Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Komputery - oprogramowanie i sprzęt

Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 14.04.2011, 18:38   #1
skyrider
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika skyrider
 
Data rejestracji: 14.07.2004
Lokalizacja: Bydgoszcz
Posty: 291
skyrider zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
prośba o pomoc w odszukaniu sterowników

Poszukuję sterowników do Windows Server 2008 R2 64 bit dla następującego sprzętu:

Płyta główna Gigabyte GA-890GPA-UD3H (rev. 2.1)

specyfikacja:

http://www.gigabyte.com/products/pro...px?pid=3516#sp

Co już mam:

- znalazłem działający driver do kontrolera RAID na stronie AMD dedykowany pod Win Srv 2008 R2 - zainstalowałem i działa OK (sterowniki od Win7 64 nie działały)

- RaidXpert do zarządzania i konfiguracji macierzy pod systemem - ściągnięte ze strony AMD - wersja dla Win Srv 2008 R2 - działa OK

Czego szukam:

- paczka sterowników pod Windows Srv 2008 R2 64 do Chipsetu (AMD 890GX + SB850)

Paczka powinna zawierać przynajmniej (może być każdy komponent osobno) :

- Display Driver (AMD Radeon HD4290 zintegrowany)
- South Bridge Driver (sterowniki AMD do poprawnej obsługi AMD SB850)

Szukałem i nic nie znalazłem, może ktoś instalował Win Srv 2008 R2 64 na podobnym sprzęcie i wie skąd wziąć sterowniki ?

Szukałem na stronie AMD, Gigabyte i na Google - nie znalazłem.

Ktoś pomoże ?
skyrider jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 14.04.2011, 19:49   #2
gallus
gÓru
 
Avatar użytkownika gallus
 
Data rejestracji: 20.12.2003
Lokalizacja: Zbąszynek
Posty: 5,983
gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
A może próbuj szukać sterowników po identyfikatorze wystąpienia dla Visty 64bit/7 64bit...
__________________

gallus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.04.2011, 13:38   #3
Banana Coctail
Banned
 
Avatar użytkownika Banana Coctail
 
Data rejestracji: 27.08.2003
Lokalizacja: Nigdzie
Posty: 2,094
Banana Coctail jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Banana Coctail jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Dopisz po com tw to wtedy nieco więcej wyników jest.
Żadne ze sterowników do Win7/Visty nie śmigają?
Zawsze można do producenta napisać o pomoc.
Faktycznie, google nie pomagają zbytnio.
Banana Coctail jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.04.2011, 20:08   #4
skyrider
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika skyrider
 
Data rejestracji: 14.07.2004
Lokalizacja: Bydgoszcz
Posty: 291
skyrider zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
poradziłem sobie tak:

do grafiki - sterowniki od win7 64
standardowy installer (plik exe) sprawdzał system i nie pozwalał nic zainstalować. rozpakowałem plik 7zipem i zainstalowałem ręcznie przez menadżera urządzeń sterownik do grafiki - działa jak najbardziej OK.
Nie instalowałem CCC bo nie potrzebuje i nie wiem, czy dało by radę - sam sterownik od Win7 64 i potwierdzam, że działa.

co do driverów do south bridge'a to nie znalazłem takowych i prawdopodobnie ich nie ma. płyta działa dobrze pod win 2008 r2 64 na standardowych sterownikach z systemu.

co do obsługi USB3, to wyłączyłem kontroler w biosie z powodu braku sterowników.

sieciówka, usb2 i firewire działa na standardowych driverach z win 2008 r2 sp1.

brak sterowników spowodowany jest tym, że nie jest to platforma serwerowa i systemy serwerowe nie są wspierane, ale jak widać przy odrobinie wysiłku można sobie poradzić.
skyrider jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.03.2023, 21:12   #5
KaiQ
Guru
 
Avatar użytkownika KaiQ
 
Data rejestracji: 23.07.2018
Lokalizacja: Podkarpacie
Posty: 1,463
KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Poszukuję kompletu sterowników do laptopa

Toshiba Tecra 8200 koniecznie pod Windows 98 (może być SE)

Najwięcej rzeczy znalazłem tutaj, ale nic nie można pobrać i wywala błąd serwera. Przeglądnąłem pół internetu, zostało drugie pół. Pomoże ktoś... nakieruje?

Edit...
Frustracja... to jedno z najbardziej trafnych określeń, oddających to co się czuje jak "teoretycznie" znajdujemy stronę gdzie podają do pobrania plik sterownika, na przykład (t820vid8.exe) i jedyne co można na niej znaleźć podlinkowane to jakieś kolejne govvno typu Drajwer_apdejter_full-hiper-supermax.trojan

Ostatnio zmieniany przez KaiQ : 07.03.2023 o godz. 22:47
KaiQ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.03.2023, 17:32   #6
siwymariusz
Guru
 
Avatar użytkownika siwymariusz
 
Data rejestracji: 15.06.2002
Lokalizacja: na południu kraju
Posty: 1,483
siwymariusz wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>siwymariusz wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>siwymariusz wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>siwymariusz wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>siwymariusz wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>siwymariusz wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
a od sowietów https://www.win-drivers.ru/catalog/n...ecra_8200.html ??
__________________
Jestem oświecony : Solarforce L2P mod Greg , APEX GT01, Olight S10 Baton XM-L. SolarStorm SC02 ( po naprawie -thx Maciex93 ), Astrolux S41 4x Nichia 219B, Astrolux E01
siwymariusz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.03.2023, 21:28   #7
KaiQ
Guru
 
Avatar użytkownika KaiQ
 
Data rejestracji: 23.07.2018
Lokalizacja: Podkarpacie
Posty: 1,463
KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
O Mistrzu, nie wiem skąd masz takie układy, ale ja już straciłem nadzieje. Udało się zainstalować grafikę i Toshiba wyświetla się w pełnym ekranie, jeszcze spora droga, ale to chyba ostatnie miejsce gdzie są sterowniki. Może inaczej podpisane, ale ważne że działają.
KaiQ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.03.2023, 11:04   #8
siwymariusz
Guru
 
Avatar użytkownika siwymariusz
 
Data rejestracji: 15.06.2002
Lokalizacja: na południu kraju
Posty: 1,483
siwymariusz wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>siwymariusz wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>siwymariusz wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>siwymariusz wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>siwymariusz wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>siwymariusz wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Cytat:
Napisany przez KaiQ Podgląd Wiadomości
O Mistrzu, nie wiem skąd masz takie układy, ale ja już straciłem nadzieje. Udało się zainstalować grafikę i Toshiba wyświetla się w pełnym ekranie, jeszcze spora droga, ale to chyba ostatnie miejsce gdzie są sterowniki. Może inaczej podpisane, ale ważne że działają.
Ciesze się , że coś tam znalazłeś.
Ja mimo jakiś uprzedzeń do sowietów, to często szukam i posiłkuje
się z ich stron. Mają trochę więcej niż na zachodzie .
__________________
Jestem oświecony : Solarforce L2P mod Greg , APEX GT01, Olight S10 Baton XM-L. SolarStorm SC02 ( po naprawie -thx Maciex93 ), Astrolux S41 4x Nichia 219B, Astrolux E01
siwymariusz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.03.2023, 11:35   #9
KaiQ
Guru
 
Avatar użytkownika KaiQ
 
Data rejestracji: 23.07.2018
Lokalizacja: Podkarpacie
Posty: 1,463
KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Cytat:
Napisany przez siwymariusz Podgląd Wiadomości
....Mają trochę więcej niż na zachodzie .
...starego sprzętu. (taki mój suchar)

Niemniej jednak dziękuję Ci, mnie to uratowiło. Grafika poszła, dźwięk też jest, aczkolwiek na Windows 98 ruszyłem grę Prehistorik2 i zamiast normalnej muzyczki jaką usłyszymy choćby na wersji online, to mam polifonię.
Uruchomiłem też Tomb Raider i też coś z dźwiękiem, ale to już bliżej jak dalej. Cóż ten laptop ma jakiś kontroler Yamaha DS-XG PCI czego stare programy nie rozpoznają, dźwięk systemowy jest normalnie.
KaiQ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.03.2023, 12:36   #10
misiozol
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Carnew
Posty: 6,708
misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Ja tez wlasnie uruchomilem TSOTR wyglada slicznie
__________________
Reballing, BGA, Reflow, Service of all consoles and devices. Based in IRELAND for all your needs.
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.03.2023, 17:41   #11
siwymariusz
Guru
 
Avatar użytkownika siwymariusz
 
Data rejestracji: 15.06.2002
Lokalizacja: na południu kraju
Posty: 1,483
siwymariusz wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>siwymariusz wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>siwymariusz wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>siwymariusz wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>siwymariusz wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>siwymariusz wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Ja bym próbował stery z SE lub NT ewentualnie XP, ale zależy jak Ci się chce sprawdzać .
__________________
Jestem oświecony : Solarforce L2P mod Greg , APEX GT01, Olight S10 Baton XM-L. SolarStorm SC02 ( po naprawie -thx Maciex93 ), Astrolux S41 4x Nichia 219B, Astrolux E01
siwymariusz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.03.2023, 15:53   #12
KaiQ
Guru
 
Avatar użytkownika KaiQ
 
Data rejestracji: 23.07.2018
Lokalizacja: Podkarpacie
Posty: 1,463
KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Jak widać, Windows 98 jest wybredny, więc ze względu na to że wiele sterowników zainstalowałem i wiele rzeczy się dodało a nie zadziałało to komputer ma sporo śmieci. Myślę skompletować sterowniki do 98SE i jeszcze raz postawić to na nowo, ale instalując to co potrzebne najbardziej.
Ponad powyższe, zainstalowałem jakieś aktualizacje systemowe, czasami na chybił trafił, i system który domyślnie był po Polsku, nie raz wita mnie angielskim menu także w systemie. Heh, kawał nostalgii.
KaiQ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.03.2023, 16:13   #13
siwymariusz
Guru
 
Avatar użytkownika siwymariusz
 
Data rejestracji: 15.06.2002
Lokalizacja: na południu kraju
Posty: 1,483
siwymariusz wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>siwymariusz wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>siwymariusz wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>siwymariusz wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>siwymariusz wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>siwymariusz wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Cytat:
Napisany przez KaiQ Podgląd Wiadomości
Jak widać, Windows 98 jest wybredny, więc ze względu na to że wiele sterowników zainstalowałem i wiele rzeczy się dodało a nie zadziałało to komputer ma sporo śmieci. Myślę skompletować sterowniki do 98SE i jeszcze raz postawić to na nowo, ale instalując to co potrzebne najbardziej.
Ponad powyższe, zainstalowałem jakieś aktualizacje systemowe, czasami na chybił trafił, i system który domyślnie był po Polsku, nie raz wita mnie angielskim menu także w systemie. Heh, kawał nostalgii.
No tak to bywa. Gdzieś widziałem na wschodzi jakąś płytę z większością sterów do lapków . Znajde dam znać.
__________________
Jestem oświecony : Solarforce L2P mod Greg , APEX GT01, Olight S10 Baton XM-L. SolarStorm SC02 ( po naprawie -thx Maciex93 ), Astrolux S41 4x Nichia 219B, Astrolux E01
siwymariusz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.03.2023, 16:16   #14
siwymariusz
Guru
 
Avatar użytkownika siwymariusz
 
Data rejestracji: 15.06.2002
Lokalizacja: na południu kraju
Posty: 1,483
siwymariusz wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>siwymariusz wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>siwymariusz wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>siwymariusz wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>siwymariusz wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>siwymariusz wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
A taki program nie pomoże ? IObit Driver Booster
__________________
Jestem oświecony : Solarforce L2P mod Greg , APEX GT01, Olight S10 Baton XM-L. SolarStorm SC02 ( po naprawie -thx Maciex93 ), Astrolux S41 4x Nichia 219B, Astrolux E01
siwymariusz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.03.2023, 16:34   #15
siwymariusz
Guru
 
Avatar użytkownika siwymariusz
 
Data rejestracji: 15.06.2002
Lokalizacja: na południu kraju
Posty: 1,483
siwymariusz wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>siwymariusz wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>siwymariusz wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>siwymariusz wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>siwymariusz wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>siwymariusz wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Coś pisałeś o dźwięku a tu http://www.soundcard-drivers.com/dri...20/1720645.htm
i zobacz jeszcze tu czy się pokrywają czy coś innego https://www.flydrivers.ru/notebook/t...200/30405.html
__________________
Jestem oświecony : Solarforce L2P mod Greg , APEX GT01, Olight S10 Baton XM-L. SolarStorm SC02 ( po naprawie -thx Maciex93 ), Astrolux S41 4x Nichia 219B, Astrolux E01

Ostatnio zmieniany przez siwymariusz : 11.03.2023 o godz. 16:37 Powód: dopisek
siwymariusz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport

Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
Prośba :D pomoc w sprawie savow na ps2 Radek666 Homebrew 14 04.11.2007 19:24
CCE 2.67.00.27 prośba o pomoc atb3 DVD-Video 9 25.07.2005 23:14
Prośba o pomoc (1653s) mile2 Napędy optyczne DVD 0 20.07.2005 08:09
Zakup CD-RW - prośba o pomoc w wyborze... Kalasanty Napędy optyczne CD 10 14.03.2003 12:59
CD-Text w Phips CDD3610 - prośba o pomoc Szymon Napędy optyczne CD 1 23.05.2001 16:34


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:49.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions Inc.