![]() |
Jaki ten zegarek :szczerb: :P?
|
Świat dźwięku nie dzieli się na shit i hi-end. Pomiędzy jest dużo odcieni szarości.
Mam iPoda Photo, Archosa Gmini220, iRivera T10. Do tego słuchałem na wielu słuchawkach i wielu telefonach (no i kilku playerkach mp3 z dolnej półki). Różnica jest słyszalna. Wymienione trzy playerki to górna półka (różnica między nimi też jest słyszalna) i telefony i shit którego słuchałem to przepaść. Słychać też w autobusie ;) Zwłaszcza, jak się użyje słuchawek dobrze izolujących od otoczenia - np. Koss The Plug. Jakość wykonania - dwuletnia gwarancja o czymś świadczy. Można kupować nowy zegarek czy playerek co rok. Ja mam zegarek kupiony 12 lat temu i playerki kilkuletnie. I ciągle mają się dobrze. Kto mało płaci, ten często płaci. USB - standard mini USB to żaden problem. |
Minusy: cena, brak wyjscia usb (wychodzac , zapominasz kabelka i jestes udupiony).
Jakosc dzwieku ? Jadac do pracy jakims srodkiem komunikacji zbiorowej to sie nawet najlepszym sprzetem nie podelektuje. Robiac cos w pracy to tez sie nie skupiamy na dzwieku. Pozatym jaki audiofil slucha mp3 :) Chyba bede musial jutro tego creativa upolowac. |
iRiver T60. Trochę droższy, ale służyć będzie latami :)
Creative ma jakość jak z telefonu - posłuchasz iRivera, to zupełnie inna klasa. Jak do tego wymienisz słuchawki na porządne, to bajka. |
Czy dostane cos lepszego od poczciwego creativa 1GB fm za 50 zeta na 1xAAA (+ co najmniej rok gwarancji) ?
We wbudowane akumulatorki nie wierze. Poprzedni padl po rowno roku :) Padl jeszcze komus ? |
graja rewelacyjnie, sygnal stabilny w pomieszczeniach i "w polu", chwilowe zaniki (tylko przy muzyce, nigdy przy rozmowie) rzadko sie zdazaja na ruchliwej ulicy (zaklocenia od silnych urzadzen BT z samochodow?)
w koncu Jabra to chyba najlpsza firma robiaca sluchawki BT kolejne zalety tych sluchawek to pelne strowanie odtwarzaczem muzyki (A2DP z profilem AVRCP), sterowanie telefonem (HSP oraz HFP), mozliwosc sparowanie z dwoma urzadzeniami naraz (telefon i odtawarzacz - tylko taka kombinacja) naraz oznacza, ze np sluchasz muze z mp3 a jak zadzwoni telefon to jest automatycznie spauzowana i mozesz odebrac rozmowe na sluchawce, po zakonczeniu muza jest wznawiana faktycznie dziala - dla proby sparowalem z kompem i telefonem, ale wtedy na kompie musialem wylczyc obsluge zestawu a w telefonie muzyki (w ustawieniach urzadzenia BT - generalnie w jednym urzadzeniu moze byc aktywne A2DP z AVRCP a w drugim HSP z HFP albo wszystkie cztery w jednym - inne kombinacje nie sa dopuszczone), wiec dla mnie to nieprzydatne, ale jak ktos ma prosty fon bez BT stereo to mily dodatek (swoja droga - iPhone nie ma A2DP :rotfl: czyli nie ma steroe BT) |
uzywalem ich raz przez 2h, graja ladnie, nie gubily sygnalu
ale wole swoje, tyle, ze ja maniak jestem |
@nimal, te s***322;uchawy na bluetooth graj***261; jako***347; w miar***281;? Nie ma strat jako***347;ci, nie g***322;upi sygna***322;u etc?
|
no wujek ja im juz pisalem, ze gra lepiej niz ipody :P
|
od jakiegos czasu najlepszejszym odtwarzaczem mp3 dla mnie jest moj fon
HTC Polaris (platforma, ja konkretnie mam XDA Orbit 2) do tego mam sluchawki Jabra BT620s (bieganie, ulica itp) a jak przewod nie orzeszkadza, to Unitone HD-3030 (autobus itp) powiem tak - LOL |
Rzucił mi się w oczy ostatnio taki odtwarzacz:
VEDIA A7 http://www.allegro.pl/item451627351_...ocja_gwar.html Nie żebym akurat specjalnie czegoś teraz szukał, ale ogólnie cały czas patrzę za następcą swojego starego Irivera z serii IMP, którego dalej z przyjemnością używam, ale ma trochę za małą pojemność. Wśród wszystkich dostępnych obecnie centrów multimedialnych, które robią wszystko na raz i nic z tego porządnie, ten model mnie interesował, bo wygląda jak 'stara szkoła'. Choć to mimo wszystko tańsza marka, więc obawiam się dźwięku. Warto w ogóle zawracać sobie głowę? (w marketach jeszcze nie widziałem, żeby samemu sprawdzić) |
dzieki za info.
dane w dao, pliki w katalogach dam |
Czy odtwarza z katalog***243;w, tego bez instrukcji/empirycznego do***347;wiadczenia si***281; nie dowiesz.
Nagraj jako dane w DAO. :taktak: |
^^ sorry za podbicie. Jestem cierpliwy w tych sprawach ale dzi***347; wyj***261;tkowo mi si***281; troszk***281; spieszy :D
|
Mam pytanie.
Musz***281; nagra***263; kilka p***322;ytek CD-R z plikami MP3. Ma to by***263; dla kogo***347; kto ma Discmena, kt***243;ry odczytuje MP3. Teraz pytanie jak to nagra***263; ? TAO/DAO ? Jaki***347; specialny profil to ma by***263; czy mam to nagra***263; tak jak normalne dane ? Taki sprz***281;t obs***322;uguje katalogi (pliki MP3 w folderach) ? Pytam bo nigdy Discmena nie mialem ja od razu z Walkmena na flash MP3 si***281; przenios***322;em :D Mam to nagra***263; tak jak do odtwarzacza samochodowego ? |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:05. |