Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Komputery - oprogramowanie i sprzęt

Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 21.09.2006, 20:09   #16
rosol
Guru

Data rejestracji: 28.12.2002
rosol niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez @ndy
@nacuna b***281;dzie wiedzia***322; ***380;e jest to ruter. A jak wiadomo ruter kupuje si***281; po to aby podzieli***263; ***322;***261;cze.
A jakbym kupil APeka po to aby miec w domu WiFi bo mam laptopa...? Co ich to obchodzi co ja mam w domu?

EDIT: Pozdro dla LiTE'a

Ostatnio zmieniany przez rosol : 21.09.2006 o godz. 21:52
rosol jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 22.09.2006, 17:35   #17
nacuna
Wymiatacz

Data rejestracji: 30.01.2004
nacuna zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez @ndy

Poniżej zamieszczam skan mojej bramy:
Nic nie rozumiem z tego skanu!
Moglbys napisac o co w nim chodzi? Albo zaznaczyc ktore fragmenty sa wazne?

EDIT:
A powiedzmy ze bede uzywal wszystko to samo na PC i na laptopie to bedzie wiedzial?
Np te sam XP,ta sama przegladarka, to samo GG, wartosci TTL dam na 129 na kazdym z komputerow. Wiec powinno byc ok?

Ostatnio zmieniany przez nacuna : 22.09.2006 o godz. 17:47
nacuna jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.09.2006, 19:32   #18
Zelea
I have got my own WORLD..

Data rejestracji: 03.11.2002
Zelea zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez nacuna

EDIT:
A powiedzmy ze bede uzywal wszystko to samo na PC i na laptopie to bedzie wiedzial?
Np te sam XP,ta sama przegladarka, to samo GG, wartosci TTL dam na 129 na kazdym z komputerow. Wiec powinno byc ok?
a co sie stanie w przypadku jak sprawdzi oba komputery dzialajace na raz ?
to nie wazne czy masz tego samego windowsa to samo gg itd...
po za tym takie "skanery" ze tak powiem sa calosciowe tzn ida po calym zakresie ip... urzadzen takich samych nie masz jak w topikach na forum jest przedstawione np skanery sieciowek na bank masz inna sieciowke w PC a inna w laptopie...

rusz troche glowa... i czytaj inne tematy pokrewne na forum tam wszystko pisze naprawde...
pozdro
Zelea jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.09.2006, 19:51   #19
AleX69
.::MaNNErS:SuCk::.

Data rejestracji: 25.02.2004
AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Cytat:
Napisany przez Zelea
rusz troche glowa... i czytaj inne tematy pokrewne na forum tam wszystko pisze naprawde...
po co - kiedy latwiej sie pyta ...
Stary 17.12.2007, 00:28   #20
frog
Żabol

Data rejestracji: 27.04.2003
frog niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Hej. Odswieze moze temat co by nie zakladac nowego bo mam podobna sprawe a mianowicie... :
Brat ma lacze 4Mbit Netia. Jest tam jakis routerek planet i dzieli sie to na 6osob przez ten router/modem i switcha pozniej....
Wszystko kablami tradycyjnie. I teraz tak. Jeden kumpel ma normalnego PCta tam podlaczonego ale kupil sobie dodatkowo laptopa i chcial zeby mu tez go podlaczyc do netu. Tylko nie mamy mozliwosci juz ciagnac kabli po bloku wiec powiedzialem mu ze se musi kupic albo switcha starczy zalaczy i ja przydziele od brata dodatkowy adres IP dla Lapa i bedzie ok. Dobrze godom ? Ale zapytal mnie jak to zrobic zeby jego PC byl tak jak teraz kablem a laptop bezprzewodowo. TO powiedzialem ze musi kupic routerek sobie z wifi i wtedy do niego pojdzie kabel z netu co idzie do PC jego a z routera pojdzie jeden kabel do jego PC a LAP bedzie sie przez WIFI komunikowal z nim. I teraz tak. Jaki to musial by byc model routera do takiego lacza i do takiego polaczenia. Najlepiej prosze cos z oferty prolinu bo bym sobie podjechal. Aha i koledze zalezy na jak najtanszym rozwiazaniu sprawy.... Takze im taniej tym lepiej.
A jeszcze pytanie jesli kabel netu szedl by do tego routera i on by sobie tam rozdzielal to co router ma miec te wew. ip co mial jego PC kiedys a on sobie zrobi jeszcze wew. podsiec na swoje dwa kompy tak ? Z gory dzieki za info i podanie jakis tanich modelow do tej sprawy.

HARDSTYLE IS MY STYLE !!!
frog jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: