Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Komputery - oprogramowanie i sprzęt

Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 23.03.2022, 00:20   #1
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Słusznie piszesz, że takie resety przez zwarcia niosą ryzyko uszkodzeń innych elementów kompa. Ta buda do zwrotu, bo na wymianę dostaniesz to samo, tylko chwilowo działające. Nie wierzę że coś takiego ma prawo długo i stabilnie działać. Tam będziesz podłączał kable, może często, dojdą naciski fizyczne i ruchy panelu i kabli, co prędzej czy później się zwali.
No albo to odłącz i dokup panel czy hub...tyle że nie po to wywaliłeś tyle kasy, żeby robić taką kaszanę. Jak to mawiają, decyzja zawsze należy do inwestora

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 23.03.2022, 03:20   #2
dromader40
Banned

Data rejestracji: 28.10.2011
dromader40 ma jeszcze możliwość poprawy <-1 - -10 pkt>
Cytat:
Napisany przez grzeniu Podgląd Wiadomości
Słusznie piszesz, że takie resety przez zwarcia niosą ryzyko uszkodzeń innych elementów kompa. Ta buda do zwrotu, bo na wymianę dostaniesz to samo, tylko chwilowo działające. Nie wierzę że coś takiego ma prawo długo i stabilnie działać. Tam będziesz podłączał kable, może często, dojdą naciski fizyczne i ruchy panelu i kabli, co prędzej czy później się zwali.
No albo to odłącz i dokup panel czy hub...tyle że nie po to wywaliłeś tyle kasy, żeby robić taką kaszanę. Jak to mawiają, decyzja zawsze należy do inwestora
No dobrze ale co z tymi kabelkami od USB 2.0? Tam jest zrobione ładnie.
Tzn. ładnie w sensie nie ma gołych kabli, a trudno wymagać od producenta pięknych zakończeń kabli jak w przypadku otwartych paneli.
Musiałbym się tylko upewnić czy te porty nie powodują resetu. Pamięć jest zawodna - wydaje mi się, że miałem reset i z tych portów ale głowy nie dam. Teraz podłączam i jest póki co dobrze. Więc właśnie, po to min. kupiłem tę obudowę, by mieć wygodny dostęp do portów USB z przodu.
Ponadto te panele z allegro na kieszeń 5,25" to pomyłka przy mojej obudowie, bo moja obudowa ma klapę na froncie i musiałbym ją otwierać by podłączyć kabel USB czy pena. Natomiast prowadzenie przedłużki od tyłu gdy mam porty z przodu ale wadliwe, to jakieś nieporozumienie.
Pozostaje chyba liczyć na to (mimo wszystko) że drugi egzemplarz obudowy będzie bez tej wady. Choć nie wiem co serwis zrobi, czy wymienią czy będą rozbierać i poprawiać te kabelki. Ja nie bardzo widzę co poprawiać (bo nic się teraz nie zwiera) ale może się nie znam.
Ciężka sprawa jeśli chodzi o zwrot - długo się decydowałem co kupić i wybrałem ten model. Ponadto rękojmia tu by tylko miała zastosowanie ale nie wiem czy nie dopiero gdy wymiana nic by nie dała. Nie chcę mi się wierzyć by każdy egzemplarz miał takie problemy.

Arepo: Urządzenia nie podpinam pod te porty, wystarczy sam kabel do testu . Jednak szkoda ryzykować innymi podzespołami. Klapę można zdjąć ale to bez sensu, bo ta obudowa jest wyciszona a klapa też ma w tym swój udział i powinna być zamknięta. Pewnie w końcu ją wymienię (albo mi naprawią). Dopiero gdy druga będzie miała zwalone porty, to może wybiorę opcję puszczenia przedłużki od tylnych portów, bo taka opcja będzie sensowniejsza.

Ostatnio zmieniany przez dromader40 : 23.03.2022 o godz. 03:25
dromader40 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Tagi
obudowy, pc, po, reset, usb, wadliwe, złącza, zmianie

Twoje uprawnienia: