![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 28.07.2015
![]() |
LIVE USB - problem z UEFI?
Witam
Od niedawna mam nową płytę Gigabyte z BIOSEM UEFI. Niestety zauważyłem dziwny problem z systemami Live USB. Mam tu na myśli np. wersje Live systemów operacyjnych, bądź narzędzi typu GParted. O ile USB jest poprawnie wykrywane i się bootuje, to tuż przed odpaleniem systemu LIVE USB następuje swoiste "zawieszenie się" obrazu. Słychać w tle, że system się odpalił (dźwięk startu), ale obraz pozostaje na etapie informacji o ładowaniu się systemu. Zauważyłem, że dotyczy to właśnie systemów operacyjnych/narzędzi typu Live (np. SLAX, OpenSUSE czy GParted), jednak np. z Hiren's Boot CD czy Ultimate Boot CD nie ma problemu. To co różni te narzędzia to stopień zaawansowania interfejsu graficznego. Czytałem, że te problemy mogą być spowodowane przez BIOS typu UEFI. Jak to rozwiązać? Mam ustawione wszelkie opcje Legacy BIOS itp. Zastanawiam się też czy moze być to wina karty GeForce? Moja płyta: GA H81M-HD3 Karta graf.: GTX 750Ti |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Problem z dyskiem usb | klamerka75 | Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software | 13 | 14.03.2011 07:28 |
PS2 - USB dysk 80GB PROBLEM | marcinguest | Hardware | 2 | 15.02.2011 18:46 |
Problem z USB (mysz) | SMBA | Komputery - oprogramowanie i sprzęt | 6 | 04.08.2010 16:15 |
Zewnętrzny napęd lenovo dvd usb Problem | celbant21 | Napędy optyczne DVD | 0 | 25.04.2010 00:08 |
problem z nagrywarką DVD w kieszeni USB 2.0 | morgana | Napędy optyczne DVD | 11 | 18.05.2005 01:29 |