![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 31.05.2005
![]() |
1900x1200 to jest sugerowane ustawienie - jak dla mnie stanowczo za duże - nic nie widzę - chyba, że mi powiecie jak ustawić jakieś powiększenie czy coś?
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ale wiesz że obraz w dowolnej innej rozdzielczości jest przez monitory wyświetlany bardzo nieładnie? w grach i filmach ujdzie, ale jak ktos chce sobie tak ustawić pulpit to biada mu
![]() Ustaw sobie większe czcionki. (albo DPI w windowsie) |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Wyjadacz ;)
![]() |
A nic nie da się zrobić w kwestii rozdzielczości?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
inżynier systemowy
Data rejestracji: 07.07.2004
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Jukebox Hero
Najlepsi są ludzie którzy kupują sobie wypasne laptopy FullHD 15 cali a potem narzekają.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Pa rampamer
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 24.10.2006
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Zrób dokładnie to, co Ci pisze Sobrus. Za najrozsądniejszą uważam zmianę DPI. Poza tym do małych czcionek wzrok szybko się przyzwyczaja, potem człowiek zaczyna doceniać ilość dostępnego miejsca ![]()
![]() |
![]() |
#22 |
Jukebox Hero
Mam w domu monitory 1280x1024 i nawet nieźle radzą sobie ze skalowaniem. Ale wydaje mi się że do gier lepsze jest skalowanie przez kartę graficzną (zmienia się to w ustawieniach karty w windowsie).
Normalnie monitor (przynajmniej mój benq) wyostrza obraz, co w grach skutkuje pixelami. Karta (GF8600) skaluje bardziej miękko, obraz jest naturalniejszy. Nie ma to wpływu na wydajność ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Wyjadacz ;)
![]() |
Ok, dzięki wszystkim za odpowiedzi. Mam jeszcze pytanie gdzie dokładnie w panelu sterowania nvidii ustala się to skalowanie?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Jukebox Hero
W Nvidia Control Panel
Display -> Change Flat Panel Scaling Niestety teraz jest u mnie nieaktywne. Kiedys było aktywne (jeszcze pamiętam że sprawdzałem w crysis jaka jest różnica ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Wyjadacz ;)
![]() |
Zmieniłem, żeby skalowała karta ale teraz obraz jest tak jakby rozmazany. Co zrobić?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Przyjmij to po prostu do wiadomosci. Ustaw na rozdzielczosc natywna, a ikony i inne duperszmity zmien w wygladzie (wlasciwosci ekranu) I to jest optymalne rozwiazanie. -nie znam lepszego rozwiazania.
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Rozwiązany Problem bluetooth HP nx6125 | aeiouy | Off topic | 0 | 26.05.2006 14:35 |
problem z monitorem lcd sony | gmx | Off topic | 6 | 03.03.2006 20:23 |
Czy ktoś ten problem wreszcie rozwiąże??? | sovi | Napędy optyczne DVD | 15 | 28.02.2006 11:27 |
Problem z nagrywarka DVD Liteon 16X 16h5s | sovi | Napędy optyczne DVD | 3 | 11.01.2006 23:41 |
Problem z filmem DVD ? | jp44 | DVD-Video | 5 | 04.01.2006 23:34 |