![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 | ||
|
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Straszą mnie, że będzie synchronizację modem tracił. Mogę wydać więcej, tak myślę, że do 200 zł to spokojnie. Ostatnio kupowałem USR9150 chyba z 10 lat temu... Cytat:
![]() Spokojnie, zawsze może Wifi przestać działać... tak samo komórka i tablet. ![]() Na szczęście o to się nie martwię. Ostatnio zmieniany przez Kris : 13.12.2012 o godz. 08:05 |
||
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
Ile urządzeń będzie korzystało z sieci po kablu, oraz po WiFi?
Bardzo masz zatłoczone pasmo 2.4GHz? Ostatnio zmieniany przez andy : 13.12.2012 o godz. 09:48 |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Nikoniarz
Cytat:
Prezesie - może i tak zrobię, tylko mnie nastraszyli, że będzie tracił synchronizację. Nie chciałbym go restartować co 5 minut... ![]() Czy na podstawie załączonego obrazka, ktoś mi jest w stanie powiedzieć czy pójdzie mi Neo 6MB?
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Człekokształtny
Data rejestracji: 27.12.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Po mojemu, to jakieś 4Mb.
No może 5.
|
|
|
#5 |
|
Nikoniarz
Zamówię chyba tego TP-LINK TD-W8960N - ma 4 porty LAN, dobre opinie w sieci.
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Always newbie
Data rejestracji: 14.11.2003
![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
No, i od dawna jestem zwolennikiem osobnych sprzętów - pewnie dlatego, że zmieniam często operatora. Bo albo się przeprowadzam, albo za zmianę dostaję lepsze warunki, niż za pozostanie. I wtedy tylko podmieniam sprzęcior (dostarczony przez dostawcę) podpięty pod gniazdo WAN w moim routerze (skrętką). Ale ja chyba dziwny jakiś jestem.
Ludzie tak bardzo lubią oszukiwać się wzajemnie, że wymyślili rząd, by robił to za nich. WAŻNE Ostatnio zmieniany przez Wawelski : 14.12.2012 o godz. 01:07 |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Nikoniarz
Ja mam Neo na starym modemie/routerze USRobotics 9105. Praktycznie odkąd mam Neostradę (już chyba z 8-10 lat), to używam tego sprzętu.
Zastanawiam się też nad Netgear DGN2200. Ostatnio zmieniany przez Kris : 14.12.2012 o godz. 07:52 |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Թ
Data rejestracji: 14.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja Ci tyle Krisu powiem, że jakoś w 2006 byłem resellerem dostawcy ADSL na łączach TP (nawet zapomniałem już nazwy firmy, zresztą kupił ich ktoś większy).
Pomontowałem wtedy sporo TP-Linków w woj. lubelskim, na niektórych z nich pozakładałem dyndns. I widzę, że mam do nich dostęp ![]() Nie twierdzę że to cudowny sprzęt, zresztą jakość zmienia się, no ale nigdy nie zawiodłem się. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Always newbie
Data rejestracji: 14.11.2003
![]() ![]() ![]() ![]() |
To tym bardziej nie rozumiem, po co Ci modem w routerze? Masz dobry modem na skretke, to wybierz router z proponowanych w tym watku.
|
|
|
#11 |
|
Nikoniarz
OK, to co, wystarczy mi taki np. TL-WR740N -> http://www.skapiec.pl/site/cat/45/comp/802747 - podepnę do niego jeden port z USRoboticsa a przez ten router sobie puszczę bezprzewodowo (plus jeszcze mam tam LAN)?
Tylko kurczę myślałem, że może spróbuję podpiąć Neo 10 MB i wówczas będę potrzebował lepszego modemu, stąd pomysł zakupu nowego sprzętu. Gigabitowe są drogie... |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Թ
Data rejestracji: 14.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
W tym legendarnym USRobotics nie masz ADSL2+.
Kup nowy z modemem. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Nikoniarz
Dzięki za pomoc, modem/router zamówiony.
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Nikoniarz
Router przyszedł do mnie TP-LINK TD-W8960N. Konfiguracja trwała dwie minuty. Wszystko poszło rewelacyjnie szybko.
![]() I druga dobra wiadomość - NEO mi zwiększyli do 4 Mb/s. Na razie stabilnie, nic nie zrywa. Rate (Kbps): 5024 Line Coding(Trellis): On SNR Margin (0.1 dB): 77 Attenuation (0.1 dB): 510 Output Power (0.1 dBm): 198 Attainable Rate (Kbps): 5600 Ostatnio zmieniany przez Kris : 21.12.2012 o godz. 09:30 |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Guru
Data rejestracji: 10.10.2004
![]() ![]() ![]() |
Jakiś czas temu pytałem o router dwuzakresowy z USB. @Andy polecił Netgeara N600. Od tamtego czasu jeszcze nie zmieniłem routera
teraz chcę to zrobić. Budżet do 400 pln. Co polecacie? A może warto dołożyć do tego? |
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| d-link, linksys, netgear, router, tplink, wifi, wybór routera |
|
|