Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 24.07.2005, 11:43   #1
Bywalec
 
Avatar użytkownika atb3
 
Data rejestracji: 22.05.2005
Posty: 43
atb3 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
CCE 2.67.00.27 prośba o pomoc

Przerabiam film programem DVD2DVD-R i po wskazaniu filmu pokazuje takie informacje - na czerwono




Następnie w MPEG Encoder ustawiam DC Precision na 10 i odznaczam "Upper Field First"



Mam pytanie czy zaznaczać w "Avisynth" tę opcję? i do czego ona służy.
Jak stosować "Calculation-Mode"?
Przy zastosowaniu ustawień jw uruchomiłem "GO"
Program wszystko robił jak w instrukcji programu DVD2DVD-R do czasu gdy doszedł do CCE. Oczywiście Encoder się uruchomił a zaraz za nim coś takiego



Dokładnie nie wiem co trzeba poustawiać żeby dobrze zaczął kodować dany film (nie znam angielskiego) i co dalej robić? A chcę powiedzieć że posiadam tą wersję Encodera.



Dlatego bardzo proszę o pomoc szanownych forumowiczów w wyjaśnieniu tych dla mnie niejasności.
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
-iviewcapture_date_24_07_2005_time_10_49_39.jpg   -iviewcapture_date_24_07_2005_time_10_50_30.jpg   -iviewcapture_date_24_07_2005_time_11_09_19.jpg   -iviewcapture_date_24_07_2005_time_11_39_25.jpg  
atb3 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 24.07.2005, 13:35   #2
..: DVD-VIDEO :..
 
Avatar użytkownika PIOTR34
 
Data rejestracji: 20.08.2003
Lokalizacja: Kraków
Posty: 2,069
PIOTR34 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Przeczytaj ten poradnik http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=20630 może tam znajdziesz odpowiedź na swój problem.
__________________
Pozdrowionka
Regulamin forum:
DVD2SVCD - Poradnik

PIOTR34 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.07.2005, 13:51   #3
Bywalec
 
Avatar użytkownika atb3
 
Data rejestracji: 22.05.2005
Posty: 43
atb3 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Czytałem ale nic nie ma napisane na temat 3 screenu odnośnie 2 pierwszych jest napisane ale ogólnikowo.
Piotrek34 jeżeli chodzi o ten topic mam go w całości wydrukowany , gdybym znałazł odpowiedź na te pytania to bym nie dawał tego postu.
atb3 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.07.2005, 16:06   #4
..: DVD-VIDEO :..
 
Avatar użytkownika PIOTR34
 
Data rejestracji: 20.08.2003
Lokalizacja: Kraków
Posty: 2,069
PIOTR34 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez atb3
Czytałem ale nic nie ma napisane na temat 3 screenu odnośnie 2 pierwszych jest napisane ale ogólnikowo.
Piotrek34 jeżeli chodzi o ten topic mam go w całości wydrukowany , gdybym znałazł odpowiedź na te pytania to bym nie dawał tego postu.
Rozumiem że interesuje cię jakość wykonanej kopii, nigdy nie używałem DVD2DVD-R, lecz używam DVD2SVCD i powiem szczerze że filmy są na wysokim poziomie, jeśli nikt Ci nic nie doradzi proponuję zainteresować się programem.

Cytat:
Napisany przez atb3
Piotrek34 jeżeli chodzi o ten topic mam go w całości wydrukowany , gdybym znałazł odpowiedź na te pytania to bym nie dawał tego postu.
Dobrze, że nie należysz do użytkowników którzy bez sprawdzania forum zadają takie pytania.
__________________
Pozdrowionka
Regulamin forum:
DVD2SVCD - Poradnik

PIOTR34 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.07.2005, 00:14   #5
Redakcja
 
Avatar użytkownika 1stwasp
 
Data rejestracji: 27.12.2003
Lokalizacja: Wrocław
Posty: 719
1stwasp zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez atb3
...A chcę powiedzieć że posiadam tą wersję Encodera.
To nie ma się czym chwalić - przynajmniej na tym forum - obrazak ten ilustruje jawne złamanie zasad forum - których pewnie się domyślasz...
Ciekawe co to za wersja Paradox??

Analizując dwa pierwsze obrazki - to są parametry filmu / MPEG2, jednego i drugiego, jak kto woli...

Jeżeli w oryginale precyzja DC wynosi 8bit to do kodowania nie ma po co ustawiać 10bit...
Przy rekodowaniu DC oryginalu powinno równać się DC po kodowaniu, choć dla DVD Video powinno być 10bit.

Odhacz oba filtry, Quantizier characteristics - wartość rekomendowana 16 - 40.

Block scaning - Zigzag dla źródeł bez przeplotu, Alternete dla z przeplotem.

Ostatni obrazek omówiłem na początku :-)

Z grubsza to będzie tyle...

Pozdrawiam!

Ostatnio zmieniany przez 1stwasp : 25.07.2005 o godz. 16:25
1stwasp jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.07.2005, 15:42   #6
KONKWISTADOR
 
Avatar użytkownika CobraVerde
 
Data rejestracji: 26.03.2002
Lokalizacja: Konstancin-Jeziorna
Posty: 1,506
CobraVerde zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez 1stwasp
...

Block scaning - Zigzag dla źródeł z przeplotem, Alternete dla bez przeplotu.
...
chyba odwrotnie...
__________________
www.cobraverde.net - moja strona o VIDEO/DVD: porady, napisy, pliki itp.
CobraVerde jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.07.2005, 16:25   #7
Redakcja
 
Avatar użytkownika 1stwasp
 
Data rejestracji: 27.12.2003
Lokalizacja: Wrocław
Posty: 719
1stwasp zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez CobraVerde
chyba odwrotnie...
Ta... jasne..., chyba przestanę pisać posty o 12 w nocy
Poprawiłem i w oryginalnej odpowiedzi.

Pozdrawiam!
1stwasp jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.07.2005, 21:50   #8
..: DVD-VIDEO :..
 
Avatar użytkownika PIOTR34
 
Data rejestracji: 20.08.2003
Lokalizacja: Kraków
Posty: 2,069
PIOTR34 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez atb3
Czyli podważyłem twoje Cobra Verdwe udział w DVD2Dvd-R
Uważam że nie umiesz nawet odpowiedzieć , pomimo że sam dużo dałeś postów.
PLAMA NA FORUM. A taki znawca CCE i DVD2DVD+R
Prawie miesiąc jesteś na forum a masz pretensje jakbyś tu był co najmniej parę lat, wyluzuj trochę z tymi tekstami, tak wogóle to "CobraVerde" a nie Cobra Verdwe gość ma dużą więdzę, ale to jest jego sprawa czy udzieli Ci odpowiedzi czy nie. Nikogo nie poganiaj i nie obrażaj, tym sposobem możesz wogóle nie otrzymać odpowiedzi Druga sprawa dotyczy twoich postów, możesz pisać używając opcji edytuj? Trzecia sprawa poczytaj REGULAMIN, powinieneś już umieć korzystać z tej opcji.
__________________
Pozdrowionka
Regulamin forum:
DVD2SVCD - Poradnik

PIOTR34 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.07.2005, 23:13   #9
Bywalec
 
Avatar użytkownika atb3
 
Data rejestracji: 22.05.2005
Posty: 43
atb3 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ja uważam że jeżeli kogoś obraziłem to przepraszam Jeżeli chodzi o FAQ to przepraszam ale nie znam " ANGIELSKIEGO".
Każde FAQ zazwyczaj jest takie same ( nie używaj obraźliwych słów itd. natomiast niema nic o screenach )
Jeszcze jedno jeżeli jest FAQ to powinno być pisane POLISH bo żyjemy w POLSCE a nie w ANGLI . OK
A jeśli ktoś się powołuje na FAQ to niech mnie to przetłumaczy na POLISH . OK
atb3 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.07.2005, 23:14   #10
Redakcja
 
Avatar użytkownika 1stwasp
 
Data rejestracji: 27.12.2003
Lokalizacja: Wrocław
Posty: 719
1stwasp zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Drogi Kolego atb3.

Zastanawiałem się długo czy wogóle Ci odpowiadać... właściwie zrobił to PIOTR34, ale:

Z CobraVerde się nie kłócimy (i wogóle się nie kłócimy między użytkownikami, kto by to nie był) - tylko dyskutujemy - ogólnie forum to służy dyskusji.

Odpowiedź otrzymałeś - jak jej nie rozumiesz to nazywa się to przynajmniej biernym analfabetyzmem (czynny analfabetyzm uprawiasz w swoich postach...),

Nie intersesuje mnie skąd masz program, ale umieszczanie fotek wersji nielegalnych i w zasadzie jawne się do tego przyznawanie ociera się o naruszanie regulaminu forum.

wyjątkowo tego posta nie zakończę w swojej zwyczajowej formie, cokolwiek miałoby to znaczyć...
1stwasp jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone



Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:52.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO