![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 31.05.2005
![]() |
Problem z dzieleniem internetu na routerze NETGEAR WGR614v8
Mam w mieszkaniu router WGR614v8 i podłączony do niego komputer stacjonarny oraz bezprzewodowo laptopa. Niestety gdy laptop jest podłączony to internet na komputerze stacjonarnym działa strasznie wolno i ma duże opóźnienia. Co się dzieje?
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Forumator
Data rejestracji: 27.08.2004
![]() |
Laptop coś*wysyła albo pobiera. Z tego co piszesz, nie jesteś świadomy co... więc przeskanuj go jakimś antywirem z najnowszą bazą sygnatur, do tego dorzuć ad-aware.
![]() |
#3 |
Wyjadacz ;)
![]() |
Sytuacja jest taka, że mieszkam ze współlokatorem i to do niego należy ten laptop i on też coś z neta ciągnie. Nie można jakoś w routerze ustawić żeby po równo dzielił łącze i tyle?
Ostatnio zmieniany przez rafalkam : 07.10.2010 o godz. 20:19 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
noob
Data rejestracji: 26.02.2005
![]() |
Z tego co lukam na jego specyfikację to ten routerek ni ma takiej opcji
![]() |
#5 |
Zamyślony
Data rejestracji: 21.01.2006
![]() |
potwierdzam. z poziomu tego routera nie podzielisz łącza po połowie. w innych konfiguracjach też nie. to wiem bo tego samego routera posiadam.
ale teraz pytanie dla bardziej obeznanych... alternatywny soft zmienił być coś? na pudełku z routera była info o jakichś innych softach z http://www.myopenrouter.com/ ale aż tak kumaty w temacie nie jestem by kombinować z innymi
![]() |
#6 |
Wyjadacz ;)
![]() |
Te alternatywne softy można wgrać ale taki który dzieli łącze jest płatny więc mija się to z celem.
Poza tym sytuacja jakoś się ustabilizowała ale teraz jest jakiś inny problem. Otóż gdy włączę jakiś klient bittorrent to nie mogę wejść na żadną stronę www - nawet po wyłączeniu klienta strony dalej nie wchodzą - pomaga dopiero wyłączenie i ponowne włączenie karty sieciowej. Problem zaczął się dzisiaj - wcześniej mogłem równocześnie korzystać z torrentów i www - co dziwne na laptopie ten problem nie występuje - działa i torrent i www. Co to może być? Dodam, że wygląda na to, że dzisiaj Multimedia zwiększyła mi prędkość łącza (podpisałem nową umowę) więc to może być coś z tym ale dlaczego większa przepustowość miałaby powodować taki problem? EDIT: Otóż wygląda na to, że nawet nie muszę włączać bittorrenta - po jakimś czasie na samym www nie mogę wejść na strony - co się ku%$# dzieje? EDIT2: Wygląda na to, że reset pomógł - teraz już działa www i torrent. Ostatnio zmieniany przez rafalkam : 02.11.2010 o godz. 13:40 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Czy my naprawdę żyjemy w tak chorym kraju...? | andrzejj9 | Off topic | 123 | 24.07.2015 20:56 |
z czym pić whisky ??? jakiś przepis?? | Ufil123 | Off topic | 193 | 19.02.2014 19:36 |
AVI -> VCD [poradnik] | sc0rpi0 | DVD-Video | 282 | 28.11.2011 12:34 |
problem z tmpg | fati | DVD-Video | 1 | 11.12.2004 22:24 |