Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Komputery

Komputery Dyskusje związane z komputerami, ale nie mieszczące się w powyższych działach



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 07.01.2010, 06:58   #1
WODZU1972
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika WODZU1972
 
Data rejestracji: 03.07.2006
Lokalizacja: Sosnowiec
Posty: 113
WODZU1972 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Problem z zamianą litery partycji systemowej

Witam mam taki problem otóż działałem jakiś czas na systemie Windows 7 Ultimate 64 bit ale oprogramowanie do montażu filmów nie chciało na nim działać i zmusiło mnie to do powrotu na stary system Windows XP Home Edition logiczne 32 bitowy.Jednakże po postawieniu systemu pozmieniały mi się całkowicie litery partycji i np.system mam na partycji F zamiast C gdy próbowałem to zmienić za pomocą wejścia w START , PANEL STEROWANIA , WYDAJNOŚĆ I KONSERWACJA , NARZĘDZIA ADMINISTRACYJNE , ZARZĄDZANIE KOMPUTEREM , ZARZĄDZANIE DYSKAMI mam Dysk 0 Podstawowy 232,87GB gdzie powinna być partycja C , D , E a drugi to Dysk 1 Podstawowy 186,31GB gdzie powinna być partycja F , G , trzeci dysk jest jako Dysk 2 Podstawowy 698,63GB jest to dysk przenośny firmy Seagate pod wejście usb całość pojemności powinien wynosić 750GB wcześniejsze czyli Dysk 0 mieć powinien 250GB a Dysk 1 200GB teraz na dysku 232,87GB są partycje o literach F , C , G gdzie na F pisze dodatkowo Zdrowy (Rozruch) C pisze Zdrowy (System) a na D pisze Zdrowy (Aktywna) reszta pisze tylko Zdrowy jak te wszystkie litery według własnego uznania poustawiać gdy próbuję zmienić literę systemową C w funkcji Zarządzanie komputerem wówczas ukazuje mi się info System Windows nie może zmodyfikować litery dysku woluminu systemowego lub rozruchowego jak tego dokonaćChciałbym jeszcze przy literach D i F usunąć nazwy typu Zdrowy (Aktywna) oraz Zdrowy (Rozruch) a pozostawić tylko przy partycji C czyli systemowej Zdrowy (System) resztę partycji wszystko pokazuje mi Zdrowy będę ogromnie wdzięczny za pomoc jak tego dokonać.Już próbowałem w rejestrze systemowym z tego oto opisu http://support.microsoft.com/kb/223188/pl jednakże z negatywnym skutkiem u mnie to niedziała mimo stosowania się do podanych instrukcji w artykule.
WODZU1972 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 07.01.2010, 09:50   #2
Bródka
Technik Informatyk
 
Avatar użytkownika Bródka
 
Data rejestracji: 22.01.2005
Lokalizacja: Katowice
Posty: 2,369
Bródka niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Nie zmienisz litery partycji systemowej na systemie ktory ja uzywa, a zdrowy rozruch oznacza ze bez tej partycji system ci nie wstanie, nie wiem co ty pomieszałeś ale najlepiej wgrac od nowa system tworzac nowe partycje, a poprzedni windows skasowales czy wgrales od razu xp ?

P.S. Jest tez windows xp 64bit
__________________
Optiarc AD-7703S v1.03

Mój Mondek - PolskaJazda.pl
Bródka jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.01.2010, 10:11   #3
prometeusz
Guru
 
Avatar użytkownika prometeusz
 
Data rejestracji: 07.01.2003
Posty: 8,319
prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Wodzu troche pokreciles jak instalowales winde
Skoro pierwszy dysk FCG znaczy to ze pierwsza partycje masz logiczna druga fizyczna , trzecia ciezko powiedziec
Wejdz najlepiej Acronisem czy innym narzedziem dyskowym do partycji przy bootowaniu.
Zmien pierwszy dysk logiczny na fizyczny ( jesli nie robisz tego PM nie musisz sie obawiac ze cokolwiek sie stanie)
Po restarcie jeszcze raz uruchom Acronisa i sprawdz czy litery sa jak nalezy - teraz musza byc.
No i teraz najwazniejsze czy winda to kupi. Powinna, ja z tym nigdy nie mialem problemow
__________________



prometeusz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.01.2010, 12:41   #4
joujoujou
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika joujoujou
 
Data rejestracji: 15.05.2004
Lokalizacja: W domu.
Posty: 34,189
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Jeszcze nigdy nie zdarzyło mi się, żeby po zmianie litery partycji systemowej winda wstała.

Format tak czy inaczej nieunikniony.
__________________
Pozdrawiam i zapraszam na www.joujoujou.com - całkiem nową galerię zdjęć z Irlandii.
Moje filmy są tutaj.
Forum ZielonaIrlandia.
Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.01.2010, 12:54   #5
pali
Թ
 
Avatar użytkownika pali
 
Data rejestracji: 14.02.2003
Posty: 3,066
pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Wodzu, zanim odpalisz instalatora windows poodpinaj z komputera dyski USB, peny, karty pamięci a także sam czytnik kart pamięci, nawet pusty.
pali jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.01.2010, 15:28   #6
WODZU1972
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika WODZU1972
 
Data rejestracji: 03.07.2006
Lokalizacja: Sosnowiec
Posty: 113
WODZU1972 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Do Bródka nie wgrywałem odrazu systemu tylko najpierw zrobiłem formata niby to była partycja C ponieważ miała właśnie niecałe 60GB po tym się kapnąłem i jak przy stawianiu systemu XP Home Edytion zapytał w pewnym momencie czy zrobić szybkiego formata , normalnego formata czy pozostawić bez zmian tu już nie pamiętam całej kwestii co pisało zrobiłem normalnego formata całej partycji C i po wgraniu i postawieniu systemu takie chocki-klocki mi się porobiły zamiast system na partycji C miał być to jest na F i reszta też się pochrzaniła.Mogę wgrać nowy system od nowa nie stanowi to problemu ale codo tworzenia nowych partycji czy nie stracę danych z tych wszystkich partycji hmmm.....bo trochę tego w końcu jest a niechciałbym ważnych dla mnie żeczy stracić.
WODZU1972 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport

Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
Problem z nagrywaniem obrazu partycji !!!!!!!!!!!!!!!!! Wiesiek Off topic 7 13.01.2003 11:47
Problem z nagrywaniem obrazu partycji !!!!! Wiesiek Off topic 0 13.01.2003 09:59
Problem Ze ZroBienieM Partycji!!! MichałPL Off topic 3 26.12.2002 23:39
Ghost i problem z nagraniem obrazu partycji Amon Napędy optyczne CD 3 30.08.2002 13:12
Proszę o pomoc - PROBLEM !!! (Teac W516EB-02, ASUS P5A, Ali Aladdin 5) Wojtek-J Napędy optyczne CD 2 31.08.2001 01:40


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:51.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.