![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#736 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wszystkie zdrowe dzieci z okolicy.
![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#737 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
a chore
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#738 |
Caliente
Data rejestracji: 30.09.2002
![]() ![]() ![]() |
modem/router SMC SMCD3GN-RES
![]() |
#739 |
Użytkuje może ktoś coś takiego Asus Wireless 802.11N Router DSL-N13 ? Jakieś opinie?
Ogólnie poszukuje czegoś do neostrady z wifi w n-ce i z USB, najlepiej 2 porty i jakoś nic oprócz tego Asusa nie mogę namierzyć, a znalazłem jedną opinię, że modemy Asusa zrywają połączenia z neostradą. Ktoś to potwierdzi/zaprzeczy/zaproponuje coś innego? |
![]() |
![]() |
![]() |
#740 |
Zdezorientowany
Zlotowicz
Data rejestracji: 08.05.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja uruchamiałem Asusa około października, wprawdzie nie modem, nie n i nie na neostradzie tylko na kablówce, ale zawsze to Asus
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#741 |
Guru
Data rejestracji: 14.10.2005
![]() ![]() |
Polecam D-Link DIR-615
![]() Działa bez przerwy od początku września bez żadnych komplikacji ![]() http://www.skapiec.pl/site/cat/45/comp/231603 http://www.ceneo.pl/867262
![]() |
#742 |
No, tak. Tylko 2 minusy - potrzebuję router z wbudowanym modemem do neostraty i z co najmniej 1 USB, więc odpada ")
|
![]() |
![]() |
![]() |
#743 |
Always newbie
Data rejestracji: 14.11.2003
![]() ![]() ![]() ![]() |
Odpuść sobie zintegrowany modem.
Ja miałem Neostradę, Netię, teraz Play Online (modem na USB), a jak sięgnie zasięg będzie Chello - wszystko na jednym routerze z minimalną zmianą konfigu przy przesiadce. A na routerze stoi sporo, więc przesiadka na inny sprzęt wręcz niemożliwa (zwłaszcza, że mało który modemorouter lubi się z open sourceowymi zamiennikami firmware).
![]() |
#744 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
popieram
sam tez mam router podpiety do modemu - wieksze mozliwosci niz modem z routerem (akurat u mnie kablowka, wiec wybor maly modemow z routerami) |
![]() |
![]() |
![]() |
#745 |
Niby tak, sam mam osobny router do kablówki. Ale rozejrzyjcie się po obecnych ofertach: same routery z wbudowanymi modemami. Osobne modemy to na allegro tylko widziałem, a i to głównie USB, bez wyjścia rj45. Poza tym gość jest skazany na neostratę, więc 2 osobne urządzenia z 2 osobnymi zasilaczami nie są dla niego najlepszym rozwiązaniem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#746 |
Always newbie
Data rejestracji: 14.11.2003
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bo trudno znaleźć teraz modem bez routera (ylko dla jasności - router oddziela dwie sieci i ma jedno gniazdo WAN i LAN - to, że przyjęło się, że routerem nazywa się modem+router+switch+AP+serwerów jeszcze kilka - to zwyczaj, ale nieprawda).
Więc szukaj modemoroutera który da się ustawić w trybie bridge (czyli działa sam modem).
![]() |
#747 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
może miał ktoś doczynienia z tym routerkiem ??
http://www.vobis.pl/oferta/sieci/rou...v2_router.aspx dokładniej chodzi mi o podpięcie do niego HDD 2,5" po USB , coby słuzył jako przechowalnia plików ![]() dzieki za info |
![]() |
![]() |
![]() |
#748 |
***3665;***1769;***1758;
Data rejestracji: 21.04.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#749 | |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#750 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kurde no i teraz ja mam problem.
Otóż rezygnujemy z internetu Wifi który jest jakąś parodią internetu (1Mbit symetryczny który działa jak modem 56k, 90% połączeń limitowana do 128kbit/s ale speedtest wychodzi zawsze super - ISP bawi sie w speed limit jak może). Dopóki sie nie bawił śmigało. Pierwszy tydzień ![]() Prawdopodobnie będzie znowu ADSL tym razem 2Mbit od Netii. Lepsze asymetryczne łącze niż symetryczne pseudołącze ![]() I teraz płacz bo oddałem mojego Linksysa WAG200G a od tego czasu ceny routerów poszybowały do góry. Mam za to trzy BlackAP ![]() Potrzebuje jakis bezproblemowy i w miare niedrogi modem ADSL ...może być ale nie musi z routeurem. Jeżeli z routerem to najlepiej gdyby miał złącze do anteny, gdyż posiadam zewnętrzną antenkę TP-LINK. Bez USB i bajerów bo od tego mam serwer. Zaraz rozpoczynam poszukiwania.Co byście polecili? PS. Nie pomyślałem o tym że może Netia rozdaje jakieś modemy za złotówke ![]() Ostatnio zmieniany przez sobrus : 22.01.2010 o godz. 14:23 |
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
d-link, linksys, netgear, router, tplink, wifi, wybór routera |
|
|