Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Komputery - oprogramowanie i sprzęt

Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 21.07.2009, 12:39   #1
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.02.2003
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
outlook express - problem

witajcie - mam problem z programem w temacie

podczas wysyłki listu następuje monit o błędzie (którego nie ma wyświetlonego), list zostaje w skrzynce nadawczej (skasowany jest licznik postów do wysłania), a rzeczywistość jest taka iż zostaje on również wysłany, a dalej wisi w skrzynce nadawczej.

może zagmatwane, ale chyba jasne

--edit--

znalazłem, chyba roziwązanie ale musze przetestować

jak folder ma 1GB (wg innych źródeł 2GB) to trzeba listy zarchiwizować lub skompresować

Ostatnio zmieniany przez icemac : 21.07.2009 o godz. 13:02
icemac jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 21.07.2009, 14:34   #2
romanesco
Guru

Data rejestracji: 01.08.2007
romanesco jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>romanesco jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>romanesco jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>romanesco jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
U mnie od czasu do czasu pojawia się komunikat czy skompaktować dane. Zawsze klikam TAK.
romanesco jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.07.2009, 15:13   #3
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez romanesco Podgląd Wiadomości
U mnie od czasu do czasu pojawia się komunikat czy skompaktować dane. Zawsze klikam TAK.
musze to "juzerce" ustawić i nauczyć klikać TAK
Stary 22.07.2009, 14:18   #4
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

dokonałem skompaktowania z katalogu "wysłane"wywalił posty z 2009 roku, a pozostawił z 2008, 06, 05 (nie wiem po co komu stare posty, ale cóż...)

czy da się przwrócić postydo tego katalogu ??
bo podczas kompaktowania on gdzieś je kopiował (tak przynajmniej było napisane w okienku)

dzięki za info

Ostatnio zmieniany przez icemac : 22.07.2009 o godz. 14:23
icemac jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.07.2009, 14:36   #5
romanesco
Guru

Data rejestracji: 01.08.2007
romanesco jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>romanesco jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>romanesco jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>romanesco jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Cytat:
Kompaktowanie polega na przebudowaniu zawartości pliku przechowywania poczty e-mail tak, aby zajmował mniej miejsca. Proces ten jest konieczny, ponieważ nawet po usunięciu części wiadomości z programu pocztowego rozmiar pliku z pocztą nie maleje. Funkcja kompaktowania dostępna jest między innymi w programie Outlook Express oraz Outlook.
Ale dlaczego Ci wywalił wiadomości, to tego nie wiem U mnie co jakiś czas pojawia się taki komunikat:
outlook express - problem-oe-screen.jpg
I tak jak napisałem, klikam OK. Nie stwierdziłem żeby mi coś usunął. Co do ustawień, to robił to nasz informatyk, więc nie pomogę
romanesco jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.07.2009, 14:53   #6
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

Cytat:
Napisany przez romanesco Podgląd Wiadomości
Ale dlaczego Ci wywalił wiadomości, to tego nie wiem U mnie co jakiś czas pojawia się taki komunikat:
Załącznik 52578
I tak jak napisałem, klikam OK. Nie stwierdziłem żeby mi coś usunął. Co do ustawień, to robił to nasz informatyk, więc nie pomogę
znalazłem w koszu

w wysłanych było ~2GB, oraz 4600postów

wywaliłem powłowę i chyba trzeba zrobic teraz kompensację (bo baza ma dalej około 2GB) z tego co wyczytałem to nawet jak się posty skasuje to one dalej wiszą w bazie (choć dla mnie to jest dziwne )
Stary 22.07.2009, 20:11   #7
grzeniu
XV1100
Zlotowicz

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Jak miałem ciągle pełen dysk, to nie dało się kompaktować (bo brak miejsca). Wtedy trzeba było wejść do folderu przechowywania wiadomości i ręcznie zrobić porządek.
W OE faktycznie usuwanie wiadomości nie zwalnia miejsca na dysku, trzeba kompaktować, albo z palca usuwać.

Twoje uprawnienia: