![]() |
Proponuję abyś jeszcze raz sformułował co chcesz,
bo na podstawie pierwszego posta już nie wiem czego chcesz... raz piszesz jedno a potem nagle co innego :) |
chciałem odzyskać klucz z recovery bo sprzedaje tego netbooka. Klient się zgodził żebym wpisał inny(obojetnie jaki). wiec zacząłem robić wszystko od nowa ale to i tak nic nie daje...
|
Cytat:
Cytat:
|
teraz mam problem. Bo zainstalowałem na pustym dysku i gdy skopiuje pliki i restartuje się to pokazuje się"ie można uruchomić windows z powodu sprzętowego błędu dysku"
|
Sprecyzuj jak przeprowadzasz instalację, to netbook tak ? Czyli nie ma napędu ?
Prawdopodobnie źle wykonałeś instalator na pendraku, XP z tego co pamiętam natywnie nie wspiera instalacji z pendraka - czyli kombinowanie narzędziami firm trzecich. |
z pendraka. Programem wintosflash
Trzeba było dalej wybrać opcje z menu. A co będzie jak po instalacji znowu takie coś mi wyskoczy? |
Nie wiem co będzie, nigdy tak nie instalowałem, dwie strony zajęło dojście o co Ci chodzi :P
Problemów z HDD nie masz, więc dyskusja wisi w złym dziale, dodatkowo zły jest temat dyskusji. Tu masz przykładowy manual wykonania czegoś takiego: http://walendowski.com/2009/02/19/in...pamieci-flash/ |
jest taki program który mi pomoże stworzyć menu do wybierania systemu? Bo ten z pendriva(z windowsem)) uruchamia mi system... tylko że bez pendriva system się nie uruchamia
|
Sprawdziłeś radę usera Arepo ? post 8 ...
|
nie. Ponawiam pytanie. Jakim programem rozruszyć windowsa żeby sie uruchomił bo z pendrivem się uruchamia system... mogę wybrać dysk i się uruchamia. A jak uruchamiam bez pendriva to wyskakuje komunikat :(
|
Cytat:
to pokombinuj tak jak Ci radził ! :P Ustaw partycję aktywną i edytuj boot.ini :P |
partycja jest aktywna bo automatycznie windows ją taką ustawił.... boot.ini jest dobrze tylko zamiast parametru 15 ma 30....
|
Ilość załączników: 1
Cały sęk w tym, że owe netbooki mają bardzo specyficzny podział na partycje. U mnie w N150 masz na pierwszej recovery, potem jest jakiś 100 MB boot (partycja ukryta) i dopiero C z systemem oraz dalsze partycje ...
tak to wygląda : Załącznik 58108 Proponuję Ci pobrać sobie Samsung Admin Tool - tutaj. Wypalić go na pendrive powiedzmy w UltraISO. Przeprowadzić partycjonowanie dysku w tym właśnie sofcie, on od razu z automatu dostosowuje prawidłowo dysk do pracy z netbookiem. Potem dopiero zainstalować system. Jeśli masz Viste albo 7 instalację przeprowadza się z poziomu Admin Toola, w przypadku XP już zwyczajnie. Nie wiem czy to zadziała, ale nic innego mi do głowy nie przychodzi. Ciekawy opis różnych funkcji Admin Tool masz tu, po francusku, ale jest przecież google translator ;). Życzę powodzenia. |
Cytat:
|
To nowsza wersja programu, powinna być zgodna wstecz. Ja używałem już 5-tki (przenosiłem dane na dysk SSD), też nie można było uruchomić systemu. Zadziałała bez problemu.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:04. |