blackened2687 |
20.07.2014 16:17 |
Cytat:
Google Translate nie jest dobry, gdzieś czytałem, że on tłumaczy wszystko przez j. angielski,
to znaczy, że nie ma tłumaczenia polski -> rosyjski, tylko poprzez polski -> angielski -> rosyjski.
|
Tak, Google Translate prawie zawsze przeprowadza przez język Angielski i przez ten mocno zniekształca się sens. Translate.meta.ua przeprowadza bezpośrednio, myślę, ponieważ konstrukcje przetłumaczonych z Rosyjskiego na Polski zdania są bardzo mocno podobne
Cytat:
Z ciekawości więc zapytam jakiej jesteś narodowości (sądząc po profilu, Rosyjskiej) i skąd u Ciebie znajomość naszego języka, a przy tym chęci do jego nauki?
|
Tak, Rosyjski (u mnie w rodzajowi byli również Ukraińcy i Kazachowie). Kolekcjonuję nagrywarki i ich firmware, po niektórych modelach szukałem dużo informacji w internecie i często popadałem na wasze forum. :) Forum Polskie - oto i zainteresowałem się językiem Polskim. W regionie, gdzie żyję, wiele osób znają Ukraińską mowę, i ja też jego rozumiem - zza mownego podobieństwa Ukraińskiej mowy z języka Polskiego częściowo rozumiem i język Polski też :D W ogóle bardzo lubię cudzoziemskie mowy - przestudiował język Angielski i trochę uczył Niemiecki, przez pracę u mnie teraz za mało czasu na studiowanie mów :(
Cytat:
Zasilacz lub sekcja zasilania (jeśli jest wbudowany).
|
DZIĘKUJE!!!
|