![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 | |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Zgadzam się natomiast, że za kwotę 300-400 złotych wypadałoby już otrzymać ładnie wydany BOX, a nie stadionową tekturkę. To też mnie trochę drażniło, jak kupowałem XP-ka. Photoshop kosztuje majątek i nie jest to program dla mas, z tym się zgodzę. Ale już Paint Shop Pro, który jest dla 'zwykłych' użytkowników kosztuję ponad 300 złotych, czyli tyle co system operacyjny. A kolejne edycje wychodzą zdecydowanie częściej. Zgadzam się, że ceny oprogramowania (niektóre) są za wysokie. Ale czy faktycznie na ceny systemów operacyjnych powinniśmy aż tak narzekać? Wydaje mi się, że stworzenie czegoś takiego wymaga znacznie więcej pracy i nakładów finansowych (zarówno przed jak i po wydaniu) niż już tego wspomnianego Photoshopa, czy PowerDVD. Na tym tle Windows wydaje mi się wręcz tani (co nie znaczy, że powinien być droższy). Uważam, że na przestrzeni ostatnich lat mieliśmy w tym względzie znaczną poprawę.
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#4 |
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
całkiem nie zgadzam sie z toba Jędruś,
właśnie system operacyjny powinien być tani on jest podstawą komputera, inne programy mogą kosztować ile chcą, mamy wybór, w systemach nie mamy wyboru ![]() dla mnie cena akceptowalna Windowsów na polski rynek to 100-150 zł max ![]()
![]() |
#5 |
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ktoś tu widzę wie wszystko - i dla kogo Photoshop i jakie koszty ponosi Microsoft i nawet wie ile litrów potu wypocili pracownicy MS i Adobe przy programowaniu! Gratulacje!
A tak poważnie, to: - jak wspomniał Jabba - PS nie jest programem dla 'Cześka', który chce zmniejszyć fotkę i wrzucić na n-k, - firmy kupujące PS wrzucają to w koszty a zakup zwraca im się po zrealizowaniu nawet dwóch projektów (to nie jest wydatek), - tak samo to działa w przypadku innych specjalistycznych programów (przy których cena PS jest kosztem pomijalnym), - nie tylko na koszty przy sprzedaży należy patrzeć, - tak, również jestem zdania, że systemy operacyjne powinny być tańsze i dopasowane do polskich zarobków. Może to nie jest wina MS? Trzeba by było popatrzeć, kto po drodze do sklepu zdziera kasę za taki produkt... |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Problemy z kartami pamięci dla PS2 | Berion | Hardware | 0 | 23.02.2008 14:47 |
problemy z nagrywarka DVD (LiteON SOHW-832s | sint | Napędy optyczne DVD | 3 | 18.08.2004 19:16 |
Problemy z cdrinfo | esem | Propozycje, sugestie, błędy forum | 6 | 02.02.2003 17:23 |
3 problemy zwiazane z nagrywaniem CD | BoBsOn | Napędy optyczne CD | 4 | 22.08.2002 11:38 |
Problemy z dyskiem HITACHI_DK23AA-12B | Kricho | Napędy optyczne CD | 3 | 04.09.2001 15:12 |