![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.01.2009
![]() |
![]()
witam na forum
![]() mam poważny problem dotyczący podłączenie lcd do kompa otóż przerywa mi dźwięk podczas odtwarzania dźwięku gdy lcd jest domyślnym monitorem (głośniki w lcd) i nie ma różnicy czy oglądam film czy słucham muzyki nawet podczas grania w gry tak jest że dźwięk się tnie kombinowałem ze sterami, z filtrami skorzystałem z konkretnego tematu @smartek'a dotyczącego instalacji kodeków i playerów który jest tutaj kolego szacunek jesteś wielki ![]() i niestety też nie pomogło chociaż ogłądanie filmów na 40" lcd stało się piękne w 1080p ![]() nie mam już pomysłów pytałem na innych forach i nikt nie wiedział aż przez ![]() lcd jest połączony kablem hdmi z kartą graficzną karta graficzna połączona z płytą główną przez spdif korzystam z zintegrowanej karty na płycie teraz trochę o sprzęcie: lcd: sony bravia kdl 40s4000 komp: 1.9600gt (taka-chodzi o model) a nie o reklame 2.płyta główna asus m2n-e sli (tak wygląda) jak wyżej 3.os: vista ultimate x86 sp1 4.stery do dźwięku:CMedia_CM6501_Audio_V51281701_Vista proszę o pomoc ![]() ![]() ![]() ![]() pozdrawiam i mam nadzieje że ktoś odpowie na prośbę desperata z góry dziękuje ps. mam nadzieje że dobrze trafiłem z tematem jestem nowy na forum więc proszę o wyrozumiałość heyka Ostatnio zmieniany przez kyuri : 01.01.2009 o godz. 22:14 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
![]() |
płytę połączyłem spdif out z kartą graficzną wewnątrz kompa przez kabel dwużyłowy
wyjście na płycie jest trzy pinowe wyglądające tak: 1 0 1 1 gdzie: 1 to pin 0 puste miejsce połączyłem dwa najbliższe piny zastanawiające że dźwięk tnie się dopiero po kilku minutach odważania ( na filmach nawet po 25 min??) co jest zastanawiające mam jeszcze kartę dźwiękową połączoną pod pci dość starą bo C-Media CMI8738/C3DX PCI Audio Device tylko nie wiem jak ten kabel połączyć z kartą gdyż nie wiem pod które piny podłączyć a nie moge nigdzie znaleźć schematu do tej karty jak ktoś ma lub wie jak połączyć to prosze o pomoc pozdrawiam Ostatnio zmieniany przez kyuri : 02.01.2009 o godz. 16:18 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Guru
Data rejestracji: 04.01.2003
![]() ![]() |
Spróbuj wyłączyć funkcję oszczędzania energii po dłuższym czasie bezczynności, powinno już nie "tnąć" dźwięku.
![]() |
#4 |
Nowy na forum
![]() |
niestety to nie pomogło
mam włączony zrównoważony stan jak już zacznie tnąć dźwięk to już do końca tak jest czy włączam film czy winamp ale dzięki za podpowiedź pozdro |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
podłączyłem kartę dźwiękową na pci o której wcześniej pisałem (C-Media CMI8738/C3DX PCI Audio Device) zgrałem stery do visty wyszukałem opis pinów na spdif out i podłączyłem ją z kartą graficzną
jest dźwięk który się nie tnie ![]() problem był ze sterownikami dodanymi do płyty głównej asus i cmedia dali ostro ciała w tym temacie dzięki za pomoc i pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Sb Audigy 2 - Problem Z Directsound2.0 I Kernel... | RafeQ | Off topic | 2 | 12.07.2013 18:54 |
Problem z matryca LCD | Bródka | Komputery - oprogramowanie i sprzęt | 4 | 12.11.2008 00:36 |
NOWY KOMP - NOWY PROBLEM ALBO TO TAK MA BYC ;-/ | ZbigNieff | Komputery - oprogramowanie i sprzęt | 16 | 20.04.2008 16:10 |
Problem z odczytem i nagrywaniem obrazów ISO DVD | Krystos | Napędy optyczne DVD | 4 | 01.07.2005 22:16 |
problem z obrazami ISO DVD | Krystos | Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray | 1 | 30.06.2005 11:35 |