Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Komputery

Komputery Dyskusje związane z komputerami, ale nie mieszczące się w powyższych działach



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 25.06.2010, 06:53   #1
szukajek
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 18.09.2004
Lokalizacja: mikolow
Posty: 198
szukajek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ograniczenie Lub brak łączności ...(problem)

witam
Nazwa płyty głównej Asus P5VDC-TVM
Realtek RTL8139 PCI Fast Ethernet Adapter [A/B/C] PCI

problem:


objawy:
przy każdorazowym włączeniu komputera ładuje sie winda itp prawda i długo (minuta gdzieś)
nie ma połączenia z kartą sieciową dopiero po chwili można połączyć się z siecią no i wyświetla się ikonka sygnalizująca ograniczoną łączność

może ściągnąć nowe sterowniki?
tylko czy do płyty głównej
czy do sieciowej
problem w tym że sieciówka jest zintegrowana

jak myślicie?
szukajek jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 25.06.2010, 10:50   #2
sobrus
Jukebox Hero
 
Avatar użytkownika sobrus
 
Data rejestracji: 17.09.2004
Lokalizacja: Back for the Attack
Posty: 10,800
sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Nowe sterowniki do sieciówki nie zaszkodzą.
Tym bardziej że do tej konkretnej są bardzo często aktualizowane.

Ale problem połączenia może tkwić w konfiguracji połączenia.
Być moze trzeba ustawić DHCP, bramę domyślną itd.

A czy inne urządzenia podpięte tym kablem działają? Może problem leży poza samym komputerem?
sobrus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.06.2010, 12:58   #3
grzeniu
XV1100
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika grzeniu
 
Data rejestracji: 19.02.2002
Posty: 28,389
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Niestety o samym Mikonecie nic dobrego powiedzieć nie można
Niewykluczone, że wina jest po ich stronie.
Jeszcze ze dwa lata temu żona miała ich łącze - same problemy były, co weekend to brak neta. Po przejściu na neostradę z netii jak ręką odjął. Nie wierzę, że przez ostatni czas poprawili standard usług.
__________________
Pozdr./Grzeniu
grzeniu jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.06.2010, 06:29   #4
szukajek
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 18.09.2004
Lokalizacja: mikolow
Posty: 198
szukajek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
grzeniu w życiu nie miałem problemu z tym dostawcą sieci
a jestem u nich praktycznie od początku ich istnienia
jedyne problemy jakie miałem to właśnie na początku ich działalności kiedy jeszcze nie wszystko szło sprawnie
a i wtedy telefon do serwisantów i jeszcze w tej samej godzinie usuwali awarię

ja podejrzewam właśnie te karte sieciową zintegrowaną z płytą bo ostatnio wymieniałem płytę a wcześniej na starej nie miałem tego problemu
szukajek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.06.2010, 14:03   #5
Bródka
Technik Informatyk
 
Avatar użytkownika Bródka
 
Data rejestracji: 22.01.2005
Lokalizacja: Katowice
Posty: 2,369
Bródka niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
No to masz filtrowanie bo macu sklonuj mac adres ze starej sieciowki lub podaj im nowy mac adres
__________________
Optiarc AD-7703S v1.03

Mój Mondek - PolskaJazda.pl
Bródka jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport

Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
Problem przy wypalaniu DVD lub CD - bardzo dziwne zjawisko - dlatego proszę o pomoc Samuraj1978 Napędy optyczne CD 15 12.12.2007 20:39
Problem Nero + SVCD = Brak Pamięci katmai DVD-Video 6 17.02.2004 23:04
problem z ustawieniem lub ASPI tian Napędy optyczne CD 2 27.02.2003 21:57
Age of Mythology problem (brak plikow) joba Off topic 7 24.12.2002 17:33
Problem Nero + SVCD = Brak Pamięci katmai Napędy optyczne CD 0 04.09.2002 11:33


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:45.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.