![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Forumator
Data rejestracji: 27.08.2004
![]() |
Nie opłacili serwera bo Euro oglądali;P nic im to nie dało bo i tak odpadliśmy z grupy he he ..
![]()
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Banned
Data rejestracji: 20.06.2012
![]() |
Cytat:
teraz to jest kompletnie nieczytelne, więc prośba o skasowanie. Oprócz regulaminu jest zdrowy rozsądek i zasady wypracowane jeszcze w Usenet, więc nie pouczaj mnie proszę standardowym tekstem z 2004-2008. Bez urazy, nie kłóćmy się. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Banned
Data rejestracji: 20.06.2012
![]() |
esemie, a Tobie nie szkoda czasu na takie dyskusje?
![]() Potrzebowałem podlinkować do aukcji sposób na tego MC990D a wcale nie ma tego na tym forum, więc napisałem, bo pewnie się komuś przyda, kto z google tu trafi! A co do Huawei to samo: ludzie nie są pewni czy zadziała z Aero2, bo były informacje o róznych problemach, a ja akurat dziś kupiłem takowy... i działa, nawet pasmo nie zablokowane. Zmieniają się te wersje modemów, wierz mi że niejednemu taka informacja może pomóc. Ech.... a na moje pytanie nikt nie odpowiedział. Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kupiłem za 143,48 zł :
Modem USB Huawei E3131 bez SIM LOCKA + ANTENA HUAWEI 11dBI ! GOTOWY ZESTAW idealny do darmowego internetu AERO2 Dodam, że zestaw od Play, zobaczymy jak będzie dawał radę na wsi. Nie na prawdziwej wsi, na siedlisku u mnie na działce, środek lasu, daleko od szosy, ale mazowieckie. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() |
Troszkę szkoda wyrzucać pieniędzy na antenkę tego typu - niestety one często mają stratę, a nie zysk - wymagają umieszczenia w miejscu o na prawdę lepszym sygnale, żeby cokolwiek dały. Postawione obok modemu mają zysk 2-3 dBi (deklarowane 9, 11 czasem 14 dBi jest fizycznie niewykonalne), a cieniutki kabel potrafi wprowadzać stratę nawet 5-6 dBi - sumarycznie sygnał jest pogarszany około 2x (3dBi).
Porządna antena dookólna (zysk około 6dBi) to maszt wysokości około 1,4m, gruby kabel i pigtail, razem cena około 100 PLN. A i tak uważam, że nie warto - lepiej kupić antenę kierunkową (panel lub yagi) i ustawić prosto na nadajnik. Pamiętaj, że niezmodyfikowany modem z Play trzeba: 1. "Odblokować": http://jdtech.pl/2011/08/aero2-na-cz...awei-e169.html 2. I skonfigurować (utworzyć profil itd). |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Taki miałem pomysł, że ją na działce wypuszczę za okno od strony nadajnika (kompa da się do odpowiedniego pomieszczenia) i będzie w razie czego lepiej. Wydatek jak na pół litra, można zaryzykować.
![]() Cytat:
![]() //Sprawdziłem, do nadajnika mam trochę ponad 2 kilometry, myślę, że nie powinno być problemów. ![]() Ostatnio zmieniany przez ed hunter : 13.07.2012 o godz. 21:55 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
MiniDisc
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 01.02.2005
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
Ty sie grillem corki martw a nie bzdetami! ;-)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Ja się martwię, właśnie 3 kilo kiełbasy z małej wytwórni zamówiłem, obczaiłem też sklepy z lodem.
![]() Tutaj mam do nadajnika kilometr i trochę, jak przyjdzie modem, to zobaczymy jak śmiga, przyda się, bo ja nie mam wifi, więc laptok z którego będzie grało też będzie na fejsa wrzucał foty przez Aero2 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Թ
Data rejestracji: 14.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
jakubd,
poniżej pisałem (jako Bananowa), że ten sam modem co edka nie potrzebował odblokowania. (wybacz, że nie kupiłem u Ciebie, ale potrzebowałem nagle i natychmiast) Takie mam parametry; jak myślisz warto dać jakaś antenkę? Nie wiem gdzie stoi BTS, ale na pewno nie uzyskam widoczności optycznej. ![]() Tego BTS nie pokazuje mi, jak na screenie, ciągle napis "czekaj". Inny modem pokazywał. Any ideas? |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
OldBoy
Data rejestracji: 18.05.2002
![]() ![]() |
MobilePartner dzisiaj pokazuje mi DL: 1045kbps
![]() Pomyłka czy Aero2 przyśpieszyło znowu ![]()
![]() |
#12 |
Forumator
Data rejestracji: 27.08.2004
![]() |
szkoda, że ja nigdy nie miałem takiej promocji...
![]() |
#13 |
![]() |
pali: No problemmo, ja tylko niosę pomoc tym, którzy jej na prawdę potrzebują. A jak przy okazji uda sie zdobyć środki na testy dodatkowych urządzeń, tylko lepiej dla wszystkich. Natomiast dla wszystkich chętnych są informacje na blogu i właśnie o to chodzi - dla każdego coś miłego.
Sygnał masz dobry - jak transmisja jest OK, to nie ma sensu kupować anteny. Jak chcesz zobaczyć opis nadajnika, włącz opcję "Używaj CGREG zamiast CREG..." w Ustawieniach w części Komunikacja AT i PIN. esem: to typowy błąd Visty - mnożenie ruchu x2 się tam zdarza. Test typu speedtest.pl rozwiewa wszelkie wątpliwości ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Ostatnio zmieniany przez ed hunter : 11.03.2020 o godz. 18:39 |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
![]() |
A gdzie ty masz sygnał na tym zrzucie ekranu? Ja widzę Operator: Brak danych.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
aero2, darmowy internet |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Czy my naprawdę żyjemy w tak chorym kraju...? | andrzejj9 | Off topic | 123 | 24.07.2015 20:56 |
Powtórka z historii - trochę długie | para | Off topic | 63 | 01.09.2005 10:50 |
Funny fotos, kawaly... itp. - jeszcze sie tak nie usmialem :) | Kasprzak | Humor | 4225 | 11.07.2005 12:59 |
Projekt Freeware | Calme | Komputery - oprogramowanie i sprzęt | 0 | 16.05.2005 20:31 |
Internet Traffic Raport... w europie tylko Rumunia gorsza od nas... | woitas | Off topic | 2 | 22.10.2003 12:55 |