![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
generalnie tak
zwroc uwage, by phone mial opcje tetheringu (na bank tak jest) i zeby obslugiwal czestotliwosci Aero2, czyli 900 MHz na UMTS (to juz takie oczywiste nie jest) jak wlaczysz tetering, to nie masz wifi w fonie ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
![]() |
Aero2 wprowadza jednak kody CAPTCHA i to od jutra (1 kwietnia, choć na prima aprilis bym nie liczył):
http://jdtech.pl/2014/03/aero2-jedna...y-captcha.html Z jednej strony zmniejszy się ruch od nadużywających, z drugiej utrudni się dostęp osobom mniej zorientowanym w komputerach. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
W sumie ze strony emitenta sygnalu ruch sluszny... Kto naprawde potrzebuje internetu kupi chocby najtanszy abonament i nie bedzie zapychal im pasma, kto upiera sie przy "za darmo" ten jakos kody captcha przelknie ;-)!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
hexadecymalny
Data rejestracji: 23.11.2012
![]() |
A jak to będzie wyglądać w przypadku aparatów cyfrowych, routerów, nawigacji? Jak wpisac tam kod captcha?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() |
Nie tylko ty zadajesz sobie to pytanie.
Ale wygląda na to, że kod będzie wpisywać się co 60 minut i rozłączenia poza tym są bez znaczenia. Ale kodów na razie ciągle nie ma - ani jednego raportu na ten temat. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
hexadecymalny
Data rejestracji: 23.11.2012
![]() |
Może to taki primaaprilisowy żart był?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
dostałem dziada, o 14-tej z minutami
dwuwyrazowy ciąg liter po 5 liter każdy wyraz ![]() niestety Kapcia to nie wszystko, należy jeszcze zrestartować kartę Aero2 ![]() ![]() Solorz ma u mnie przechlapane ![]()
c'est la vie !!! Ostatnio zmieniany przez Zetoxa : 01.04.2014 o godz. 15:59 |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Już dwa razy musiałem wklepać i szczerze mówiąc przestało mi się to podobać...
O ile byłem w stanie podejść ze zrozumieniem do tego ze strony providera i nie przeszkadzało by mi wklepywanie kodów co godzina, to niestety to co dostałem jest z mojej strony nie do przyjęcia.. Po pierwsze trudno mi to dziadostwo odczytać... Cholera, sama konieczność wpisywania jest już ograniczeniem, a jeszcze problemy z odczytywaniem? Druga rzecz to autokorekta... Korzystam z niej, bo trafianie w te male klawiszki na ekranie dotykowym przy moich wielkich grabach to udręka. I ta autokorekta oczywiście poprawia mi te bezsensowne wpisywane wyrazy... I tak zamiast nie nerwowo i ze zrozumieniem wpisać dwa razy kod co 60 minut, wpisywałem z dziesięć razy... Z pianą na ustach... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Get a Mac!
@jakubd - Ty tak na serio?
Wyjasnienie jest wyczerpujace i w 100% zgodne z prawda. "Fanpejdzy" moze sobie powstac i "milion pincet sto dziewincet" - skoro dla emitenta sygnalu jest to smutny obowiazek a nie biznes, na ktorym moze zarobic pieniadze to nie widze powodu by nie swiadczyc, tak dlugo jak zachowane sa ustawowe warunki, uslugi po swojemu. Jak ktos potrzebuje to przezyje. Jak komus zle - kupi chocby internet na karte i nie bedzie zapychal pasma na BTSach. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() |
Mój problem polega na niepotrzebnym komplikowaniu. Kody 'kapcia' - spoko, ale ręczne rozłączanie? Po co?
Jeżeli do tego dodadzą kolejne czynności - powiedzmy 5 minut dodatkowych operacji, to czy to będzie OK? Jest jakaś granica? Właśnie to budzi mój niepokój. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Get a Mac!
Jest. Gdy ktores z dzialan emitenta sygnalu / swiadczacego usluge wykraczaja poza ramy
Cytat:
Nalezy dziekowac uslugodawcy. Osobiscie ucialbym to wczesniej. EDIT: autocenzura nie kropkuje slowa na "W" |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Człekokształtny
Data rejestracji: 27.12.2004
Smutny obowiązek?
Przecież to jest coś za coś.
![]() |
#13 |
MiniDisc
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 01.02.2005
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Guru
Data rejestracji: 26.09.2002
![]() ![]() |
No właśnie, przecież nikomu łaski nie robią. Był zapis w umowie, z którego się mają wywiązać. Zarzut jest taki, że niby ludzie siedzą na łączu o prędkości 0,5mbit/s 24h na dobę i wykorzystują jego pełną "moc"... no i co z tego ja się pytam!? jest to zgodne w ramach darmowej usługi! gdzieś jest zapis że "tak nie można"?!
Strasznie wkqrwiające te "kapcie" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zamaskowany
![]() Data rejestracji: 12.10.2005
Wygląda to fatalnie a ten restart połączenia po "kapciach" to prawie jak era kamienia łupanego
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
aero2, darmowy internet |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Czy my naprawdę żyjemy w tak chorym kraju...? | andrzejj9 | Off topic | 123 | 24.07.2015 20:56 |
Powtórka z historii - trochę długie | para | Off topic | 63 | 01.09.2005 10:50 |
Funny fotos, kawaly... itp. - jeszcze sie tak nie usmialem :) | Kasprzak | Humor | 4225 | 11.07.2005 12:59 |
Projekt Freeware | Calme | Komputery - oprogramowanie i sprzęt | 0 | 16.05.2005 20:31 |
Internet Traffic Raport... w europie tylko Rumunia gorsza od nas... | woitas | Off topic | 2 | 22.10.2003 12:55 |