Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 13.01.2006, 01:02   #1
sovi
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 19.05.2004
Posty: 13
sovi w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Exclamation Czy ktoś ten problem wreszcie rozwiąże???

PORA WRESZCIE ROZWIAZAC TEN PROBLEM!!!!!!

Znalazlem wiele postów na ten temat ale nie znalazlem ani jednej odpowiedzi. Czy istnieje osoba która zna się na tyle by problemy te rozwiązac?

Zamieszcze tu linki z forum na ten temat (dwa pierwsze z pierwszego sa moje):
http://forum.cdrinfo.pl/search.php?searchid=785124
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...3%B1d+fiksacji

Dodam, że z lektury postów i z doświadczenia własnego wynika jasno że:
-to nie wina plyt!
-nic nie da czyszczenie optyki mam problem z nowa nagrywarka!
-firmware i bios nic nie daje (przynajmniej tak sadze, zaraz to uzasadnie)!
-to nie wina ASPI badz jego nieobecności!
-jak zauważylem przy problemie występuje błąd fiksacji itp.
-nie jest to również problem systemu operacyjnego-probowalem na 98 i xp

-i najwazniejsze to nie wina nagrywarki!-mialem identyczny problem ze stara ale to olalem-to ma cos wspolnego z nero-przy starej nie uzywalem nero i dzialala (prawie) jak nalezy myslalem wtedy ze to przez nagryware okazalo sie niedawno (gdy kupilem nowa) ze nie.
Praktycznie identyczny problem sie pojawia nadal!

Ostatnio zmieniany przez sovi : 13.01.2006 o godz. 01:12
sovi jest offline  

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 13.01.2006, 10:34   #2
Clackier
Stary wypalacz
 
Avatar użytkownika Clackier
 
Data rejestracji: 02.11.2003
Lokalizacja: Racek <-> Wrocek
Posty: 170
Clackier zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
a moze wzialbys palnik i poszedl do dobrego qmpla i tam przetestowal.
jesli wszystko bedzie ok to wina po stronie kompa.
moze zasilacz jest wlalniety/ za slaby.

pozdr
__________________
Tymczasowy brak opisu.
Clackier jest offline  
Stary 13.01.2006, 18:49   #3
sovi
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 19.05.2004
Posty: 13
sovi w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
w sumie moge skoczyc do kogos ale jestem na 99% przekonany ze bedzie ok
i co wtedy? zasilacz? czy to pewne?

tematu nie uwazam za zamkniety
czy ma ktos jeszcze jakies pomysly
sovi jest offline  
Stary 13.01.2006, 19:26   #4
SpeedFreaK
Guru
 
Avatar użytkownika SpeedFreaK
 
Data rejestracji: 06.09.2004
Lokalizacja: Gdynia
Posty: 4,225
SpeedFreaK wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>SpeedFreaK wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>SpeedFreaK wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>SpeedFreaK wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>SpeedFreaK wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Jaki masz sprzęt i zasilacz??
__________________
Intel Core i7 4790K @ 4.00GHz MSI Z97 Gaming 3 Kingston HyperX XPM Beast 32 GB MSI GeForce GTX1060 SSD Samsung 840 EVO 250GB Samsung SH224DB Chieftec CTG-750C Zalman Z11 Plus
SpeedFreaK jest offline  
Stary 15.01.2006, 14:35   #5
sovi
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 19.05.2004
Posty: 13
sovi w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Dane techniczne mojego zasilacza:

Ogólna specyfikacja
Typ urządzenia Power supply
Typ nośnika Internal
Zgodność ATX12V 1.2
Szerokość 14 cm
Głębokość 15 cm
Wysokość 8.6 cm

Inne
Standard CE, CISPR 22 Class B, FCC Part 15 B
Cechy Noise reduction , Power Factor Correction (PFC)
MTBF 50,000 hour(s)

Środowisko pracy
Minimalna temperatura pracy 10 °C
Maksymalna temperatura pracy 40 °C

Urządzenie zasilające
Zakres napięcia wejściowego AC 180 - 264 V
Wymagana częstotliwość 47 - 63 Hz
Napięcie wyjściowe +3.3, +/-5, +/-12 V
Zasilanie 300 Watt
------------------------------------------------------------------------------------------------

Karta graficzna: Radeon 9200SE
Karta dzwiekowa: SB Live!
Plyta glowna: ASUS socket 478, Intel 845PE, DDRAM, AGP 4x
Procesor: Pentium 4 CPU 3.06
RAM: 512

Jeśli jakichs danych brakuje podajcie konkretnie co chcecie wiedziec to zamieszcze.

Pzdr.

Ostatnio zmieniany przez sovi : 15.01.2006 o godz. 14:47
sovi jest offline  
Stary 15.01.2006, 15:38   #6
Clackier
Stary wypalacz
 
Avatar użytkownika Clackier
 
Data rejestracji: 02.11.2003
Lokalizacja: Racek <-> Wrocek
Posty: 170
Clackier zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
A jakiej firmy zasilacz?

i jakie masz wartosci napiecia +12,+5,+3,3 ??
mozna sprawdzic np: speedfan'em
__________________
Tymczasowy brak opisu.
Clackier jest offline  
Stary 15.01.2006, 15:54   #7
mart!nek
konstantynopolitaneczka
 
Avatar użytkownika mart!nek
 
Data rejestracji: 14.01.2006
Lokalizacja: żeszuf
Posty: 56
mart!nek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
speedfanem to sobie moze nie powiem co robic, mierniki na plytach sa tylko po to by pokazywac losowe cyferki w okolicach napiecia jakie powinny wskazywac.

Podaj marke zasilacza i ew. amperaz dla 5v (powinno pisac na etykietce zasilacza), bo laser ciagnie z 5v... (chyba jak sie myle to przetracic kark )

Ostatnio zmieniany przez mart!nek : 15.01.2006 o godz. 15:56
mart!nek jest offline  
Stary 15.01.2006, 16:08   #8
Clackier
Stary wypalacz
 
Avatar użytkownika Clackier
 
Data rejestracji: 02.11.2003
Lokalizacja: Racek <-> Wrocek
Posty: 170
Clackier zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez mart!nek
speedfanem to sobie moze nie powiem co robic, mierniki na plytach sa tylko po to by pokazywac losowe cyferki w okolicach napiecia jakie powinny wskazywac.
nie do konca sie zgodze, wczesniej mialem jakiego oema, napiecie +3,3V było w okolicy 2,6 - 2,7. Tak wskazywal komp.

Przesiadlem sie na modecoma i problem zniknal, napiecie normalne.
Pozdr
__________________
Tymczasowy brak opisu.
Clackier jest offline  
Stary 15.01.2006, 16:26   #9
mart!nek
konstantynopolitaneczka
 
Avatar użytkownika mart!nek
 
Data rejestracji: 14.01.2006
Lokalizacja: żeszuf
Posty: 56
mart!nek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
nyway to troche dziwne zeby kalibracja lasera tak bardzo zalezala od napiecia :/ nie chce mi sie jakos w to wierzyc... moze kurna jakies plytki pupne? Uszkodzenie warstwy w danym miejscu gdzie nagrywarka sie wysypuje? Drgania?!

btw witam forumowiczow ;]

======


offtop (odp na post wyzej ;]):

no to nei wiem ;] u mnie to inaczej wyglada... przy nagrywaniu na miernikach na mobo napiecie na 5v potrafi spadac nawet o 0.3v (do 4.5v, przy takim to komp powinien wisiec), na miernikach 4.9 jak skala + duzy hak ;], najwiekszy skok jaki zaobserwowalem to 0.03v jak odpalilem prime (psu chieftec 360w).

koniec offtopa

Ostatnio zmieniany przez mart!nek : 15.01.2006 o godz. 16:29
mart!nek jest offline  
Stary 16.01.2006, 01:01   #10
sovi
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 19.05.2004
Posty: 13
sovi w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Prosze bardzo oto moj zasilacz: FEEL LC-B300ATX PFC
http://www.elkom.pl/product_info.php...284bd32646a6b0
...any ideas?
__________________
Pentium 4 CPU 3.06, ASUS socket 478, Intel 845PE, DDRAM, AGP 4x, Radeon 9200SE, 512RAM
sovi jest offline  
Stary 16.01.2006, 01:16   #11
Reetou
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,590
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez sovi
Prosze bardzo oto moj zasilacz: FEEL LC-B300ATX PFC

Może przelicz sobie zużycie mocy przez Twojego kompa kompa i podaj, ile Ci wyszło.

http://www.jscustompcs.com/power_sup....php?cmd=INTEL
Reetou jest offline  
Stary 16.01.2006, 23:27   #12
sovi
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 19.05.2004
Posty: 13
sovi w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Wyszlo mi 266
__________________
Pentium 4 CPU 3.06, ASUS socket 478, Intel 845PE, DDRAM, AGP 4x, Radeon 9200SE, 512RAM
sovi jest offline  
Stary 18.01.2006, 21:17   #13
sovi
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 19.05.2004
Posty: 13
sovi w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
No i co? Koniec? Nikt nie wie jak mi pomoc?
__________________
Pentium 4 CPU 3.06, ASUS socket 478, Intel 845PE, DDRAM, AGP 4x, Radeon 9200SE, 512RAM
sovi jest offline  
Stary 07.02.2006, 09:45   #14
maxis_64
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika maxis_64
 
Data rejestracji: 17.01.2006
Posty: 24
maxis_64 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Smile

niby wszystko polega na prubach postaraj sie o najnowsze sterowniki do płyty nastepnie wgraj po wgraniu popatrz na ustawienia sprzetowe moge sie załozyc ze bedzie tam sporo znaków zapytania ,aby je zlikwidowac włoz płyte ze starymi sterownikami i poprzez menagera urzadzen wgrywaj sterowniki pokolei jak leci kazdy osobno powinno zadziałac przynajmniej mi zadziałało w xp wchodzisz w moj komp-własciwosci -sprzet -menager urzadzen powodzenia
maxis_64 jest offline  
Stary 07.02.2006, 09:56   #15
ZbigNieff
..::Returned Master::..
 
Avatar użytkownika ZbigNieff
 
Data rejestracji: 14.12.2002
Lokalizacja: Kłodzko
Posty: 1,879
ZbigNieff zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Reetou
Może przelicz sobie zużycie mocy przez Twojego kompa kompa i podaj, ile Ci wyszło.

http://www.jscustompcs.com/power_sup....php?cmd=INTEL

Mi wyszlo 310 w/g tego a mam 300W zasilacz hehe!!
__________________

RW1: Nec 3520A - RW2: BenQ 1640
ZbigNieff jest offline  
Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:56.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.