![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 | |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Ale idea tego Qubesa wydaje mi sie od razu chybiona. Z tego co widzę korzystasz z systemu tak jakby na wirtualce. Nie po to kupuje komputer, żeby potem z niego robić wirtualkę i użerać się z XEN. W agencjach rzadowych, bankach, urzędach, firmach - nie wątpie że to znajdzie zastosowanie. Ale nie w moim domu gdzie zazwyczaj chce się po prostu korzystać z komputera. Wymagania sprzętowe - VT-x, 64-bit, 4GB RAM... wiadomo na wirtualce nie pogonisz. Wszystko w imię bezpieczeństwa które sprawi 1000x wiecej problemów niż rozwiąże. Lista obsługiwanego sprzętu uboga jak nie wiem. Dlatego szkoda mi to nawet testować. Wole stracić czas na OpenIndiana. A co do innych systemów to najbardziej godny uwagi jest PC-BSD9 ![]() Jest to system oparty na FreeBSD z duzym naciskiem na pracę jako destkop. Nie sprawdzałem go osobiście, ale wydaje się najbardziej ludzki ze wszystkich BSDków. Wada to jak zwykle gorsze wsparcie sprzętu, ale gdyby nie to - pewnie bardziej by sie nadawało na desktopa niż Linux. http://www.pcbsd.pl/ Ostatnio zmieniany przez sobrus : 03.09.2012 o godz. 14:03 |
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Forumator
Data rejestracji: 02.03.2012
![]() |
wisz co sorbus... zaciekawiłeś mnie tym Indiana... idę pooglądać, a niewykluczone, że potestuję. Jeśli mówisz, że to następca nieożałowanego (dla mnie) Solarisa...
Jest do tego może jakieś LiveCD? Żadnej wirtualki nie używam. W domu stoi parę maszyn to mam na czym testować.
Sprzęt: ZX Spectrum+ ------------------------- ...i przyprowadził Pan użytkownika do Apple Store i rzekł mu: "wybierz sobie telefon" Ostatnio zmieniany przez Yossi : 03.09.2012 o godz. 14:33 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|