2 dni roboczych zostanie wys***322;any do Ciebie kurier i poprosi Ci***281; o podpisanie poni***380;szych dokument***243;w. Bardzo prosimy o dok***322;adne zapoznanie si***281; z nimi, by proces podpisywania przy kurierze by***322; natychmiastowy. Dok***322;adne informacje dzieje si***281; z zam***243;wieniem krok po kroku znajdziesz na stronie: http://netia.novem.pl/zamowienie_przewodnik Je***380;eli dane wpisane przez nas w dokumenty nie s***261; zgodne ze stanem faktycznym prosimy o natychmiastow***261; informacj***281; na adres: netia.zamowienia@novem.pl z podaniem szczeg***243;***322;***243;w, co nale***380;y poprawi***263;. Prosimy, upewnij si***281; jeszcze raz, ***380;e osoba widniej***261;ca na dokumentach to dysponent sta***322;ej lini telefonicznej, na kt***243;rej ma by***263; uruchomiony internet Netii. Z powa***380;aniem, Zesp***243;***322; Novem" ;-D, czekam, czekam.. |
U mnie tez Netia zaczyna sie od 1.03...i podejrzewam ze pierwsze aktywacje beda w polowie marca.
|
ehhh no i u mnie nici z neti ;(
mowia ze do marca tp ma im udostepnic kable ;/ |
Cytat:
To musisz dopytac na cudownej lini ( w kolorze bletiktu) tam jest jakis myk jak wylanczalem ze bylo to dawno 2005 niepamietam ale cos od zglszenia ma 7 - 9 dni na ropatrzenie a poniej okres 30 dni ale to mowie muszi dopytac chyba ze mi sie cos .. albo sie zmienilo ;) |
Cytat:
|
Wyslalem formularz z www.netia.novem.pl - oni podobno zalatwia prawie wszystko.., czekam na jakis telefon badz kuriera. Jak zdazy dotrzec do konca stycznia to bede mial plynne przejscie miedzy neo a net24 :-). Dam znac jak cos sie wydarzy..
W sumie to ryzyko zawsze jest, a jak cos nie wypali to zostaje mi wifi + niezabezpieczona kawiarenka na rogu ulicy ^^. |
Cytat:
TP chyba miała określony nieprzekraczalny termin udostępnienia łaczy innym operatorom, tylko już nie pamiętam czy to czasami nie było do 1 lutego? |
Cytat:
|
Cytat:
Ale biorąc pod uwagę obecne zmiany regulaminu to i decyzja ta nie była taka zła. W końcu zerwać umowę niby teraz mogę. Pytanie co dalej.. |
Cytat:
|
Cytat:
|
No ja nie mam tak zle ... niby w marcu ma byc ... :|
Dzwonili do mnie z TP i proponowali mi przyspieszenie do 6 Mbit :D Babka zachwalala limit ze az ! 50 GB jest :hahaha: ... |
Ta... U mnie Netia b***281;dzie dopiero w kwietniu :|
Troch***281; czekania przede mn***261;, ale mo***380;e co***347; ciekawego si***281; wydarzy na rynku, wi***281;c pozostaje mi by***263; cierpliwym... |
Cytat:
|
Czyli wszystko przed nami :)
Pozostaje nam tylko czeka***263;... |
na co czeka tpsa?
na to zeby ludzie wzieli netie a potem zrbia szach mat z oferta, wtedy ci co wzieli netie na tpsa beda z reka w nocniku niestety tpsa moze sobie pozwolic na takie zagranie podobnie zrobil intel wypuszczajac conroe |
Cytat:
I wszelkie działania mające na celu jego ograniczenie są moim zdaniem jak najbardziej słuszne. |
Cytat:
nie kupiles a dostales "w spadku", nawet nie do remontu a musisz wynajac... bo taki jest przepis, jak ktos dodal - nie uchwalony przez nasz rzad, o jakby on to mial do decydowania- to nic by z tego nie bylo. w czasach powojennych tez byl taki przepis ktory nakazywal zakwaterowanie lokatora w domu i uniemozliwial gywalenie go stamtad.... to taki maly OT,ale tak mi sie skojarzylo z tym co napisales. tpsa jako firma panstwowa zostala zbudowana z narodowych pieniedzy, a pozniej pzreksztalcona w spolke.... ktora potem odkupil zcesciwo france telecom... a taka np Netia powstala prawie od 0 ..i jak to ma konkurowac z wielkim monopolista? ja jestem jak najbardziej "za" udostepnianiem laczy tpsa dla np. netii. takiej gadki by nie byo gdyby tpsa robila wsztsko aby zadbac o klienta i jako gracz o lepszej pozycji wyjsciowej-zaproponowal klientom cos, zeby nikomu nie oplacalo sie pzrechodzic.... czyli np. dostarzcac sam net, bez telefonu a rozsadna cene.... bo wytlumaczcie mi jak to jest... linie tel. sa tansze w utrzymaniu niz komorkowe nadajniki....operatorzy komorkowi w ciagu kilku lat zbudowali taka infrastrukture i za cene abonamentu z tpsa masz u komorkowcow kilkadziesiat minut darmowych do wygadania.... utrzymianie numeru kom. na karte kosztuje 200zl /rok (4x doladowanie za 50zl co kwartal-tak to najczesciej jest w prepaidach),a w tpsa-42x12 miesiecy, nawet liczac abonment socjalny, to mamy 28x12 miesiecy...a w komorkach to wzytsko mzoemy wygadac, za co w tpsa nie mamy nic. a co do cen internetu.... ktos pisal ze ceny na zachodzie wcale nie sa nizsze niz u nas.... sa nizsze...ok-porownywalne,ale.... cena internetu to nie tylko sam "sygnal", to jest jeszcze obsluga itd, co u nas w PL jest zdecydowanie tansze niz za zachodzie... to jak oni tam robia, ze maja internet w takich samych cenach (ale czesto nawet nizszych) jak u nas? |
Uciekam od tepsy jak najszybciej i jak najdalej.
ISDN juz zmienione na Era Domowa, teraz pojdzie neostrada 128kbit (7GB Limitu) ---> 1MBbit u Netii bez limitu za ~20zl mniej. Juz dawno bylo wiadomo ze tepsa obudzi sie z reka w nocniku. Wszyscy to wiedzieli tylko nie tepsa. Prawda jest taka ze powszechna nienawisc to tej "fracuskiej dojarki*" sprawia ze ludzie wola nawet zaplacic wiecej byleby tylko komu innemu. A jesli jeszcze moga zaplacic mniej.... * dla niezorientowanych: to tresc reklamy jakiejs konkurencyjnej firmy. :) |
Cytat:
|
Pewnie TP za jakis czas obudzi sie z reka w nocniku ... ze nie ma 50 % klient***243;w ... :szczerb:
|
ROTFL
W przyp***322;ywie radosnego nastroju zadzwoni***322;em po raz kolejny na partylajn tepsy. T***322;umacz***281;, ***380;e mam neo 640 za 170PLN. Przed oczkami mam stron***281; z ofert***261; Netii kt***243;r***261; referuj***281; Panu po drugiej stronie kabelka. Czyli ***380;e za 1,5 x szybsze ***322;***261;cze p***322;ac***281; 3x mniej a za 9x szybsze p***322;ac***281; o 40PLN mniej. Pytam, co oni na to. A go***347;***263; "To si***281; nie ma co zastanawia***263;, je***380;eli chodzi o moje prywatne zdanie". No to ja "nie maj***261; Pa***324;stwo ***380;adnej kontroferty?". Po 3 minutach ciszy s***322;ysz***281; "Nie". ROTFL |
Cytat:
Uff, udało mi się wymęczyć (za pośrednictwem mojej lubej, która pięknie odegrała blondynkie) pana na technolinii 0800 102 102 (polecam - na bluepartyline niczego nie da się dowiedzieć) i już wiem, że marne szanse na szybki net (max 1Mbps). Netia ma jeszcze obadać WiMaxa. Ale coś się obawiam, że jednak się nie pożegnam z TP. |
Cytat:
Z jakiej firmy masz radiówkę? (ja trochę inna okolica, ale parametry by się zgadzały) |
Hmm na blupartyline nie chca powiedzie***263; czy jest mozliwosc tecchniczna podalczenia 6 Mbit ... :| Dopiero jak zamowie podwyzszenie predkosci to moga sprawdzi***263; ... Nie da sie tego jakos samemu spradzi***263; czy cos ???
Bo jezeli nie mial bym mozliwosci podalczenia netii 6 mbit to bym sie troche zdenerwowoa***322; :| Pozdro Jasne ze nie zadzwonia ... myslisz ze tp bdzie sie do kazdego dostosowyywa***263; ? Sa mili przez jakis czas i to wszystko co moga zaoferowac ... :szczerb: |
Cytat:
|
Haha!
Wreszcie ich udupimy - przynajmniej w jakims stopniu. Pisalem do Netii maila i odpisali, ze predkosc uploadu to na razie 512kbit, ciekawe ile prawdy w tym podwyzszeniu do 640bkit? Ojj, bedzie sie dzialo ;-D.. dobrze, ze do 14. lutego jeszcze troche czasu mam. pzdr. |
moze powiem inaczej, tpsa nie zrzedzi, ze malo na tym zarabia, tylko, ze musi do tego dokladac, grosze coprawda ale jednak
byla wypowiedz kogos z tpsa juz jak airbytes zaczynalo dzialac |
Cytat:
Każdy uczy się na błędach. Pozwólmy się uczyć i Telekomunikacji Polskiej:) Pierwszy raz zadzonili, żeby dowiedzieć się czy jestem zadowolony z jakości i czy mogą coś dla mnie zrobić. Ogromny plus! (A miałem już wszystko telefon i neo) 2-gi raz dzisiaj dzwonili. Jak narazie to próbują prosić, żebym u nich został nic nie oferując niczego dodatkowego. Jak już dowiedzą się, że to nie działa to może zadzwonią z jakąś konkretną ofertą:) Może jutro zadzwonią i zaproponują 6 Mbit/640 kbps bez limitów za cenę 1 Mbit...:D Mają czas do jutra, bo jutro przysyłają mi umowę z Netii. Kurdę a już umówiony jestem w UPC na instalację Chello Clasic (3mbit) ;( Niestety Chello przegrywa wg mnie z Netią. Muszę w końcu podjąć decyzję, bo 50 GB limitu to jest niewiele. Szczególnie, że na tym łączu są 4 kompy...:/ |
Co ty masz za radiówkę, chyba jakiś lipny dostawca albo nie zna się na rzeczy.
Ja mam radiówkę od 3 lat transfer ze stron (pobieranie plików) bez przyspieszaczy to 400kB (około 3,2mbita) a w nocy nawet dochodzi do 500kB a płacę tylko 50zł, dla transferu 6mbit max możesz osiągnąć 750kB, szybkość zależy od wielu czynników, możesz mieć łącze nawet 10mbitów jeśli serwer z którego pobierasz jest obciążony lub ma za wolne wyjście na świat (wtedy nic nie poradzisz). co do neti to nic nie wiem bo nikt nie ma łącza od nich wiec ci nic nie poradzę |
Cytat:
Tutaj możemy dowiedzieć jaką mniej więcej maksymalną prędkość uzyskamy na swojej lini telefonicznej |
Cytat:
A atrakcyjnosc polpaka skwituje smiechem. Zreszta nie o taka usluge hurtowa tu chodzi. |
Cytat:
a tpsa dostawca hurtowym jest dawno, polpaka moze wziasc kazdy ;) |
Acha i jeszcze ktos sie pytal czy 6 Mbit dziala wszedzie.
Podobno jest tak, ze przy duzej odleglosci od centrali mozna nie wyciagac 6 Mbit. Podobno u nas jak sasiad ktory pracowal w TPSA chcial zalozyc sobie 6 Mbit, to przylazl jakis jego znajomy monter i stwierdzil ze da wyciagnac sie max 2 Mbit bez spadkow predkosci. |
Cytat:
sami sie pograzaja :taktak: socjalny cos tam 28,xx + jaks wersja neo .... i bez telefony cos tam 37 + jaks wersja neo .... nie znam cen dokladnie bo niewpolpracuje z :P Tp.sa chytry traci ..... klientow :czytaj: |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:05. |