Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Komputery - oprogramowanie i sprzęt (https://forum.cdrinfo.pl/f113/)
-   -   Praca w serwisie komputerowym (https://forum.cdrinfo.pl/f113/praca-serwisie-komputerowym-93587/)

revolver0 20.07.2014 15:48

Ale już gaworzy po irlandzku xD

blackened2687 20.07.2014 16:17

Cytat:

Google Translate nie jest dobry, gdzieś czytałem, że on tłumaczy wszystko przez j. angielski,
to znaczy, że nie ma tłumaczenia polski -> rosyjski, tylko poprzez polski -> angielski -> rosyjski.
Tak, Google Translate prawie zawsze przeprowadza przez język Angielski i przez ten mocno zniekształca się sens. Translate.meta.ua przeprowadza bezpośrednio, myślę, ponieważ konstrukcje przetłumaczonych z Rosyjskiego na Polski zdania są bardzo mocno podobne

Cytat:

Z ciekawości więc zapytam jakiej jesteś narodowości (sądząc po profilu, Rosyjskiej) i skąd u Ciebie znajomość naszego języka, a przy tym chęci do jego nauki?
Tak, Rosyjski (u mnie w rodzajowi byli również Ukraińcy i Kazachowie). Kolekcjonuję nagrywarki i ich firmware, po niektórych modelach szukałem dużo informacji w internecie i często popadałem na wasze forum. :) Forum Polskie - oto i zainteresowałem się językiem Polskim. W regionie, gdzie żyję, wiele osób znają Ukraińską mowę, i ja też jego rozumiem - zza mownego podobieństwa Ukraińskiej mowy z języka Polskiego częściowo rozumiem i język Polski też :D W ogóle bardzo lubię cudzoziemskie mowy - przestudiował język Angielski i trochę uczył Niemiecki, przez pracę u mnie teraz za mało czasu na studiowanie mów :(

Cytat:

Zasilacz lub sekcja zasilania (jeśli jest wbudowany).
DZIĘKUJE!!!

DarkSlide97 20.07.2014 22:18

Cieszymy się, że nasza strona jest odwiedzana przez obcokrajowców - w końcu mało która może się tym pochwalić.
Swoją drogą, opanować język polski jest trudno, ponoć to jeden z najtrudniejszych języków :czytaj:

grzeniu 20.07.2014 23:50

Bijecie pianę. Przecież widać, że to ktoś obcy, ale usilnie stara się wysłowić. I dobrze mu to idzie :spoko: Ja zrozumiałem wszystko, ale ja może stary już jestem.

W odróżnieniu od leniów śmierdzących i nieuków (po większej części) zasłaniających się papierkiem od lekarzy i usprawiedliwiających swoje dysleksje, dysortografie i takie dyscośtam k***a

Berion 21.07.2014 01:05

Kto bije pianę? Lepiej nie używaj idiomów bo w obecnej sytuacji geopolitycznej, ich niezrozumienie może przynieść szereg nieporozumień. :D

misiozol 21.07.2014 10:20

Tak.... polityka :P , wracajac do zapytania to nie chodzi o wymienialne elementy tylko o zamoznosc spoleczenstwa w irl nikomu przy zdrowych zmyslach nie chcialo by sie naprawiac laptopa tylko idzie i kupuje nowy , i to nie dla tego ze sie nie da ale mu sie niechce i przewaznie koszt robocizny z czesciami wynosi 1/3 do 1/2 nowego i woli pujsc do sklepu kupic nowy z prostej przyczyny BO GO STAC na nowy z jednej tygodnowki i mu jeszcze zostanie nie mowie tu o hi-end ale przecietnej maszynie do pisania co juz wykona wszystkie prace mu zadane .

Patrix 21.07.2014 16:00

Cytat:

Napisany przez misiozol (Post 1288113)
Tak.... polityka :P , wracajac do zapytania to nie chodzi o wymienialne elementy tylko o zamoznosc spoleczenstwa w irl nikomu przy zdrowych zmyslach nie chcialo by sie naprawiac laptopa tylko idzie i kupuje nowy

Dzięki nim niektóre polskie firmy z allegro mają świetne cukiereczki nówki nieśmigane, wygląd igła itd. za super cenę. Oczywiście słowo klucz - powystawowe. Także wszyscy tylko się czepiają, przecież czytali...

Cytat:

Napisany przez misiozol (Post 1288113)
pujsc

apropo... :sciana:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:25.